Sportraad zoekt kandidaten sportlaureatenverkiezing - Op vrijdag 17 januari staat in cc de Werft een nieuwe editie van de sportlaureatenverkiezing geprogrammeerd. Tijdens een groots opgezette show huldigt de sportraad die avond enkele sportieve Gelenaars. Kandidaturen voor sportbelofte, G sporter, sportvrouw, sportman, sportverdienstelijke en sportvereniging kunnen binnengebracht worden tot 25 november. Uit de kandidaturen kiest de sportraad per categorie drie genomineerden die tijdens de finaleavond strijden voor de overwinning.

Rondleiding Oozewiezewatte voor kinderen en grootouders

Nog tot 27 december loopt in de bib ‘Oozewiezewatte’, een interactieve tentoonstelling over kinderliedjes. Kom kijken, luisteren en ontdekken tijdens de openingsuren van de bib! Op woensdag 20 november voorziet de bib van 18u tot 19u een rondleiding voor grootouders en kleinkinderen langsheen deze tentoonstelling onder begeleiding van een bibmedewerker. De rondleiding is gratis. Inschrijven kan via onderstaande gegevens.

Ontmoeting met schrijver Koen Peeters

Op woensdag 20 november kan je in de bib om 20u deelnemen aan een voordracht door de Kempense antropoloog-schrijver Koen Peeters. Die dook de voorbije jaren in de geschiedenis van Rwanda en beklom tijdens zijn reizen de duizend heuvels van het land. Uit zijn ervaringen ontsproot 'Duizend heuvels', een stevig gedocumenteerde roman. De persoonlijke betrokkenheid bij deze ingewikkelde en in al zijn gruwelijkheid soms onbegrijpelijke geschiedenis maakt schrijver en lezer soms sprakeloos. Koen Peeters schuwt zwart-wit tegenstellingen en trekt geen genadeloze conclusies. De verschillende verhalen vertellen hun eigen waarheid. Nooit verliest Peeters de poëzie die de Rwandezen uitstralen uit het oog. Tijdens de voordracht praat hij over zijn unieke ervaringen met Afrika. De voordracht wordt georganiseerd in samenwerking met de Noordzuiddienst. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan via onderstaande gegevens.

Erfgoedcel geeft oorlogsslachtoffers een gezicht

Op 6 november lanceerde erfgoedcel k.ERF www.kempenseklaprozen.be. Op de website krijgen alle soldaten uit de gemeentes Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie die tijdens de Eerste Wereldoorlog omkwamen opnieuw een gezicht en een verhaal. Je kan zoeken op gemeente, naam en zelfs regiment. De nieuwe website is meteen ook het platform waarlangs erfgoedcel k.ERF alle WOI-initiatieven in de regio zal communiceren. Wie aan de slag gaat met het lokale WOI-erfgoed kan bovendien bij k.ERF een subsidie aanvragen. Ook die informatie vind je op de website.

Hutsepotdagen nog tot 22 november

Nog tot 22 november kan je deelnemen aan de activiteiten georganiseerd in het kader van de Hutsepotdagen voor senioren. Het volledige programma overzicht vind je in de brochure of op www.geel.be. Maak tijdig je keuze want voor de meeste activiteiten moet je vooraf inschrijven. De prijzen werden bewust zo laag mogelijk gehouden, sommige activiteiten zijn zelfs gratis. Er is voor iedereen wat wils, gaande van rondleidingen en bezoeken, over lezingen, theater en workshops tot sportieve activiteiten. De afsluiter vindt plaats op 22 november vanaf 13u met een gratis seniorenbal in De Waai.

Activiteiten dienstencentrum Luysterbos

Op 18 november organiseert dienstencentrum Luysterbos ‘klassieke muziek beluysteren’. Deze keer komen de componisten Mahler en Stravinsky aan bod. Start om 14u, deelnemen is gratis. Op 20 en 27 november krijg je tijdens twee infonamiddagen meer uitleg over het openbaar vervoer, nl. het nemen van de trein of bus. Hoewel het heel gewone vervoersmiddelen zijn, staan we er vaak onwennig tegenover. Tijdens de eerste sessie krijg je theoretische uitleg: hoe lees je reisinformatie, op welke manieren kan je een ticket kopen, de prijsvoordelen enz. De tweede dag komt de praktijk aan bod. Samen met de openbaar vervoerambassadeur kan je op stap en neem je de trein en de bus. Deelnemen is gratis, enkel de ticketten betaal je zelf.

Leeskasteel in bib

Op 16 november staat het Leeskasteel in het teken van dansen, biblieb en bewegen. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen gratis deelnemen vanaf 10.30u. Op twee verschillende locaties in de bib worden spannende verhalen voorgelezen.

Digidokter in bib

Heb je vragen rond Word, Excel, Powerpoint, het aanmaken van een e-mailadres en e-mail, een digitaal fotoalbum, het gebruik van een extern geheugen? Loop je vast in een programma of heb je drempelvrees voor het gebruik van een computer of internet? Heb je nood aan advies bij de aankoop van een nieuwe PC of laptop dan kun je bij de digidokter op consultatie komen. Neem gerust je eigen laptop of tabletcomputer met je mee maar dit is geen noodzaak. De digidokter is helemaal gratis en geeft je elke maandagnamiddag advies van 13.30u tot 17u in de bib.