Sinterklaas Kapoentje : Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje! Heeft Sinterklaas al wat lekkers in je schoentje gebracht? Misschien vond je een chocoladeventje of lekkere speculaas? Maar hoe krijgt de Sint dat toch telkens voor elkaar!? Of zijn het de pieten die voor al dat lekkers zorgen?

Op zondag 4 december ga je zelf aan de slag aan de molen van 't Veld en het Bakkerijmuseum. Je maakt speculaas, gaat op zoek naar ingrediënten voor lekkere chocolade, beklimt de molen en zingt liedjes voor de lieve Sint. Kom jij ook? Deze activiteit is volledig gratis. Vooraf inschrijven is verplicht. Snel zijn is de boodschap, er kunnen maar 30 kinderen deelnemen. Ingeschreven? Dan ben je op zondag 4 december om 14u welkom aan de Molen van 't Veld, Zeggendijk.
meer info: dienst toerisme, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Campagneweekend 11.11.11
Ziek worden en je behandeling niet kunnen betalen. Je job of oogst verliezen en geen inkomen hebben. Heel je leven werken en geen pensioen krijgen. Voor drie vierde van de wereld is dit realiteit. Daarom voert 11.11.11 in 2016 campagne voor sociale bescherming voor iedereen. Tijdens het campagneweekend van donderdag 10 november tot en met zaterdag 12 november, kan je 11.11.11 vinden op verschillende plaatsen in Geel. Je kan ze steunen door chocolade, kaarten en kleurstiften te kopen.
meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

11 novembervieringen
Op 11 november herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog. In België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en enkele andere Gemenebestlanden vinden er dan herdenkingsplechtigheden plaats om 11 uur 's morgens. Want het was op het elfde uur van de elfde dag van de elfde maand dat in 1918 de wapens zwegen.
In het centrum kan je naar de 11 novemberviering in de St.-Amandskerk. Het koor Conamus verzorgt de viering muzikaal. Daarna vindt een plechtige huldiging plaats aan het oorlogsmonument aan het stadhuis. Fanfareorkest Nooit Gedacht van Ten Aard zorgt voor de muzikale omkadering.

In Stelen, Oosterlo en Zammel organiseren Harmonie De Eendracht Oosterlo en Harmonie St.-Laurentius Zammel voor een plechtigheid aan de drie oorlogsmonumenten. De schepen van cultuur en een delegatie van het college van burgemeester en schepenen zijn ook aanwezig. Na de plechtigheid is er een samenkomst in ontmoetingscentrum de Bonten Hannen in Oosterlo.
• 10.30u: herdenkingsviering St.-Amandskerk
• 12.15u: oorlogsmonument aan stadhuis
• 15u: oorlogsmonument Stelen
• 15.30u: oorlogsmonument Oosterlo
• 16u: oorlogsmonument Zammel
meer info: cultuurdienst, 014 56 66 85, cultuurdienst@geel.be

Filmparel Derdewereldraad: I, Daniel Blake
Op maandag 14 november kan je gaan kijken naar de filmparel I, Daniel Blake. De 59-jarige Daniel Blake heeft bijna zijn hele leven als meubelmaker gewerkt in het noordoosten van Engeland. Na een ziekte heeft hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig van de staat. Hij kruist het pad van de alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen, Daisy en Dylan. Katies enige kans om te ontsnappen aan een hostel voor daklozen, is door een flat te accepteren 450 km verderop. Daniel en Katie bevinden zich in niemandsland, gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië. De film begint om 20u in Studio Filmtheaters, Werft. De toegangsprijs bedraagt 6 euro.  meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Infonamiddag 'Draag zorg voor jezelf'
Het leven kan hectisch zijn, daardoor staan we te weinig stil bij onze eigen noden. Zelfzorg is nochtans zeer belangrijk voor wie zo lang mogelijk fit en gezond wil blijven. Op maandag 14 november geeft een medewerker van CM informatie rond zorgen voor jezelf. De onderwerpen zijn huidzorg, diabetes en hart- en vaatziekten. De infonamiddag start om 13.30u in dienstencentrum Luysterbos. Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be