PlayMobiel in Punt : op woensdag 26 april is de PlayMobiel te gast in Punt. De caravan staat van 14u tot 17u in Vogelzangstraat. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je de gekste spelletjes kan doen. Animatoren begeleiden de activiteiten. Alle kinderen, samen met hun ouders, grootouders, grote broers of zussen, zijn welkom om gratis mee te spelen. Wie geen zin heeft om deel te nemen aan de spelletjes kan zich amuseren met speelgoed en materiaal uit de caravan.
meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Geel op de fiets
Op woensdagnamiddag 3 mei wordt het marktplein van 14u tot 17u omgetoverd tot een speel- en fietsparadijs. Breng je fiets mee en test je fietsbehendigheid. Twee grote vrachtwagens laten je de gevaren van de dode hoek ontdekken. Ben je een speelvogel? Breng dan een bezoekje aan de PlayMobiel, een caravan vol spelmateriaal voor uren speelplezier. Of knutsel je eigen verkeersbord in elkaar. De Kindergemeenteraad stelt hun sensibiliseringsactie 'Zie me gaan op de baan' voor. Met deze actie kiest de KGR duidelijk voor een veilige schoolomgeving en vragen ze om meer rekening te houden met de zwakke weggebruiker.

Fietsen met Smaak
Hoe kan je beter van het zonnetje genieten dan met een culinaire fietstocht door de Kempen? Fietsen met Smaak combineert lekker eten en drinken met een sportieve activiteit en brengt je op de mooiste plekjes langs het fietsnetwerk in Geel. Is de tocht van 42 km te veel voor een dag, dan spreid je die over verschillende dagen. Voor 35 euro krijg je onderweg een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Drank is niet inbegrepen (behalve aperitief) en reken je ter plaatse af. Je vertrekt op een dag en tijdstip naar keuze en kiest zelf in welke deelnemende brasserie je welk gerecht neemt. Reserveren bij de deelnemende horecazaken valt aan te raden, vooral tijdens het weekend. Vanaf 6 personen is reservatie verplicht. Het culinaire fietsboekje met bijhorende bonnen kan je kopen bij Toerisme Geel.

Bollenboom, de musical
Op zaterdag 13 mei brengen de leerlingen van SBS De Bollenboom in samenwerking met People On Stage 'Bollenboom, de musical'. Wat zijn de krachten van de plataan op de speelplaats en wat doen die krachten als de kinderen niet op school zijn? Enkele kinderen hebben het geheim ontdekt en nemen je mee in een wereld waarvan zelfs jij niet wist dat die in Geel bestond! Je kan de musical bekijken op zaterdag 13 mei om 12.30u, 14u, 15.30u en 17u in de kerk en de parochiezaal in Zammel. De tickets zijn online verkrijgbaar op www.peopleonstage.be.
meer info: SBS De Bollenboom, 014 56 65 20, sbs.zuid@geel.be

Oosteljogging
Op vrijdag 28 april kan je je benen uitslaan op de Oosteljogging. KWB Oosterlo legt een parcours aan op harde en onverharde boswegen. Je kan kiezen voor afstanden van 3, 6 of 12 km. Ben je niet zo sportief? Kom dan zeker supporteren. Iedereen is welkom vanaf 18u aan MPI Oosterlo. De Oosteljogging maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt: dertien loopwedstrijden, gespreid over negen maanden. De criteriumkaart is verkrijgbaar op de verschillende loopwedstrijden. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de Vrije Natuurloop in Bel, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 15 oktober je cadeautje af aan de kassa van het zwembad. Een overzicht van de loopwedstrijden vind je op www.geelloopt.be.

Workshop voorlezen
Wil je tips over voorlezen? Wil je weten wat een goed voorleesboek is? Dinsdag 25 april organiseert de bib in samenwerking met de Boekenkaravaan een workshop voorlezen. De workshop vindt plaats in zaal Amaryllis, achteraan de bib, van 9.30 tot 12 uur. Inschrijven kan via bibliotheek@geel.be of 014 56 67 50. De workshop is gratis, de plaatsen zijn beperkt.

Bach en hiphop in Sint-Dimpnakerk
In urBach denkt Helder Seabra van dansgezelschap Helka outside the box en brengt hij dans naar de Sint-Dimpnakerk. Seabra selecteerde tijdens een auditie 20 (semi)professionele dansers en amateurs van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden. Samen met hen combineert en confronteert hij urban en hedendaagse dansstijlen met de klassieke muziek van Johann Sebastian Bach, live uitgevoerd door organist Nico Declerck van orgelvereniging Octave en Mixtuur. Met urBach brengt Seabra op een verrassende manier disciplines, stijlen en artiesten samen in een energieke dansvoorstelling. Je kan de voorstelling bijwonen op woensdag 26 april om 20.15u. Tickets kan je reserveren op www.dewerft.be, res.dewerft@geel.be of 014 56 66 66. De toegangsprijs bedraagt 16 euro, de vriendenprijs 12 euro.
meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be