Tentoonstelling houtsculpturen :  Nog tot 30 augustus kan je in de bib terecht voor de expo houtsculpturen door beeldend kunstenaar en autodidact Gozewijn Devillé. Om zichzelf te vervolmaken verdiepte hij zich enkele jaren in de leer van de anatomie aan de Medische Academische Universiteit van Maastricht. Daarnaast volgde hij tekenlessen aan de Sint Lucas Academie nabij Antwerpen. Zijn beelden kenmerken zich door fantasie, kleuren, soms een boodschap en af en toe een knipoog. Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Gezocht: fiere Kempense Twitteraars (m/v)

Twitteraccount @kempenlokaal bundelt toeristische aanraders en lokale weetjes over de Kempen. Met de nieuwe Twitteraccount speelt Toerisme Provincie Antwerpen in op de wensen van een groeiende groep bezoekers aan de Kempen. De acht grootste toeristische gemeenten van de Antwerpse Kempen - Geel, Herentals, Hoogstraten, Kasterlee, Lier, Mol, Turnhout en Westerlo - nemen afwisselend de Twitteraccount voor hun rekening, maar @kempenlokaal rekent ook op de inbreng van enthousiaste Kempenaars.

Toerisme Provincie Antwerpen zoekt overtuigde Kempenaars met een brede kennis van hun gemeente of stad. Graag twitteren vormt uiteraard een basisvoorwaarde. De kandidaten krijgen een korte screening om te vermijden dat er commerciële of andere belangen spelen. Inwoners van de acht gemeenten kunnen zich via de website kandidaat stellen om één week lang curator te zijn.

Politie verzamelt gevonden voorwerpen op website

Alle gevonden voorwerpen die bij de politie worden binnengebracht kan je voortaan bekijken op hun website www.pzglm.be. Bij de meeste voorwerpen vind je een foto.  Voorwerpen en documenten die niet identificeerbaar zijn, worden zes maanden bewaard in het politiekantoor. Na zes maanden worden ze overgemaakt aan de stad of gemeente. Herken je een voorwerp of document op de website? Maak dan telefonisch een afspraak om het af te halen. Gevonden fietsen staan er niet tussen. Deze kan je raadplegen op www.gevondenfietsen.be.

Nieuwe subsidie voor feesten in straten, wijken en deeldorpen

Organiseer je een buurtbarbecue of een feestje in je straat, wijk of deeldorp? Voortaan kan je hiervoor een financiële ondersteuning krijgen van de stad. Hiermee wil Geel het sociaal contact in buurten bevorderen. Voor straat-en wijkfeesten bedraagt de financiële ondersteuning maximum 75 euro per jaar. Feesten in deeldorpen kunnen één keer in de twee jaar een subsidie van maximum 1500 euro aanvragen. Het nieuwe reglement ging in op 25 juni 2014. Voorwaarden en aanvraagformulieren vind je op www.geel.be.

Wegenwerken Laar en Eikevelden

Eind augustus krijgen Laar en Eikevelden een nieuwe asfaltlaag. Op het kruispunt Eikevelden en J.B. Stessenstraat wordt een nieuw verkeersplateau aangelegd. Tijdens de werken zal het verkeer omgeleid worden.

Ontdek Geel al golfend

Citygolf is de combinatie van stadsverkenning en golf. Op zondag 17 augustus kan je tijdens ‘Start to Citygolf’ de activiteit uittesten aan een bijzonder laag tarief. Je volgt het parcours en begeleiders staan je op diverse plaatsen op te wachten om een balletje te slaan. Ondertussen krijg je meer uitleg over de historisch plaatsen en trekpleisters. Bovendien kan je onderweg genieten van meerdere lokale proevertjes! Vertrekken kan tussen 13u en 16u op de Markt. Je betaalt 5 euro per persoon in voorverkoop en 7,5 euro per persoon ter plaatse.

Geel Zomert! met Rick de Leeuw

Op vrijdag 22 augustus  kan je op de weide van de Bogaard genieten van een optreden van Rick de Leeuw. De voormalige frontman van Tröckener Kecks stond enkele jaren geleden nog samen met Stijn Meuris op het Geel Zomert!-podium. Deze keer brengt hij zijn eigen band mee en Axl Peleman als support act. Naast het nieuwe album komt ook zijn muzikale verleden met de Kecks ruim aan bod. Het concert start om 20u30. De toegans is gratis.