PlayMobiel in Ten Aard : op woensdag 10 mei kom je de PlayMobiel tegen in Ten Aard. De caravan staat van 14u tot 17u op het speelplein in de Otterstraat. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je de gekste spelletjes kan doen. Animatoren begeleiden de activiteiten. Alle kinderen, samen met hun ouders, grootouders, grote broers of zussen, zijn welkom om gratis mee te spelen. Wie geen zin heeft om deel te nemen aan de spelletjes kan zich amuseren met speelgoed en materiaal uit de caravan.

Jeugdhuis heet nu De Vonk
In 2016 bestond jeugdhuis de Bogaard 35 jaar, tijd dus voor een grondige opfrissing en een nieuwe naam. Het gerenoveerde jeugdhuis heet nu De Vonk. Achter de nieuwe toog timmerden vrijwilligers een hippe dj-booth in elkaar. Zo krijgen jonge dj's de kans om op een gewone café-avond of cafénamiddag te komen oefenen. Daarnaast schijnt de zon volop binnen door de nieuwe ramen.

Je komt binnen in een vernieuwde inkomhal en achter de toog zie je nu fancy kleurtjes. En last but not least: een schattenjacht in de Kringwinkel leverde leuke meubels op en het interieur kreeg een eigen DIY-afwerking. Wil je op de hoogte blijven van het jeugdhuis en al hun activiteiten? Volg ze op www.facebook.com/jeugdhuisdevonk of www.jeugdhuisdevonk.be. Jeugdhuis De Vonk is ook het thuis van Plateau en Broeikas.

Asfaltwerken
Jaarlijks voorziet de stad verschillende wegen met een nieuwe asfaltlaag. Vanaf half mei start de stad met het vernieuwen van het asfalt in verschillende straten: Brunosdijk tussen Zandhoefstraat en Langerijt, Toelenbos, Fransebaan tussen Domeinstraat en Retieseweg, Gebeunt, Stegen, Baron Coppensdreef, Grotekievit, Eindhoutseweg tussen Grote Nete en grens Eindhout, Oosterloseheide (zijstraat): verlengde Stokberg (Eindhout) tot kruispunt. De werken brengen gedurende enkele dagen hinder met zich mee.
meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Jeugdcentrum De Bogaard is jarig
Dit jaar blaast jeugdcentrum De Bogaard dertig kaarsjes uit!. De dienst jeugd dook in de archieven en vervingen het stofjasje van de beste evenementen door een splinternieuw jasje. Op woensdag 10 mei vindt de jaarlijkse openluchtcantus (i.s.m. Atomos vzw) niet plaats op de markt, maar op het speelplein van De Bogaard. De cantus begint om 19u en is toegankelijk voor iedereen. Klein Kaffee Deluxe (i.s.m. Jeugdhuis De Vonk) op donderdag 11 mei is een luxe uitvoering van het Klein Kaffee dat elke laatste donderdag van de maand plaatsvindt. Het is een caféwerking voor mensen met een lichamelijke of mentale beperking.

Van zodra de zon onder is op vrijdag 12 mei, is het gieren en lachen geblazen met de openluchtfilm Safety First – The Movie van Tim van Aelst. De openluchtfilm (i.s.m. Studio Geel) begint om 21u en is gratis en toegankelijk voor iedereen. Op zaterdag 13 mei schotelt het jeugdhuis je een avond voor vol live optredens en dj-sets tijdens Oorveeg (i.s.m. Jeugdhuis De Vonk). Wie komt er optreden? Dit blijft nog even geheim. Zondag 14 mei is het familiedag met picknick, zeepkistenrace, buikschuiftornooi en randanimatie i.s.m. Jeugdraad Geel en Wereldwinkel Geel. De reuzepicknick met bioproducten en Fair Trade producten begint om 12u. Inschrijven kan tot 5 mei op www.jeugdgeel.be. Tussen 14u en 17u strijden de Geelse jeugdverenigingen en organisaties om de titel, de snelste zeepkist van Geel! Hoe je moet inschrijven en het reglement vind je op www.jeugdgeel.be.
meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be, www.jeugdgeel.be

Geel hotspot tijdens Voka Open Bedrijven Dag
Zondag 1 oktober kan jouw bedrijf deelnemen aan de Voka Open Bedrijven Dag. Wil je je bedrijf in de kijker zetten? Of je bedrijfswerking laten zien aan het grote publiek? Voka Open Bedrijven Dag is de ideale manier om je imago en naambekendheid een boost te geven of een geknipt moment om met een nieuw product naar buiten te komen. Of wil je nieuwe collega's rekruteren? Volg het voorbeeld van stad Geel 'zwembad achter de schermen' en doe mee aan de Open Bedrijven Dag! Meer info vind je op www.openbedrijvendag.be of je kan contact opnemen met je regionale accountmanager Helga Ponet op 0474 90 58 09 of helga@openbedrijvendag.be.
meer info: lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be

Op stap met de gids: fietsen langs kapelletjes
Op zondag 7 mei kan je mee fietsen op een tocht langs Geelse kapelletjes. De stadsgidsen hebben een gloednieuwe kapelletjesfietsroute uitgestippeld. De meimaand is nog steeds de Mariamaand bij uitstek. In talloze veldkapelletjes en gevelbeelden vinden we deze maand een beeld van de Moeder Gods terug. Andere personen zoals Dimpna en Jozef zien we dan weer amper.

Vroeger stonden er twaalf stenen kapellen op het grondgebied van Geel. De tocht leid je langs een deel hiervan. Afspraak mét stalen ros aan Veiligheidshuis Ter Stokt, Stelenseweg 92 om 14u. Gelieve niet te parkeren op de parking van het Veiligheidshuis. Op de Stelenseweg, over de gehele lengte van de gebouwen van het OPZ, mag je parkeren op de rijbaan.
meer info: dienst toerisme, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Geheugentraining en grootouderatelier in Luysterbos
Vanaf maandag 8 mei kan je deelnemen aan een lessenreeks 'Geheugentraining' in dienstencentrum Luysterbos. De reeks bestaat uit vier lessen waarin je je geheugen stimuleert om in topvorm te blijven. Elk persoon heeft immers zijn sterke en zwakke plekken in het geheugen. De cursus gaat door in samenwerking met CM. Je kan inschrijven in het dienstencentrum of bij CM op www.cm.be/agenda of 014 40 35 45. De prijs voor de hele reeks bedraagt 50 euro, personen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 25 euro.

Op woensdag 10 mei vindt het tweede grootouderatelier plaats. Alle grootouders zijn, samen met hun kleinkinderen welkom om 14u om iets fijns voor Moederdag te knutselen. Verras mama met een fijn geschenkje dat je samen hebt gemaakt! Inschrijven kan bij Luysterbos, de prijs bedraagt 2,50 euro per ingeschreven kind met grootouder(s).
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Workshops in de bib
In de workshop 'Handlettering' op zaterdag 6 mei ga je van 9u tot 12u aan de slag met letters, woorden en tekens. Je krijgt handenvol inspiratie over lettertypes, compositie, spatiëring en mogelijke accenten die een 'handgeschreven' creatie uniek maken. Je probeert verschillende stijlen, werkmethodes en papieren uit om je eigen tekst vorm te geven. Voor deze workshop is geen voorkennis vereist. Je krijgt les van Marijke Verlinden van www.voorontwerp.com. Wat breng je mee? Zwarte en/of gekleurde (schrijf)stiftjes, je favoriete quotes en een portie geduld! De workshop is gratis, je moet wel inschrijven.

Op dinsdag 9 mei om 20u geeft Tuinhier vzw de workshop 'Kweken van vergeten groenten'. In deze cursus ontdek je een ruim aanbod van groentjes die minder gekend zijn maar daarom niet minder smakelijk zijn. Alles komt aan bod: hoe ze te planten en/of te zaaien, hoe ze te onderhouden en zelfs hoe ze te verwerken. De workshop is gratis, je moet wel inschrijven.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be