U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
02.05.2017 - 19.58u
Door: Lex Verellen

PlayMobiel in Bel : op woensdag 10 mei belandt de PlayMobiel in Bel. De caravan staat van 14u tot 17u op het speelplein in de Zavelstraat. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je de gekste spelletjes kan doen. Animatoren begeleiden de activiteiten. Alle kinderen, samen met hun ouders, grootouders, grote broers of zussen, zijn welkom om gratis mee te spelen. Wie geen zin heeft om deel te nemen aan de spelletjes kan zich amuseren met speelgoed en materiaal uit de caravan.

Beekhoekjogging

Heb je je loopschoenen al klaar staan? Op zaterdag 20 mei kan je deelnemen aan de Beekhoekjogging op de terreinen van KFC Beekhoek. De inschrijvingen starten om 16u. Om 18u begint de Kidsloop, de volwassenen zetten hun beste beentje voor om 19u.

De Beekhoekjogging maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de Vrije Natuurloop in Bel, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 15 oktober je cadeautje af aan de kassa van het zwembad. Een overzicht van de loopwedstrijden vind je op www.geelloopt.be.

'Taal in het Park' zoekt vrijwilligers

'Taal in het Park' is een taalbad Nederlands voor anderstalige kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar. Van 21 tot en met 25 augustus zorgen vrijwillige leerkrachten in de voormiddag voor een speels taalprogramma. In de namiddag maken de kinderen en jongeren kennis met het Geelse vrijetijdsaanbod via sport-, jeugd- en culturele activiteiten. En alles is gratis!

De dienst gelijke kansen zoekt vrijwillige leerkrachten en begeleiders. De leerkrachten nemen het taalprogramma in de voormiddag voor hun rekening. De begeleiders zijn het aanspreekpunt voor de kinderen. De groepen zijn ingedeeld volgens leeftijd (ongeveer 6-9 jaar, 10-14 jaar, 15-18 jaar) en tellen ongeveer een 10 à 15 kinderen of jongeren. Je krijgt als vrijwilliger een voortraject rond omgaan met anderstaligen en diversiteit dat begin juli plaatsvindt. Lijkt dit je wel wat? Aarzel dan niet en neem contact op met de dienst gelijke kansen voor 1 juli.

Subsidie zwaluwnesten

Stad Geel geeft je een premie als je de bewoonde nesten van de huiszwaluw of de boerenzwaluw in stand houdt en als je kunstnesten plaatst. De subsidie voor het behoud van één of twee nesten bedraagt 20 euro per jaar. Voor de instandhouding van drie, vier of vijf nesten, krijg je 35 euro per jaar.

Heb je meer dan vijf nesten, dan krijg je het maximum bedrag van 50 euro per jaar. Voor de aankoop van een kunstnest ontvang je eenmalig 5 euro. Het reglement en het aanvraagformulier vind je op www.geel.be en bij het klantencontactcentrum grondgebonden zaken. Leden van de MiNa-raad (adviesraad voor milieu en natuur) controleren de aanwezigheid van bewoonde zwaluwnesten.

Infosessie veilig elektrisch fietsen

Op donderdag 18 mei kan je in de bibliotheek een introductie over veilig elektrisch fietsen bijwonen. De elektrische fiets is al lang geen uitzondering meer. De fiets met trapondersteuning biedt dan ook mooie voordelen: een goedkoper alternatief voor de auto, goed voor het milieu en bovenal dé manier om te blijven genieten van fietsen!

Maar hoe zit dat nu met de wetgeving? Is die snelle en zware fiets wel veilig? Waar moet ik op letten bij de aankoop? Hoe zit dat met die batterij en wat bij herstellingen? De infosessie begint om 19.30u. Je schrijft in bij de bibliotheek. Opgelet! Dit is een infosessie, geen praktijkles.

Leeskasteel 4+: Fietsen

Het leeskasteel op zaterdag 20 mei staat in het teken van de fiets. Veel bibbezoekers gebruiken graag hun tweewieler om naar de bib te komen, de fietsenrekken zijn dan ook altijd goed gevuld. Daarom luister je in dit leeskasteel naar verhaaltjes over fietsen. Omdat je graag goed voor de dag komt, pimp je nadien je eigen fiets met zelfgemaakt moois. Inschrijven kan op bibliotheek@geel.be. Het leeskasteel begint om 10u en duurt tot 11.30u.

Op stap met de gids: Dimpnadag

Traditiegetrouw eren de Gelenaars op 15 mei hun patroonheilige St.-Dimpna. Om 10u kan je een misviering in de St.-Dimpnakerk bijwonen. Om 11u en om 14u kan je deelnemen aan een gratis rondleiding van ongeveer een uur in deze opmerkelijke kerk. Onder meer de vijf kunstwerken opgenomen in de Vlaamse Topstukkenlijst, het praalgraf en de rituelen in verband met de Dimpnaverering worden belicht.

Toonmoment sociaal artistiek stadsproject 'De kleine parade'

Op zes plekken in Geel kregen meer dan 50 deelnemers in kwetsbare situaties in Geel de kans om met een kunstenaar en studenten Sociaal Werk van Thomas More Kempen hun artistiek talent te ontdekken. Ze werken naar het toonmoment toe op vrijdag 19 mei om 19.30u in cc de Werft.

De deelnemers nodigen je graag uit om te komen kijken naar hun creaties. Bewoners in het WZC Wedbos tonen hun verhalen in kleiwerk, in het MPI Oosterlo maakten jongeren strips en een tekenfilm, in het OPZ maakten deelnemers een bewegingsvoorstelling.

Cursisten van het Centrum voor basiseducatie zetten hun ervaringen op muziek, op de campus van Thomas More zetten cursisten met een verstandelijke beperking hun vreugde en verdriet in scène. In het cultuurcentrum werkte regisseur Ehsan aan een theatervoorstelling met een heel diverse ploeg acteurs die hun eerste stappen op de planken zetten.

Foodtruckfestival Frinket

Van vrijdag 19 tot zondag 21 mei strijkt foodtruckfestival Frinket neer in het Geelse stadspark voor een culinair en cultureel feest. Kom gezellig praten met vrienden, familie en buren en proef van streetfood en drankjes uit de internationale en lokale cuisine.

Foodtruckfestival Frinket trekt de Geelse zomer in gang voor jong en oud. Verwacht je aan een gekruid en geanimeerd weekend met lekker eten, een feeërieke aankleding en sfeervolle animatie. Het festival slaat de kleppen open op vrijdag 19 mei om 16u. Op zaterdag en zondag kan je er terecht vanaf 13u. Het einde is telkens voorzien rond middernacht, op zondag om 22u.

Broeikas slaat de handen in elkaar met Frinket voor een gezellige markt waar jonge ondernemers hun product aan de man brengen. Van meubelen tot T-shirts, van ontwerper tot app-ontwikkelaar.

Broeikas is een project van Jeugdhuis De Vonk dat jonge ondernemingsdromen ondersteunt. Het kadert in Startup2440, de community voor starters in Geel. Dit project is mogelijk door middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling EFRO.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto