Verbeteringswerken aan en Poielveldloop en Puntloop :  Na het bouwverlof start het stadsbestuur in opdracht van de provincie met werken aan de waterlopen Poielveldloop en Puntloop. Omdat het leeuwendeel van de werken uitgevoerd wordt op privépercelen aan de Bell-Telephonelaan is de hinder voor het verkeer zeer beperkt. Door de twee waterlopen opnieuw aan te leggen en te verplaatsen wil het stadsbestuur de waterhuishouding in de omgeving van het Punt verbeteren.

Weg- en rioleringswerken aan Lichtaartseweg en Oudebrugweg

Op 5 augustus startten werken aan Lichtaartseweg en Oudebrugweg. Vanaf 11 augustus is een verkeersomleiding van kracht. Het doorgaand verkeer wordt dan via Herentals omgeleid. Ook voor fietsers geldt een omleiding. De werken situeren zich in eerste instantie tussen de Nete en de brug over het kanaal. De Lichtaartseweg en Oudebrugweg krijgen een nieuwe riolering. Langsheen de Lichtaartseweg komt een nieuw fietspad. Aquafin bouwt nieuwe pompstations en moderniseert de oude zodat al het afvalwater via de bestaande en nieuwe riolering verpompt kan worden naar het zuiveringsstation in Lichtaart. De werken duren tot 19 december. Bobbejaanland blijft tijdens de werken bereikbaar via Lichtaart.

Opnieuw enkele rijrichting Meerhoutseweg

Sinds 4 augustus is terug enkele rijrichting richting Geel ingevoerd in Meerhoutseweg. De aannemer zal er de volgende weken de betonnen rijweg fijnfrezen en de voegen vernieuwen. Eind augustus zijn de werken afgerond en kan de Meerhoutseweg opnieuw volledig opengesteld worden.

IOK vervroegt afvalophaling in centrum

Eind juli heeft IOK de afvalophaling in een aantal centrumstraten vervroegd naar 6.30u. De oorspronkelijke ophaling om 10u bleek verre van ideaal. Rond dat tijdstip werd massaal gelost en geladen, is er veel fietsverkeer en waren er veel winkelgangers. Dit met de nodige risico´s en gevaren voor alle weggebruikers. Door de afvalophaling te vervroegen zijn de centrumstraten ’s morgens proper en zullen zich minder verkeersconflicten voordoen. De bewoners van de betrokken centrumstraten werden op de hoogte gesteld van de wijziging. Naar 2015 toe wil IOK deze ophalingen verder optimaliseren zodat ook winkelstraat Pas in de vroege rondes kan opgenomen worden en ook de straten in de buurt van Rozendaal.

Kinderanimatie op dinsdagmarkt

Op dinsdag 12 augustus organiseert het marktcomité kinderanimatie op de markt van 9u tot 13u. Er zal een standje staan met kindergrime en met glittertattoos en ballonplooiers. Elk kind krijgt een gratis ijsje aan de ijskar.

Geel Zomert! met The Scadillacs

Op vrijdag 8 augustus staat op de weide aan jeugdcentrum De Bogaard The Scadillacs geprogrammeerd. The Skadillacs brengen de Two Tone Ska uit de jaren 80 weer tot leven en staan garant voor een avond vol ambiance met nummers die niemand onbewogen zal laten. The Skadillacs is een band van acht professionele musici. Elk optreden van The Skadillacs is een feest met moderne versies van de ‘klassiekers’ van de Two Tone Ska. The Specials, Madness, Bad Manners, The Beat, The Selecter zijn enkele namen die je kan terugvinden in de speellijst. Het concert start om 20.30u. De toegang is gratis.