Sinterklaas komt naar Geel : op zaterdag 26 november komt Sinterklaas met een twintigtal knotsgekke Zwarte Pieten aan in Geel. Als dat geen reden is voor een groot feest. Vanuit Antwerpen komt de heilige man om 14u met de trein aan in het station. Hij trekt in een praalkoets, onder begeleiding van de Bellemannen, door de Stationsstraat naar de Markt.

Na een officiële verwelkoming ontvangt de Sint de grote sleutel van stad Geel. Daarna start een groot kinderfeest met optredens en leuke animatie. Elk kindje krijgt een zakje met allerlei leuke gadgets.

Laureatenconcert Academie Muziek, Woord en Dans
Na jarenlang samen op zoek gaan, uitdaging, kleine en grotere toonmomenten en speelplezier, sluiten de afgestudeerden van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans hun carrière bij de academie af met een schitterend optreden op het grote podium.

Gedreven kunstenaars/leerkrachten bereiden de laureaten een laatste keer voor op een optreden: solo, met orkest of in ensemble. Geniet van deze artistieke rijkdom op zaterdag 26 november om 20u in cc de Werft. Kaarten reserveer je bij het cultuurcentrum: 014 56 66 66, res.dewerft@geel.be of www.dewerft.be. Een ticket kost 8 euro, 4 euro als je jonger bent dan 18 jaar.

De Speelfabriek zoekt animatoren en enthousiaste kids
Een speelpleindag is een dag als geen ander. Springen, dansen, ravotten, knutselen, een stadsspel, een bosspel en samen koken: alles komt aan bod, niets is te zot! De Speelfabriek is een vakantiewerking door jobstudenten en vrijwillige animatoren. Onder begeleiding van de dienst jeugd werken ze een tof programma uit. Maak jij graag deel uit van het speelfabriekteam? Neem dan contact op met de jeugddienst.
Wat kunnen de kinderen beleven op een speelpleindag? De kleinsten gaan op zoektocht, doen een knutselworkshop of leven zich uit op een zelfgemaakt blotevoetenpad. De anderen gaan op dropping, koken samen, spelen een bosspel of boksen een film in elkaar. Meer info over inschrijven en prijzen vind je op www.geel.be op de pagina van de dienst jeugd. meer info: dienst jeugd - 014 56 68 00.

Ticketverkoop kerstmusical 'De Klokgeesten'
Tijdens het weekend van de kerstmarkt kan je naar goede gewoonte genieten van een kerstspektakel. Op zaterdag 17 en zondag 18 december brengen 250 acteurs, figuranten en dansers de musical 'De Klokgeesten' in fuifzaal de Waai. In de door Ief Dams geschreven en geregisseerde musical staat de jonge David en de zoektocht naar zijn ouders centraal. Zal David hen met de hulp van de Klokgeesten kunnen terugvinden?
De voorstellingen van de kerstmusical vinden plaats op zaterdag 17 december en zondag 18 december. Op zaterdag wordt vanaf 13u tot en met 21u elk uur een nieuwe voorstelling gespeeld. Op zondag 18 december is dat vanaf 13u tot en met 19u. Een voorstelling duurt telkens een klein uurtje. De tickets voor de kerstmusical 'De Klokgeesten' zijn verkrijgbaar bij Toerisme Geel. Volwassenen betalen 5 euro in voorverkoop, aan de kassa 7 euro. Een ticket voor kinderen jonger dan 14 jaar kost 2 euro. Houders van een vrijetijdspas krijgen korting. Snel erbij zijn is de boodschap want het aantal tickets is beperkt.
meer info: dienst toerisme, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Hilde Schuurmans tekent en vertelt in de bib
Hilde Schuurmans is auteur en illustrator van kinderboeken. Op woensdag 23 november vertelt en tekent ze voor vijf- en zesjarigen op het grasplein in de bibliotheek. Hilde Schuurmans laat op een speelse manier ervaren hoe verhalen en figuren in een boek belanden. De kinderen krijgen ruimte om mee te denken, te fantaseren en te tekenen. Ze kunnen zich creatief uitleven van 14.30u tot 16.30u. Inschrijven kan tot 23 november.

Fun 4 Families: yoga en kubb
Ben je op zoek naar een sportieve activiteit met je gezin? Met Fun 4 Families kan je deelnemen aan sportactiviteiten, telkens op zondagochtend van 10u tot 11.30u. Op zondag 27 november staan yoga en kubb op het programma. Deze sportsessie bestaat uit twee delen. Je volgt eerst een les yoga bij (kinder)yoga leerkracht Els Delvaux, daarna speel je kubb tegen een ander gezin. Je betaalt 1,50 euro per deelnemer. Houders van een vrijetijdspas krijgen 50 % korting. Meer info over Fun 4 Families vind je op www.geel.be op de pagina van de sportdienst.

Zet je schoentje in de bib
Sinterklaas komt op bezoek in de bibliotheek! Tot 30 november kan je in de bib je schoentje zetten. Vraag je schoen aan de balie, kleur hem mooi in en plaats hem daarna in de jeugdafdeling. Op 3 december kan je je schoentje ophalen en kijken wat de Sint voor jou bracht. Maar dat is niet alles. Je kan die dag de Sint ook echt ontmoeten! Hij is in de bib van 10.30u tot 11.30u. Wel even vooraf laten weten dat je komt.

Uitreiking Geelse Cultuurprijs 2016
Op woensdag 23 november kan je de uitreiking van de Geelse Cultuurprijs 2016 bijwonen. Nieuw dit jaar is dat 160 Geelse verenigingen drie winnaars kozen. De cultuurraad bestaat uit drie deelraden: amateurkunsten, socio-culturele verenigingen en deelraad cultuur, erfgoed en vrije tijd. Elke deelraad koos een winnaar uit zijn categorie.

Drie prijzen dus, enkel voor aangesloten verenigingen. Daarnaast deelt het overkoepelende bestuur van de cultuurraad ook een prijs uit. De veertien afgevaardigden hielden rekening met jeugdig enthousiasme, persoonlijke verwezenlijkingen en bijzondere evenementen. Tot slot kon elke Gelenaar een persoon of vereniging opgeven als kandidaat om de publieksprijs of de multimediaprijs in de wacht te slepen. Op www.cultuurprijs.be kon je je stem uitbrengen. Ben je benieuwd wie de prijzen in de wacht sleept? Schrijf je voor maandag 14 november in. De uitreiking op woensdag 23 november begint om 20u in De Waai. De toegang is gratis.
meer info: cultuurdienst, 014 56 66 85, cultuurdienst@geel.be