U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
05.04.2016 - 13.19u
Door: Herman Gezelle

Het toeristisch seizoen opent met Erfgoeddag en 'De Vaart Verjaart'
Het is 170 jaar geleden dat het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten werd gegraven. Vandaag vinden we al die kanalen in de Kempen heel gewoon, maar ooit waren ze revolutionair. Op 24 april opent het nieuwe toeristisch seizoen én is het Erfgoeddag. Het ideale moment om met z'n allen in het verleden en het hedendaagse aanbod van de vaart te duiken.

Op zondag 24 april nemen erfgoedcel k.ERF en de diensten toerisme van Balen, Dessel, Geel, Meerhout, Laakdal, Retie en Mol deel aan een spetterend 'De Vaart Verjaart'-feest, georganiseerd door de gemeentes Dessel en Retie. Locatie van dit vaartfeest is het kanaal tussen Sas 4 in Dessel en Brug II in Retie.

Het feest start om 13u30. Het volledige feestprogramma kun je ontdekken op www.devaartverjaart.be of op www.erfgoedcelkerf.be.  Ook op zaterdag 23 april vieren ze feest. Enkele watersportverenigingen staken de handen uit de mouwen en zorgden voor een prachtig verlichte botenvloot die 's avonds van Brug II naar SAS 4 vaart. De Desselse jeugdraad organiseert die avond de fuif 'SAS 4 Kermis'.

Geel, Laakdal en Meerhout versterken samenwerking met VDAB
De aanpak van de werkloosheid en de verhoging van de tewerkstellingskansen hebben een hoge prioriteit voor de lokale besturen van Geel, Laakdal en Meerhout. Daarom sloten ze met de VDAB een samenwerkingsovereenkomst af.

Door de afspraken die werden gemaakt in deze samenwerkingsovereenkomst worden meer werkzoekenden sneller en beter geholpen, zodat zij de stap naar een betaalde job, een geschikte opleiding of het ondernemerschap kunnen zetten.

De sociale tewerkstelling voor werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt blijft een prioriteit. Lokale besturen zetten bedrijven aan om een samenwerking met de sociale economie op te zetten en hun bedrijf open te stellen voor werkzoekenden uit bepaalde doelgroepen (personen met arbeidshandicap, 55+ers en laaggeschoolde jongeren).

Om een efficiënte gegevensuitwisseling te realiseren tussen de OCMW's en de VDAB, zal op regelmatige basis cliëntoverleg plaatsvinden. Daarnaast krijgen de maatschappelijk werkers van het OCMW toegang tot de databank 'MijnLoopbaan' van de VDAB.

Werken aan brug over Nete Meerhoutseweg
Er worden momenteel herstellingswerken uitgevoerd aan de brug over de Nete op de Meerhoutseweg. Tijdens de duur van de werken is de brug volledig afgesloten en is geen doorgaand verkeer mogelijk voor auto's en vrachtwagens. Een omleiding is voorzien via Westelijke Ring, Winkelom, Tessenderloseweg, Kiezel en Bevrijdingslaan.

Plaatselijk verkeer is toegelaten tot aan de werkzone. Het einde van de werken is voorzien voor 15 april, afhankelijk van de weersomstandigheden.

W3 helpt alleenstaande ouders en laaggeschoolde jongeren aan een job

De lokale besturen van Geel, Meerhout en Laakdal lanceerden, dankzij subsidies van de Provincie Antwerpen, het tewerkstellingsproject W3. W3 staat voor Werk, Welzijn en Wij. Niet enkel voor alleenstaande ouders is de stap naar tewerkstelling vaak moeilijk, ook laaggeschoolde jongeren ervaren belangrijke obstakels in hun zoektocht naar een job. Skill BuilderS (SBS) zal de uitbating van W3 voor zijn rekening nemen. Zij hebben reeds veel ervaring in de begeleiding van werkzoekenden uit verschillende doelgroepen.

Vanaf 1 april zijn alleenstaande ouders en laaggeschoolde jongeren van harte welkom voor een intensieve begeleiding gedurende drie maanden door de coaches van W3. De begeleiding houdt een uitgebreid intakegesprek en de bepaling van het jobdoelwit in. W3 legt uit hoe je een cv en sollicitatiebrief opmaakt en bereid je voor op een sollicitatiegesprek.

Uiteraard biedt W3 ook ondersteuning bij het solliciteren en bij de zoektocht naar geschikte vacatures en werkgevers. Deze begeleiding wordt zowel op individueel niveau, als in groep aangeboden. Behoor je tot een van de doelgroepen, aarzel dan niet en maak een afspraak bij SBS via het nummer 053 85 09 00 of door een mail te sturen naar W3@skillbuilders.be.

Vacatures lokaal bestuur
Het lokaal bestuur is op zoek naar nieuwe medewerkers. Het stadsbestuur werft een diensthoofd werkplaats en een technisch assistent Onderhoud Openbaar Domein aan. AGB Sport is op zoek naar een halftijds lesgever-coördinator. Het Sociaal Huis legt een werfreserve voor maatschappelijk werker aan en zoekt een deeltijds verzorgende voor het dagcentrum voor personen met een handicap. Solliciteren kan tot 14 april. Alle info over profielvoorwaarden en ons aanbod vind je terug op www.geel.be.

 

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto