Geen voorrang van rechts meer in sommige straten : de stad Geel beslist in samenspraak met de politie om de voorrang van rechts af te schaffen op bepaalde wegen. Vooral op drukkere verbindingswegen waar veel verkeer passeert, blijken bestuurders meestal in de veronderstelling dat ze voorrang hebben.

De weginrichting zorgt er vaak ook voor dat de weg geïnterpreteerd wordt als een hoofdweg. Op deze plaatsen veroorzaakt de voorrang van rechts regel verwarring, en verwarring moet in een verkeerssituatie vermeden worden.

Vanaf 1 augustus 2017 is de voorrang van rechts afgeschaft in volgende straten:
• Rauwelkoven (buiten bebouwde kom, van spoorweg tot spoorweg)
• Larumsebrugweg
• Herentalsedijk
• Doornboomstraat
• Kievermont
• Velveken
• Poiel
• Groenstraat
• In Dr.-Peetersstraat werd bij de invoering van parkeerstroken en fietssuggestiestroken, de voorrang al aangepast.

Paul Michiels op Geel Zomert!
Vrijdag 21 juli is niet alleen de Nationale feestdag, het is ook feest in de tuin van De Bogaard. Paul Michiels, al jaren een icoon van de Belgische muziekscène, zingt vanaf 20.30u de ziel uit zijn lijf. Zowel solo met zijn volledige liveband als met Soulsister en ook met zijn laatste nieuwe project It's a GAS speelde hij reeds op menig festivalpodia. Wat hij ook doet, telkens is het Pu-re klasse! Live brengt hij zijn eigen hits, goedgekozen covers en uiteraard de grootste Soulsister klassiekers.

Geel Bu(u)rt in Onze-Lieve-Vrouw woonzorgcentrum
Na Stelen ontmoet Stelen is de familiedag in het Onze-Lieve-Vrouw woonzorgcentrum op woensdag 19 juli het tweede initiatief van Geel Bu(u)rt. Stad en Sociaal Huis Geel werken in de verschillende dorpen buurtzorgnetwerken uit om de sociale samenhang te versterken. Die vormen zo een aanvulling op het professionele zorgaanbod en het verenigingsleven.

Het thema van de familiedag is 'Groeten uit ... de jaren '60 en '70. Je haalt niet alleen herinneringen op bij muziek uit the golden years, je kan ook deelnemen aan volksspelen uit de jaren '60 en '70 zoals steltlopen, hinkelen, bliklopen en hoepelen. Voor de kids is er meer 'moderne' animatie: een springkasteel, kindergrime en een eendjeskermiskraam. De familiedag begint om 14u in het Onze-Lieve-Vrouw woonzorgcentrum, Pastoor van Neylenstraat 1.

Luysterbos viert Nationale feestdag
Op donderdag 20 juli kan je samen met dienstencentrum Luysterbos de Nationale feestdag vieren. Er staat een typisch Belgische menu voor je klaar. En wat is er nu Belgischer dan frieten met stoofvlees? Als voorgerecht krijg je een bord soep en als nagerecht volgt een dame blanche. Vier je mee? Schrijf je in bij het dienstencentrum en kom op 20 juli om 12u langs voor een gezellige Nationale feestdag.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Sluitingsdag lokaal bestuur 21 juli
Op vrijdag 21 juli zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Het Gasthuismuseum is open van 13.30u tot 17u, de dienst toerisme van 10u tot 14u. Het zwembad is open zoals op zondag en je kan 's morgens en 's middags banen trekken. Cultuurcentrum de Werft is gesloten van 10 juli tot en met 15 augustus.
meer info: www.geel.be