PlayMobiel in Ten Aard : op woensdag 27 april houdt de PlayMobiel halt op het speelplein in de Fazantenstraat in Ten Aard. De PlayMobiel is uitgerust met spelmateriaal. Animatoren begeleiden de activiteiten. Alle kinderen, samen met hun ouders of grootouders, zijn welkom van 14u tot 17u om gratis mee te spelen. Wie geen zin heeft om deel te nemen aan de spelletjes kan zich amuseren met speelgoed en materiaal uit de caravan.

Verkeers- en parkeerverbod in Holven op 29 april
De Landelijke Gilde van Holven organiseert op vrijdag 29 april de Holvenjogging. Start en aankomst zijn voorzien in parochiecentrum Holvenia in de Kapelstraat. De jogging vindt plaats tussen 18.30u en 21u. De jogging is een wedstrijd van het criterium Geel Loopt. Meer info vind je op www.geelloopt.be.
In de volgende straten (of een deel ervan) geldt vanaf 17.30u een verkeers- en parkeerverbod:
- Kapelstraat
- Holven tussen Gasstraat en Nachtegalenstraat
- Nachtegalenstraat
- Groenstraat tussen Nachtegalenstraat en Gooreind
- Gooreind tussen Groenstraat en Ring en tussen zandpad en Gooreind,
- Rode Kruisstraat
- Zandhoefstraat tussen Zandhoefstraat 4 en Groenstraat
- Groenstraat tussen Zandhoefstraat en Holven
- Gasstraat

Kunstenaarsroute MATCH
Word je graag verrast door kunst? Wandel dan op 30 april tussen 14u en 18u door het centrum van Geel. Geelse kunstenaars, verenigingen, de kunst- en muziekacademie, kunstenplatform Plateau en vele anderen leggen op verschillende locaties een niet voor de hand liggende match. Vanaf vrijdag 23 april kan je een gratis programmaboekje verkrijgen bij Toerisme Geel, cc de Werft, de bib en de kunst- en muziekacademie. Je kan vanaf dan ook een online versie raadplegen op www.geel.be.

Op stap met de gids: extra wandelingen
De maandelijkse wandelingen 'Op stap met de gids' kennen steeds meer succes. De gidsen en Toerisme Geel bieden daarom extra wandelingen aan. Op 15 mei, Sint-Dimpnadag, kom je meer te weten over de patroonheilige van Geel. Het thema van de wandeling op 19 juni is 'De Heren van Geel in Oosterlo'. Op 18 september beklim je samen met de gids de kerktorens van de Sint-Amandskerk en de Sint-Dimpnakerk. Meer informatie over deze wandelingen vind je op www.geel.be.

Opendeurdag kunst- en muziekacademie
De Geelse academies verwachten je zaterdag 30 april, want dan valt er van alles te zien, te horen en vooral te beleven.
In de Kunstacademie in Kollegestraat en op het St-Dimpnaplein kan je van 10u tot 17u de leerlingen aan het werk zien. De dag staat in het teken van 'spiegelingen': artistieke installaties van ter plaatse gevonden materialen, performances en tentoongestelde werken. Napraten met een glaasje kan in het spiegelcafé in de Schuur.

De Academie voor Muziek, Woord en Dans doet Geel bruisen met verrassende optredens, acts en expo's op gewone en ongewone plaatsen. Schoenen kiezen met gitaarmuziek, slagwerk in de etalage, theater in de supermarkt? Beleef onderweg de meest onverwachte kunstmomenten. Ook in de academie zelf kan je tussen 14u en 17u genieten van optredens en een hapje aan de foodtruck op de speelplaats.

Uitbater drankverkoop Geel Zomert! gezocht
Het lokaal bestuur zoekt een concessionaris voor de uitbating van de drankverkoopstand tijdens de jaarlijkse concerten van Geel Zomert! in de tuin van jeugdcentrum De Bogaard. De concerten vinden dit jaar plaats op 1, 8, 15, 22 en 29 juli en op 5, 12, 19 en 26 augustus.

De uitbater voorziet zelf minimum 30 medewerkers bij elk avondconcert en minimum 16 medewerkers bij elk namiddagconcert voor het uitbaten van de drankverkoop. Daarnaast werft de concessionaris 15 vrijwilligers van één Geelse jeugdvereniging per concert aan en begeleidt ze. De vrijwilligers helpen niet alleen bij het uitbaten van de drankverkoop, maar ook bij de opbouw en afbraak.

Het lastenboek met voorwaarden en het inschrijvingsformulier zijn verkrijgbaar bij Toerisme Geel. Voor alle inlichtingen of vragen neem je contact op met Hans Driesen op het nummer 014 56 63 81 of via hans.driesen@geel.be. Je inschrijving moet ten laatste op donderdag 28 april 2016 bij het Geelse stadsbestuur toekomen.

Hoe bewaar je textiel?
Het Gasthuismuseum organiseert, in samenspraak met Monumentenwacht Antwerpen, een workshop rond de bewaring van textiel. Leden van kerkfabrieken en verenigingen die vlaggen of vaandels hebben, kunnen deelnemen. Je kan inschrijven tot 25 april. Het aantal deelnemers is beperkt tot dertig, dus snel zijn is de boodschap. De workshop vindt plaats in het Gasthuismuseum op donderdag 28 april om 19.30u.