Veiling stad Geel en HVZ Kempen
Stad Geel en Hulpverleningszone Kempen organiseren een online veiling. Van een betonmolen en zaagtafel tot een tractor en vrachtwagen, deze en nog veel meer materialen staan te koop op www.io-auctions.com.

De lijst en foto's vind je onder 'online veiling: materialen en houtloten stad Geel'. Op vrijdag 10 maart kan je van 10u tot 12u een kijkje nemen op het militair domein aan Retieseweg. De online veiling wordt afgesloten op 23 maart. Heb jij het hoogste bod uitgebracht? Dan haal je je aankoop af op vrijdag 31 maart tussen 11u en 13u. Hout kan je afhalen tussen 9u en 10.30u. Er is geen heftruck aanwezig, dus je zorgt best zelf voor transportmateriaal.
meer info: www.io-auctions.com

Lezing 'Gezin in evenwicht' : op dinsdag 14 maart nodigen Gezinsbond Geel en Huis van het Kind Geel-Laakdal-Meerhout je uit voor de lezing 'Gezin in evenwicht'. An Coetsiers, klinisch psychologe en gedragstherapeute, legt uit hoe je omgaat met de uitdagingen waar ouders van vandaag mee te maken hebben. Te druk, te veel, te weinig: herkenbaar?

Welke belemmerende gedachten en gevoelens kruisen je pad, en hoe ga je hiermee om? An geeft een aantal ideeën die je kunnen helpen een nieuw evenwicht te vinden. De lezing vindt plaats op dinsdag 14 maart om 20u in de expozaal van cultuurcentrum de Werft. Deelnemen is gratis en je hoeft niet in te schrijven.

Op stap met de gids: Maleswandeling
De Maleswandeling van zondag 12 maart voert je over een patrouilleweg van de Romeinen en langs eeuwenoude hoeves met een verhaal. De stadsgids vertelt je over de geheimzinnige geschiedenis van een kruis. De zeven kilometer lange wandeling loopt door droge bossen en smalle weipaadjes. Bij regenweer is aangepast schoeisel aangewezen. De wandeling is geschikt voor buggy's, indien begeleid door sportieve ouders. Zin om je wandelschoenen uit de kast te halen? De gids spreekt graag met je af op zondag 12 maart om 14u aan het infobord Steenbergen voor deze gratis wandeling. Het infobord staat in Steenbergen, 200 meter na de kruising Tessenderloseweg-Steenbergen.

Overlezen op reis naar café de Werft
Overlezen komt op 16 maart naar Geel met Jeroen Olyslaegers en Kris De Smet als gasten. Olyslaegers heeft met 'Wil' een ijzersterke roman geschreven, die zich afspeelt in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een verscheurde stad waar mensen voor belangrijke keuzes worden gesteld en niets nog zwart-wit is.
Kris De Smet ken je als muzikant van De Nieuwe Snaar. Kris is altijd een fervent lezer geweest en werkt nu in een boekhandel.

Bovendien heeft het gezin waarin hij opgroeide een sterk oorlogsverleden. Ben je benieuwd naar hun verhaal? Overlezen begint om 20.15u in café de Werft. Je betaalt ter plaatse de toegangsprijs van 5 euro. Inschrijven doe je op bibliotheek@geel.be.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Fototentoonstelling 'Over werk – over leven in Congo'
Matumaini Katanga maakte een fototentoonstelling over de dagelijkse strijd om te overleven in de mijnstreek Katanga (Congo). Matumaini, wat hoop betekent, ondersteunt de sociale projecten van de Aalmoezeniers van de Arbeid in Katanga. In Katanga leven duizenden gezinnen tussen verlaten mijnen.

Ze graven mineralen met schop en hark, wassen de stenen, verzamelen elke dag een zak waardevolle mineralen. Met enkele dollars overleven ze, maar dat gaat ten koste van hun gezondheid. En toch is er zoveel levenskracht : mensen organiseren zich, verkoopsters en confectiewerkers overleven op de lokale markt en in kleine ateliers. In de woonwijken ontstaan gezondheidscentra en arbeiders verenigen zich in vakbonden. Je kan de fototentoonstelling bezoeken op woensdag 15 en donderdag 16 maart van 10u tot 21u bij Thomas More. De toegang is gratis.

Infomoment 'Wens-Wil-Wet, levenseinde en wilsbeschikking'
Niemand praat graag over levenseinde en wilsbeschikking. Er tijdig over nadenken en je informeren kan je nochtans een hoop kopzorgen besparen. Dienstencentrum Luysterbos organiseert samen met De Voorzorg op woensdag 15 maart om 13.30u het infomoment 'Wens-Wil-Wet, levenseinde en wilsbeschikking'. De spreker maakt je wegwijs in de wereld van wilsbeschikkingen, je eigen wensen en hoe je dit allemaal tijdig aanpakt. De toegang is gratis.

Boomgaard in De Leunen
Het plein in de wijk De Leunen tussen Duivenstraat en Patrijzenstraat krijgt een nieuwe invulling . De kinderen die vroeger op het plein speelden, zijn volwassen geworden. De stad vormt daarom de speelplaats om tot een ontmoetingsplaats en legt een boomgaard met hoogstam fruitbomen aan.

De groendienst ging aan de slag en plantte zeven appelbomen, zes perelaars, vier pruimenbomen en een kweeperenboom. Later worden ook gazonpaden, vaste planten en heesters aangebracht. Ideaal voor de bijen. Onder de fruitbomen komen bol- en knolgewassen.
meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Magische ervaringen in cc de Werft
Laat je op woensdag 15 maart verbazen door Rode Boom met hun voorstelling 'Ongekende Evidenties' in cultuurcentrum de Werft. Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het mentalisme in de handen van het publiek ligt en dat je geen mentalist op de scène ziet.

Wat je wel ziet is een virtuoze Joris Vanvinckenroye op zijn contrabas en Kurt Demey die probeert te begrijpen wat toeval en synchroniciteit is. Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero proberen in 'Ongekende Evidenties' het 'toeval' uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen. Je komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen.

De voorstelling begint om 20.15u. De toegangsprijs bedraagt 12 euro, de vriendenprijs 8 euro. Tickets bestel je op www.dewerft.be, res.dewerft@geel.be of 014 56 66 66.
meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be