U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel | Neteland
28.06.2017 - 14.09u
Door: Mark Jaspers

Oproep Voorbeeldig Geel editie Larum : voorbeeldig Geel is een digitale roadshow doorheen alle parochies. Bel deed al mee en dit najaar is Larum aan de beurt. Het archief zoekt foto's, dia's en filmmateriaal over Larum. Dat kan gaan over het verenigingsleven, schoolfoto's, sportactiviteiten, kerkelijke activiteiten of andere Larumse onderwerpen.

Het stadsarchief digitaliseert alles en de materialen krijg je zo snel mogelijk terugbezorgd. De info resulteert in een mooie overzichtstentoonstelling. Die wordt in het weekend van 28 en 29 oktober getoond in de parochiezaal van Larum. Heb je nog foto- of videomateriaal? Neem dan contact op met karel.swolfs@telenet.be of archief@geel.be (graag voor 1 augustus).

Sluitingsdagen lokaal bestuur 10 en 11 juli

Op maandag 10 en dinsdag 11 juli zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten naar aanleiding van de Vlaamse feestdag. Het Gasthuismuseum heeft zijn sluitingsdag op maandag, maar is op dinsdag 11 juli wel open. Ook de dienst toerisme is op maandag gesloten, maar is op dinsdag 11 juli open van 10u tot 14u. In het zwembad kan je zowel op maandag als op dinsdag terecht tijdens de gewone (zomer)openingsuren. De balie van cultuurcentrum de Werft is gesloten van maandag 10 juli tot en met dinsdag 15 augustus.

Zomer zonder verveling

Weet je deze zomer niet wat te doen? Verveel je je? Spreek dan de Tripfixer aan. Die virtuele chatvriend weet exact wat er in de provincie Antwerpen te beleven valt. Op basis van jouw voorkeuren selecteert hij enkele activiteiten uit het zomeraanbod. Hij houdt zelfs rekening met het weer. Een frisse neus halen, een toffe activiteit met de kids of een tentoonstelling meepikken? Dankzij de Tripfixer krijgt verveling geen kans. Ontmoet je nieuwe beste vriend via Facebook Messenger of www.provincieantwerpen.be van 3 juli tot 31 augustus 2017.

Kermisjogging Sint-Dimpna

Op zondag 16 juli vier je niet alleen kermis in Sint-Dimpna, je kan ook deelnemen aan de allereerste kermisjogging. Het vertrek en de aankomst zijn aan de kermis (Delhaize). De kinderen beginnen om 14.30u, de volwassenen komen om 15u aan de startlijn. De deelnameprijs bedraagt 5 euro voor volwassenen, 1 euro voor kinderen. Ook de kermisjogging in Sint-Dimpna maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt. De criteriumkaart is verkrijgbaar op de verschillende loopwedstrijden. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen?

Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de Vrije Natuurloop in Bel, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 15 oktober je cadeautje af aan de kassa van het zwembad. Een overzicht van de loopwedstrijden vind je op www.geelloopt.be.

Vacatures lokaal bestuur

Het stadsbestuur zoekt een technisch coördinator post/print/toezicht, een werkleider magazijn en een technisch assistent garage. Het Sociaal Huis is op zoek naar een ergotherapeut. Wil je solliciteren? Dat kan tot en met dinsdag 25 juli via www.geel.be. Klik bovenaan in de banner op 'vacatures' en vul het sollicitatieformulier bij de vacature van jouw keuze in. Denk eraan om ook de gevraagde documenten bij elke vacature op te laden bij je online sollicitatie. Bij de vacature vind je ook de functiebeschrijvingen. Voor alle functies wordt een werfreserve van twee jaar aangelegd.

Verklapt met Nigel Williams

Net zoals vorige jaren komen Gazet van Antwerpen en RTV naar Geel met 'Verklapt'. Op dinsdag 11 juli mag Nigel Williams het stadspark vullen en entertainen met leuke verhalen. Het recept blijft hetzelfde: een knus klapstoeltje, een lekker drankje en een humoristische noot. Iedereen is welkom vanaf 20u. Een bekend RTV | TV PLUS-gezicht, GVA -hoofdredacteur Kris Vanmarsenille of GVA -journalist Stefan Laenen leidt de gast van de avond in. Om 20.30u neemt Nigel Williams het podium over. Bij slecht weer verhuist 'Verklapt' naar De Waai.

Dubbelconcert op Geel Zomert!

Op vrijdag 14 juli kan je dubbel genieten op Geel Zomert! Om 14.30u staat niemand minder dan Lisa del Bo op het podium. Haar laatste album Jokers & Pokers, naar aanleiding van twintig jaar 'Liefde is een kaartspel', is weer een schot in de roos. Met haar albums heeft Lisa del Bo het ideale repertoire waarmee ze senioren als het ware een tweede jeugd doet beleven.

Om 20.30u klimmen de ReEditors op het podium. Bereid je voor op een avond met al je favoriete Editors hits. Met vier muzikanten, gepokt en gemazeld in binnen- en buitenland, is ReEditors er meer dan klaar voor! Al ruim acht jaar delen deze vier heren het podium tijdens shows in Nederland, België en Duitsland. Ze deelden het podium met onder meer Milow, Kane en Kensington en tourden onlangs met Kings of Lyon en Coldplace.

Op stap met Stabbel

Stabbel neemt je op zondag 16 juli mee op een zomerwandeling in Geel voor groot en klein. Tussen 8u en 15u kan je aan Toerisme Geel vertrekken voor een wandeling van 5 km of 10 km. Stabbel zorgt voor enkele toffe opdrachten voor de kinderen. De deelnameprijs bedraagt 3 euro.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Groepsaankoop groene energie

Ook in 2017 organiseert Provincie Antwerpen een samenaankoop groene energie. Met de groepsaankoop stap je veilig en gemakkelijk over naar een scherp aanbod voor groene stroom en aardgas. Een deelname aan de groepsaankoop groene energie is gemakkelijk, veilig en goed voor je portemonnee. De inschrijving voor de groepsaankoop energie is gratis en zonder enige verplichting. Inschrijven kan nog tot en met 10 oktober.

Op 11 oktober wordt een veiling gehouden en kunnen energieleveranciers hun beste bod uitbrengen. Uiterlijk op 27 oktober ontvang je jouw persoonlijk voorstel op basis van je opgegeven energieverbruik. Tot en met 27 november kan je via je persoonlijk voorstel aangeven of je het aanbod wel of niet accepteert. Ook als je reeds klant bent bij de winnende energieleverancier, dien je het aanbod te accepteren zodat jouw leverancier het voordelige groepsaankoopaanbod kan toekennen. Zodra je het aanbod hebt aanvaard, zorgt de provincie voor een gemakkelijke en veilige overstap.

meer info: www.samengaanwegroener.be, 0800 21 134

imageMeer nieuws

Sciensano waarschuwt voor impact van gewijzigde teststrategie op besmettingscijfers

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.10.2020 - 03.34u reading time3min

Sciensano heeft samen met UHasselt, een schatting gemaakt van het aantal besmettingen dat door het  gewijzigd testbeleid niet meer opgespoord wordt.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto