Met je kids op reis? Vraag tijdig een kids-ID aan : de zomervakantie is in aantocht en je hebt misschien een reis gepland. Reis je naar het buitenland dan hebben je kinderen een kids-ID nodig. Een kids-ID is een reisdocument voor kinderen onder de twaalf jaar en is in de meeste Europese landen en in enkele niet-Europese landen geldig. De aanvraag gebeurt door een van de ouders die het ouderlijk gezag uitoefent. Als de ouders niet meer samenwonen, volstaat het dat één van de ouders het minderjarig kind begeleidt.

Na ongeveer drie weken krijg je per post een pin- en pukcode toegestuurd waarmee je de kaart kan afhalen. Het is absoluut noodzakelijk dat je kind aanwezig is bij de aanvraag van de kaart. Bij de afhaling moet je kind niet aanwezig zijn. Voor de aanvraag van de kids-ID breng je een recente pasfoto met witte achtergrond, eventueel de oude kids-ID en je eigen identiteitskaart mee.

Een kids-ID kost 6,20 euro bij een gewone procedure. Bij een spoedprocedure kunnen de kosten oplopen tot 176,90 euro.

Inschrijvingen muziek- en kunstacademie
Wou je al lang een muziekinstrument bespelen, je eerste stappen zetten in toneel en voordracht of leren dansen? Bij de Academie voor Muziek, Woord en Dans ben je aan het juiste adres. Of ben je meer geïnteresseerd in tekenen, schilderen, boetseren of beeldende vorming? Dan is de Academie voor Beeldende Kunst meer iets voor jou. De inschrijvingen voor volgend schooljaar starten op woensdag 15 juni. Alle info over tarieven en inschrijvingen vind je op www.amwdgeel.be en http://kunstacademie.geel.be.

Infomarkten Geel 2030
Geel herziet het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS). Ook jij kan je mening en ideeën kenbaar maken. De eerstvolgende infomarkten zijn op 20 juni in de parochiezaal van Punt, op 21 juni in de Bonten Hannen in Oosterlo en op 23 juni in de parochiezaal van Zammel, telkens van 17 tot 21u.

Alle informatie rond het structuurplan is online te vinden op http://structuurplan.geel.be. Je kan online reageren op de voorstellen voor jouw dorp of eigen ideeën posten op http://geel.citizenlab.co.

Zaterdagmarkt 18 juni
De zaterdagmarkt van 18 juni vindt plaats op de Havermarkt en de parking voor het stadhuis tot 12u. Op 18 juni wordt de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Ierland op groot scherm getoond op het marktplein.

Duivelse braderij en springkastelenfestival
Kom van woensdag 22 tot zondag 26 juni gezellig winkelen op de jaarlijkse braderij in Nieuwstraat en Pas. Het is een uitgelezen kans om koopjes op de kop te tikken en te genieten van een terrasje. Verwacht je daarnaast aan heel wat animatie. De straten zijn voor de gelegenheid verkeersvrij gemaakt. In de straten Pallo, Peperstraat en Havermarkt kan je tijdens de braderij in twee richtingen rijden.

Op vrijdag 24 juni van 15.30u tot 21u richten Toerisme Geel en Geel Centrum zich op de jongste doelgroep met een springkastelenfestival op het marktplein. Spring de zomer in op de hindernisbaan of hotsende botsende springkastelen, toon je rijkunsten op de gekke fietsjes of go-carts en gooi je dansbeentjes los tijdens de kinderdisco. Het kan en mag allemaal.

Kruispunt Heidebloemstraat terug open
De eerste fase van de werken in de Heidebloemstraat loopt ten einde. Het kruispunt is terug open voor verkeer vanaf 17 juni. De aanleg van de stoepen kan vertraging oplopen door de weersomstandigheden. Op 17 juni start de aannemer met de werken aan de Heidebloemstraat tussen Stationsstraat en Rozendaal. Tijdens de werken geldt tweerichtingsverkeer voor het plaatselijke verkeer in Rozendaal en in Pallo, tussen Heidebloemstraat en Schoolsteeg.

Asfalteringswerken
In de periode van 20 juni tot 8 juli voert een aannemer asfalteringswerken uit in de volgende straten: Blokstraat, Franse Baan, Domeinstraat, Dekshoeven, Heidestraat, Roshoevendijk, Fittelaarsdijk, Gooreind, Eerselingsedijk, Gerststraat en Heibloemwijk. Tijdens de werken is de rijweg volledig afgesloten. Wanneer de werken juist plaatsvinden, hangt af van de weersomstandigheden. De bewoners van de betrokken straten krijgen een bewonersbrief met meer info.

Gratis examenuitblaas en skatecontest
Na wekenlang blokken en studeren, kunnen alle leerlingen en studenten op donderdag 23 juni vanaf 11u terecht in jeugdcentrum De Bogaard voor een knaller van een examenuitblaas. Wat staat er dit jaar op het menu? Van alles! Zo is er een skatecontest, bumberbaltornooi, sumoworstelen in fatass-pakken, opening Zomerbar en chilloutzone. Voor alle vroege vogels is er gratis pita. De toegang is ook gratis.

Vacature werfreserve directeur stedelijk onderwijs
Geel legt een werfreserve aan van twee jaar voor een directeur stedelijk basisonderwijs. Stuur uiterlijk op 24 juni 2016 je sollicitatiebrief, een recent cv, een kopie van je diploma en een uittreksel uit het strafregister (model 2) aangetekend op naar het college van burgemeester en schepenen, Werft 20 in 2440 Geel of geef dit tegen ontvangstbewijs af aan de dienst onderwijs in het stadhuis. Sollicitaties via mail worden niet aanvaard. Meer informatie over de functie kan je opvragen bij de dienst onderwijs.

Internationale Dag van de Vluchteling
Wat maak je mee als je op de vlucht bent? Op maandag 20 juni van 15.30u tot 19u lees je in het stadspark verhalen over mensen in en om Geel die ooit gevlucht zijn. Luister je liever? Vertellers doen hun verhaal live vanaf 18u. Je vindt er ook kleine kunst, gemaakt door vluchtelingen. Kinderen leven zich uit op levensgrote spelletjes.