U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
02.05.2016 - 13.47u
Door: Herman Gezelle

PlayMobiel in Winkelomheide : pp woensdag 11 mei is de PlayMobiel te gast in Winkelomheide. De caravan staat van 14u tot 17u op het speelplein in Kemeldijk. De PlayMobiel is uitgerust met spelmateriaal. Animatoren begeleiden de activiteiten. Alle kinderen, samen met hun ouders of grootouders, zijn welkom om gratis mee te spelen. Wie geen zin heeft om deel te nemen aan de spelletjes kan zich amuseren met speelgoed en materiaal uit de caravan.

Nederlands leren met Taal in het Park
Nederlands leren op een speelse manier, dat is het doel van Taal in het Park. Anderstalige kinderen tussen 6 en 18 jaar, die nieuw zijn in Geel of hier al even wonen maar moeite hebben met Nederlands, kunnen gratis deelnemen. Taal in het Park vindt plaats aan jeugdcentrum De Bogaard van 16 tot en met 19 augustus.

Van 9u tot 12u zijn er activiteiten rond taal. In de namiddag ligt de nadruk op ontspanning, cultuur en sport. Op 20 augustus sluiten de familienamiddag de taalweek af. Inschrijven kan tot 1 juni bij dienst gelijke kansen of door een mail te sturen naar marjan.stroobants@geel.be.
Voor deze ervaringsweek is de dienst gelijke kansen op zoek naar vrijwilligers die een groep begeleiden tijdens de voormiddag, namiddag of beide. In de voormiddag ondersteun je de leerkrachten en hun taalprogramma, in de namiddag begeleid je de activiteiten en uitstappen. Je kan ook helpen bij de familienamiddag op zaterdag. Voor meer info stuur je een mail naar marjan.stroobants@geel.be.

Meer weten over thee?
Thee is veel meer dan zakjes thee, het is een wonderlijke wereld. Kelly Meeus is een theesommelier uit Mol en leidt een theeceremonie op woensdag 11 mei van 20u tot 21.30u in de bibliotheek. Je krijgt uitleg over de theeplant, de geschiedenis van thee, de verschillende theeklassen, de productieprocessen en het belang van water. Na de uitleg kan je een perfect kopje thee zetten.

Fietsen met Smaak
Fietsen met Smaak brengt je langs bekende en minder bekende plekjes van het fietsnetwerk in Geel. Is de tocht van 46 km te veel voor een dag, dan spreid je die over verschillende dagen. Voor 35 euro krijg je onderweg een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Drank is niet inbegrepen en reken je ter plaatse af. De kaarten zijn tot eind september bij Toerisme Geel verkrijgbaar. Je vertrekt op een dag en tijdstip naar keuze en je kiest zelf in welke deelnemende brasserie je welk gerecht neemt.

Sluitingsdagen lokaal bestuur
Op donderdag 5 mei en vrijdag 6 mei zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten naar aanleiding van Hemelvaart.
Op donderdag opent Toerisme Geel de deuren van 10u tot 14u. Het zwembad is open van 10u tot 17u en je kan 's morgens en 's middags baantjes trekken. De bibliotheek is op donderdag gesloten.
Op vrijdag is Toerisme Geel open van 10u tot 12.30u en van 13.30u tot 16u. Het zwembad is open van 14u tot 21u en je kan 's morgens, 's middags en 's avonds baantjes trekken. De bibliotheek is open van 10u tot 12u en van 14u tot 18u.
Het Gasthuismuseum is zowel op donderdag als op vrijdag open van 13.30u tot 17u.
meer info: www.geel.be

Kunstenfestival Licht Ontvlambaar
Met vurige passie gaan studenten sociaal werk van de Thomas More hogeschool samen met kunstenaars aan de slag met personen in kwetsbare situaties. Doel is om de verborgen vlammen in deze mensen te laten branden want er zit meer kracht in hen dan we op het eerste zicht denken. Op vrijdag 13 mei om 19u30 zijn hun prestaties te bewonderen op Kunstenfestival Licht Ontvlambaar in cultuurcentrum de Werft. Muziek, theater en beeldende kunsten komen hier aan bod. De toegang is gratis, reserveren is wel noodzakelijk op het nummer 014 56 66 66, of op res.dewerft@geel.be.

Op stap met de gids: Sint-Dimpnadag
Wie in Geel woont, kent de naam Sint-Dimpna. Maar ken je ook de geschiedenis van de patroonheilige? De Geelse stadsgidsen vertellen jullie er alles over tijdens een rondleiding in de Sint-Dimpnakerk op 15 mei. Er zijn twee gratis rondleidingen gepland: om 15u en om 16u. Je kan om 14u deelnemen aan de eucharisitieviering.
meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto