PlayMobiel op bezoek in Elsum
Op woensdag 12 oktober houdt de PlayMobiel halt op het speelplein in de Meidoornstaat in Elsum. De PlayMobiel is uitgerust met spelmateriaal en animatoren begeleiden de activiteiten. Alle kinderen, samen met hun ouders of grootouders, zijn welkom van 14u tot 17u om gratis mee te spelen. Wie geen zin heeft om deel te nemen aan de spelletjes kan zich amuseren met speelgoed en materiaal uit de caravan.

De energie infotoer: LED-verlichting
Naar jaarlijkse gewoonte neemt Geel deel aan de energie infotoer van IOK. In samenwerking met Kamp C, Eandis, Infrax, de Gezinsbond en alle Kempense gemeenten organiseert IOK in totaal 29 infosessies rond verschillende energie-onderwerpen. Je bent dan ook van harte welkom op de infoavonden van onze buurgemeenten.

De infoavond in Geel op dinsdag 25 oktober gaat over LED-verlichting. Wat is dat eigenlijk zo'n 'light emitting diode'? Leer alles over deze nieuwe manier van verlichten en bekijk ook het recente demomateriaal, zodat je zelf kan oordelen over lichtintensiteit, lichtkleur, prijs en kwaliteit. De infoavond begint om 20u in het stadhuis. Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht. Dat kan via www.iok.be/ei of bij de infocel technische diensten.

Infomomenten project trage wegen
Stad Geel maakt samen met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete een herwaarderingsplan op voor de trage wegen in Geel. Als eerste stap worden de trage wegen in kaart gebracht. Na de deelgebieden Zammel, Oosterlo, Stelen, Larum, Punt en het centrumgebied, zijn nu Winkelomheide, Bel, Ten Aard, Mosselgoren en Kievermont aan de beurt.
Wil je meer informatie over dit project of heb je opmerkingen en suggesties? Het infomoment van de deelgebieden Winkelomheide en Bel vindt plaats op woensdag 12 oktober om 19u in het ontmoetingscentrum van Winkelomheide. Het infomoment van de deelgebieden Ten Aard, Mosselgoren en Kievermont vindt plaats op woensdag 19 oktober om 19u in de parochiezaal van Ten Aard.

Om in te schrijven neem je contact op met Charlotte Corthals van het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete op het nummer 014 85 25 14 of via charlotte.corthals@rlkgn.be. Kan je er niet bij zijn maar ben je wel benieuwd naar de trage wegen bij jou in de buurt? Of heb je vragen of suggesties? Dan kan je eveneens terecht bij Charlotte Corthals of op http://projecttragewegen.geel.be.
meer info: Charlotte Corthals, 014 85 25 14, charlotte.corthals@rlkgn.be

Dag van de Trage Weg
Zondag 16 oktober neemt Geel opnieuw deel aan de Dag van de Trage Weg. De nieuwe aanlooproutes naar het wandelnetwerk 'Kempische Landduinen' worden geopend met een wandeling. Afspraak aan het stationsplein om 13u. Wandel mee met een Geelse stadsgids en ga op ontdekking. Je kan voor 13 oktober inschrijven bij de dienst toerisme.

Nacht van de duisternis
Op zaterdag 8 oktober 2015 vieren we de 21ste editie van de Nacht van de Duisternis. Ook Geel dooft de monumentenverlichting van de kerk van St.-Amands, de kerk van Bel, het Gasthuismuseum en De Halle. Aan de straatverlichting wijzigt niets.

Met deze jaarlijkse campagne zet Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) de impact van lichtvervuiling in de kijker. We kunnen immers best met minder verlichting zonder daarbij aan veiligheid in te boeten. Vaak wordt de verlichting naar boven de hemel in gestraald.

Te veel nachtelijke verlichting leidt tot slaapgebrek en gezondheidsproblemen bij mensen. Maar ook ons slaap-waakritme en de inwendige klok van planten en dieren lijdt eronder.
meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Infodag jonge gezinnen
Ben je pas bevallen of zwanger? Of heb je kinderplannen? Kom dan op zaterdag 15 oktober naar de infodag jonge gezinnen in het Sint-Dimpna Ziekenhuis. Stad Geel organiseert in samenwerking met het ziekenhuis gratis workshops over baby- en zwangerschapsmassage, communicatie met je baby, positief ouderschap en snel, makkelijk en toch gezond eten.

Tijdens doorlopende demonstraties komen de volgende onderwerpen aan bod: babybadje, geborgenheid, seksualiteit tijdens de zwangerschap en na de bevalling, borstvoeding en roken. Op www.geel.be vind je alle informatie over de infodag bij de activiteiten.
Voor de workshops schrijf je voor 10 oktober in op 014 57 72 70 (van 8u tot 16u) of via materniteit@azstdimpna.be met vermelding 'infodag jonge gezinnen' of op de diensten materniteit of gynaecologie. Voor de demonstraties is inschrijven niet nodig.

Activiteiten in de bib
WhatsApp leren gebruiken: maandag 10 oktober van 16u tot 18u in de bib. Inschrijven is verplicht, deelnemen is gratis.
Vorming 'Let the games begin - ouders, kinderen en gamen': maandag 10 oktober om 19u in de bib. Inschrijven kan tot 10 oktober, deelnemen is gratis.
Lezing 'Pubers - een veilig nest geeft vleugels': woensdag 12 oktober van 19u tot 21u in de Leonardozaal van het St.-Dimpnacollege.

Deelnemen is gratis. Workshop 'Kom maar dichterbij'- voorlezen aan je kleinkind: donderdag 13 oktober van 13u tot 15u in de bib. Inschrijven kan tot 10 oktober, deelnemen is gratis.
Een mooie kans tot ontmoeting - een activiteit voor alleenstaande ouderen: maandag 17 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in de bib. Inschrijven kan tot 14 oktober, deelnemen is gratis.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be