Uitbater drankverkoop Eurofeesten 2017 gezocht : het Geelse stadsbestuur zoekt een concessionaris voor de uitbating van de drankverkoopstand tijdens de optredens van de vijfjaarlijkse Eurofeesten op de markt van stad Geel. De optredens vinden plaats op 18, 19 en 20 augustus 2017. Voor het uitbaten van de drankverkoop zorgt de concessionaris voor minimum twintig medewerkers tijdens de openingsuren van de drankverkoopstand. Daarnaast staat de concessionaris ook in voor de opbouw en afbraak van de drankstand voor en na elk optreden en het opruimen van het marktplein.

Het lastenboek met voorwaarden en inschrijvingsformulier zijn verkrijgbaar bij Toerisme Geel. Voor alle inlichtingen of vragen gelieve contact op te nemen met Hans Driesen van Toerisme Geel op 014 56 63 81 of hans.driesen@geel.be. De inschrijvingen moeten ten laatste op maandag 29 mei 2017 in het bezit zijn van het Geelse stadsbestuur.
meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

PlayMobiel in Larum
Op woensdag 31 mei staat de PlayMobiel in Larum. De caravan staat van 14u tot 17u op het kerkplein. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je de gekste spelletjes kan doen. Animatoren begeleiden de activiteiten. Alle kinderen, samen met hun ouders, grootouders, grote broers of zussen, zijn welkom om gratis mee te spelen. Wie geen zin heeft om deel te nemen aan de spelletjes kan zich amuseren met speelgoed en materiaal uit de caravan.
meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Eerste streekproducten- en ambachtenmarkt
Op woensdag 31 mei kan je van 18u tot 22u proeven van de streekdelicatessen of een ambachtsman/vrouw aan het werk zien op de eerste streekproducten- en ambachtenmarkt van 2017. Momenteel zijn al 31 standhouders ingeschreven die hun lekkers of hun al dan niet oude ambachten voorstellen. Uiteraard zijn de Geelse streekproducenten aanwezig, maar ook de omliggende gemeenten komen hun streekeigen producten tonen. Bier, vleesbereidingen, Geelse hartjes en nog meer lekkers worden te koop aangeboden.

Geelse landbouwers tonen hun groenten en fruit, al dan niet biologisch geteeld, of verse melkproducten. Verscheidene Geelse imkers laten hun honing, koninginnenbrij en andere afgeleide honingproducten proeven. Daarnaast stellen enkele ambachtslui hun ambacht tentoon gaande van een houtdraaier tot vervaardigers van sierjuwelen, glaskunst, breigaren en mandenvlechters. De Flierefluiters uit Zammel brengen je in feeststemming met ambiancemuziek. Kortom, een aanrader voor heel het gezin!
meer info: lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be

Leeskasteel 4+: zaaien
Op zaterdag 3 juni gaan in de bib de verhaaltjes van het leeskasteel over de moestuin. Courgettes, radijsjes, selder en boontjes ... Emma zaait het allemaal in haar tuintje. Hoe dat precies gaat, leren de kids uit de verhaaltjes. Nadien gaan ze zelf aan de slag en zaaien mooie bloemetjes. Het leeskasteel begint om 10u en eindigt om 11.30u. Je schrijft in bij de bibliotheek.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Open Kerkendagen
2017 is een bijzonder jaar voor Open Kerken. Open Kerkendagen is namelijk aan de 10e editie toe. Twee Geelse kerken bieden op zondag 4 juni een gratis programma aan. In de St.-Lambertuskerk in Bel geeft een gids doorlopend gratis rondleidingen. Tussen 10u en 16u ontdek je de kleine en grote geheimen van het gebouw en kom je meer te weten over het Bremser-orgel en de toren. Om 16u brengt Luk Bastiaens een orgelconcert met Zuid-Nederlandse orgelmuziek uit de 17de eeuw.

In de St.-Dimpnakerk kan je tussen 13u en 17u elk uur deelnemen aan een gratis rondleiding. Het custoskamertje staat letterlijk in de spotlights. Je hoort alles over de rol van de custos, over de Tweede Wereldoorlog, het ciborium en het Apostelretabel.
Voor beide kerken schrijf je vooraf best in bij Toerisme Geel, maar je kan je ook ter plekke aanbieden op 4 juni. In de andere kerken in Geel kan je tijdens de openingsuren terecht - meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Op stap met de gids: geocachen aan de Molen van 't Veld
Gps, geocachen, coördinaten, schatten zoeken, leuke (uitdagende) wandelingen, nooit nog verloren lopen: wil je er meer over weten? Kom dan zeker een kijkje nemen tijdens de gratis initiatie geocachen op zondag 4 juni. Onder begeleiding van de stadsgidsen en met ter beschikking gestelde gps-toestellen ga je op pad voor een wandeling in de landelijke omgeving van de Molen van 't Veld. Zet je wandelschoenen alvast klaar en schrijf het in je agenda: 4 juni, 14u, Molen van 't Veld, Ten Aard.
meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

AGB Sport zoekt een voltijds redder-toezichter. Solliciteren kan tot en met 30 mei. Meer info en het sollicitatieformulier vind je op www.geel.be.