Geel, een hartveilige stad : op 6 plaatsen in Geel zijn AED toestellen (automatisch externe defibrillator) in gebruik genomen. Op drie locaties hangt een AED toestel dat 24u op 24u bereikbaar is: aan de inkom van cultuurcentrum de Werft, aan het donorcentrum van het Rode Kruis en aan de kleedkamers naast de Finse piste op De Leunen.

De drie andere AED toestellen vind je aan het restaurant van dienstencentrum Luysterbos, sporthal Axion en de nieuwe sporthal De Doelen.

Met deze investering wil Geel een hartveilige stad worden. Ook jij kan hierbij helpen. De lokale afdeling van het Rode Kruis organiseert gratis opleidingen reanimeren en defibrilleren. In deze drie uur durende opleiding draait het in de eerste plaats om in een noodsituatie te durven handelen.

Als je vertrouwd bent met de technieken, ben je sneller geneigd om bijkomende acties te ondernemen in geval van een noodsituatie. Reanimeren en defibrilleren binnen de 6 minuten geven een overlevingskans van 50 tot 70%. Je vindt de datums en locaties van de opleidingen en info over inschrijven op www.redlevensingeel.be.
meer info: Rob Testelmans, 014 56 60 60, veiligheid@geel.be

PlayMobiel houdt halt in Holven
Op woensdag 5 oktober vind je de PlayMobiel op het speelplein in Helleblok in Holven. De PlayMobiel is uitgerust met spelmateriaal en animatoren begeleiden de activiteiten. Alle kinderen, samen met hun ouders of grootouders, zijn welkom van 14u tot 17u om gratis mee te spelen.

Wie geen zin heeft om deel te nemen aan de spelletjes kan zich amuseren met speelgoed en materiaal uit de caravan.

Werken Heidebloemstraat in laatste fase
Begin oktober, wanneer Heidebloemstraat tussen Rozendaal en Stationsstraat afgewerkt is, starten de rioleringswerken vanaf Rozendaal tot Fabriekstraat. De rijweg van Heidebloemstraat wordt in dit deel volledig opgebroken. De aanleg van de riolering duurt vermoedelijk tot half november.

Daarna volgt de heraanleg van de rijweg, parkeerplaatsen en stoepen. Deze werken duren tot eind 2016. De planning kan wijzigen door slechte weersomstandigheden. Tijdens de werken geldt in Fabriekstraat dubbelrichting.

In de andere straten geldt vanaf deze fase terug de normale verkeerssituatie:
- enkelrichting in Rozendaal tussen Stationsstraat en Heidebloemstraat
- verkeer vanuit Stationsstraat naar Rozendaal via Heidebloemstraat
- Pallo enkelrichting van zodra de aansluiting met Heidebloemstraat klaar is.

Eind november of begin december is de aanplanting van het groen ter hoogte van het kruispunt Heidebloemstraat - Rozendaal gepland.
meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Fun 4 Families in oktober
Wil je graag sporten, samen met de kinderen? Met Fun 4 Families kan je deelnemen aan sportactiviteiten, telkens op zondagochtend van 10u tot 11.30u. Op het programma staan een teambuilding, fotozoektocht, alles met de bal, minigolf en racketlon + multimove/slaan. Je kan inschrijven per activiteit. De prijs per deelnemer per activiteit bedraagt 1,50 euro, met vrijetijdspas krijg je 50% korting. Meer info over Fun 4 Families vind je op www.geel.be op de pagina van de sportdienst.
Inschrijven doe je online op https://reservaties.geel.be/ of aan de kassa van het zwembad tijdens de openingsuren van de sportdienst: op maandag en vrijdag van 15u tot 17u, op dinsdag van 15u tot 18u. Je kan ook het formulier 'SPORTDIENST – Gezinssamenstelling' invullen in het digitaal loket van www.geel.be. Maximum vijf werkdagen later krijg je een wachtwoord en gebruikersnaam waarmee je alle gezinsleden tegelijk kunt aanmelden. meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be

Op stap met de gids: Geel in WOII
Fiets op zondag 2 oktober mee met de stadsgids en leer meer over de bevrijdingsgevechten van het stadscentrum van Geel tot Ten Aard tijdens WO II. De bevrijding van Geel valt eigenlijk uiteen in 3 secties: de gevechten en oversteek aan het Albertkanaal, de inname van het centrum en de gevechten aan het Kempisch Kanaal in Ten Aard.

We fietsen langs plaatsen waar de Schotten hun zware kanonnen en munitiewagens opgesteld hadden. Aan het Kempisch Kanaal in Ten Aard werden zeer zware gevechten geleverd. Op 14 september slagen de Schotten erin het kanaal over te steken. Op 23 september was de bevrijding van Geel compleet. De stadsgidsen vertellen je er graag meer over op zondag 2 oktober. De fietstocht start om 14u aan de dienst toerisme, Markt 1.
meer info: dienst toerisme, 014 56 63 80, toerisme@geel.be