U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
20.09.2016 - 20.22u
Door: Herman Gezelle

25e Apolloniajogging: de laatste Geel Loopt-wedstrijd : op zaterdag 24 september kan je deelnemen aan de 25e Apolloniajogging in Stelen. De kinderjogging vertrekt om 14u aan de kerk. Om 14.10u start de G-loop. Om 14.30u is het de beurt aan de volwassenen met de Kermisjogging van 4 km. Of loop je liever 8 of 12 km? Zorg dan dat je om 14.40u klaarstaat aan de start.

Ben je een Gelenaar en heb je minstens zeven wedstrijden van het criterium gelopen? Dan mag je op 24 september aan het wedstrijdsecretariaat een cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 12 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.

Fier op onze Kempense kerststallen
In december duiken ze overal in de Kempen op: grote kerststallen met lichtjes, mooie beelden, soms zelfs met levende dieren. Vrijwilligers zetten de kerststallen met zorg in elkaar en onderhouden ze. Erfgoedcel k.ERF en de zeven k.ERF-gemeentes willen deze grote dorps- en stadskerststallen ondersteunen. Op donderdag 6 oktober organiseert k.ERF een inspiratiecafé om ideeën te sprokkelen en te delen. Ideeën om de Kempense kerststallen onder de aandacht te brengen, te financieren, te laten (herop)leven.

Bouw je ieder jaar zelf mee aan een kerststal? Vind je het jammer dat jouw dorp geen kerststal heeft? Zou je graag meer mensen betrekken bij de opbouw van de kerststal? Zoek je manieren om meer volk naar die mooie kerststal bij jou op het dorpsplein te lokken? Kom dan op donderdag 6 oktober om 19u naar het ontmoetingscentrum in Winkelomheide voor het Kerststal Inspiratiecafé! Deelnemen en dranken zijn gratis. Inschrijven kan op onderstaande gegevens - meer info: erfgoedcel k.ERF, 0486 91 27 73, janna@erfgoedcelkerf.be

Nieuw in Kunstacademie.Geel: een artistiek 'Atelier op maat' voor jongeren met mogelijkheden
De Kunstacademie van Geel biedt een uniek artistiek 'Atelier op maat' voor jongeren vanaf 12 jaar, die bepaalde beperkingen ervaren. Dat kan gaan om erg timide kinderen die zich verloren voelen in al te grote drukte, jongeren die hyper sensitief zijn of ASS hebben. Door het beperkte aantal leerlingen wordt een individuele begeleiding door een ervaren docent op maat van elk kind gegarandeerd. De leerlingen maken kennis met verschillende materialen en technieken zoals tekenen, schilderen, boetseren, druk technieken en 3-D werk.

Het 'Atelier op maat' is op woensdagavond van 18u tot 21u op Sint-Dimpnaplein 16. Gedurende de maand september zijn geïnteresseerden welkom voor een gratis proefles om zo kennis te maken met het atelier en de leerkracht. Inschrijven is mogelijk tot eind september.

Park op z'n Kop
Geelse verenigingen tonen op zondag 25 september van 11.30u tot 18u hun aanbod in het stadspark. Park op z'n Kop is een vrijetijdsmarkt met eten, drinken, muziek en allerlei activiteiten. Het is een initiatief van Wereld Op z'n Kop (WOK). WOK is een vast overlegmoment tussen de Dienst Gelijke Kansen van het Sociaal Huis, De Waaiburg vzw, Jeugdhuis De Bogaard, JAC Geel, LOI Geel en de vrijetijdsdiensten van Stad Geel.

De focus van WOK ligt op maatschappelijk kwetsbare jongeren. Park op z'n Kop nodigt niet alleen jongeren uit, maar iedereen kan komen proeven van het Geelse verenigingsleven.

PlayMobiel parkeert in Oosterlo
Op woensdag 28 september houdt de PlayMobiel halt op het speelplein in de Van Hoornestraat in Oosterlo. De PlayMobiel is uitgerust met spelmateriaal en animatoren begeleiden de activiteiten. Alle kinderen, samen met hun ouders of grootouders, zijn welkom van 14u tot 17u om gratis mee te spelen. Wie geen zin heeft om deel te nemen aan de spelletjes kan zich amuseren met speelgoed en materiaal uit de caravan.

Zitdag studietoelagen
Heb je hulp nodig bij het invullen van de studietoelagen? Op dinsdag 27 september kan je terecht op het stadhuis van 9u tot 12.30u, van 13.30u tot 16.30u en van 17.30u tot 19.30u. Locatie: stadhuis Geel, Werft 20 - lokalen 0.19 en 0.23.

Breng volgende gegevens mee:
- Voor een aanvraag voor het kleuteronderwijs, het lager onderwijs en het (deeltijds) secundair onderwijs: het bankrekeningnummer van de persoon die voorziet in het onderhoud van de leerling
- Voor studenten hoger onderwijs: het bankrekeningnummer van de student
Indien de onderstaande situaties voor jou van toepassing zijn, breng je volgende documenten mee:
- Als iemand binnen je leefeenheid in 2014 alimentatiegeld heeft ontvangen: een fotokopie van alle relevante rekeninguittreksels.
- Als je leefeenheid een leefloon, een niet-belastbare beurs of een inkomen in het buitenland of bij een Europese of andere internationale instelling verworven heeft in 2014: de attesten van de inkomsten.
- Als de leerling of student op internaat is, of een studentenkamer huurt, in verband met de hogere toelage voor kotstudenten: een attest van het internaat of een kopie van het huurcontract van de studentenkamer.
- Als je gehuwd, zelfstandig of alleenstaand student of leerling bent: afhankelijk van je situatie moet je verschillende documenten bijvoegen. Bel 1700, het gratis nummer van de Vlaamse overheid.
- Als je in het buitenland of in de Franse of Duitstalige Gemeenschap lessen volgt: een inschrijvingsattest, programma en lessenrooster.
meer info: dienst onderwijs, 014 56 64 00, onderwijs@geel.be

Kunstacademie.Geel: gratis proefles tot 30 september
Volg je graag les in de kunstacademie, maar twijfel je nog? Heel de maand september kan je een gratis proefles volgen. Zo kom je te weten of de academie iets voor jou is.
meer info: Kunstacademie.Geel, 014 56 65 60, kunstacademie@geel.be
Het peuterspeelpunt van vrijdag 30 september gaat niet door.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto