U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
12.07.2017 - 14.40u
Door: Herman Gezelle

Geel Loopt de Natuurloop : op woensdag 26 juli kan je deelnemen aan de Natuurloop, georganiseerd door de Geelse Atletiekclub. Je loopt over rustige landelijke wegen. Het startschot wordt gegeven aan de atletiekpiste van de Leunen. De kidsrun start om 18u, de volwassenen lopen vanaf 18.30u.

De Natuurloop maakt deel uit van het criterium Geel Loopt. De criteriumkaart is verkrijgbaar op de verschillende loopwedstrijden. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de Vrije Natuurloop in Bel, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 15 oktober je cadeautje af aan de kassa van het zwembad. Een overzicht van de loopwedstrijden vind je op www.geelloopt.be.
meer info: www.geelloopt.be

Boekenmarkt
Op zondag 30 juli geniet je van 14u tot 18u op de Markt van een boekenfeest. Het concept: een grote tweedehandsboekenverkoop voor individuele verkopers, aangevuld met een enorme lading tweedehandsboeken en cd's van de bibliotheek. Brigitte Minne, bekend van Rosalie, komt voorlezen van 14u tot 15u en van 15.30u tot 16.30u. Mylo Freeman geeft lezingen van 14.30u tot 15u, van 15.15u tot 15.45u en van 16u tot 16.30u. Je kan doorlopend knutselen met oude boeken, een zoekspel spelen van de bib en gigantische woordzoekers en kruiswoordraadsels oplossen.

Streekproducten- en ambachtenmarkt
Stip woensdag 26 juli weer aan voor de streekproducten- en ambachtenmarkt. Het recept: een charmant marktplein, kraampjes met de heerlijkste streekproducten, ambachtslui en gezellige terrasjes. Wallace Pipe Band en Annouck Cloonen zorgen deze editie voor extra sfeer! Je kan de markt bezoeken van 18u tot 22u.

Europa komt naar Geelse bib
Van maandag 7 tot maandag 28 augustus komt Europa naar de bibliotheek met Pop-up Europa. Tijdens Pop up Europa is de bib aangekleed in een Europees jasje. Er is een tentoonstelling, themahoeken, kinderen kunnen een stickerpuzzel maken in ruil voor een cadeautje en je kunt meedoen aan de wedstrijd 'Europa in boeken'. De beste drie deelnemers van 'Europa in boeken' winnen fietskaarten van de Kempen, een Warandebon van 50 euro of een gezinsabonnement voor het Zilvermeer.

Doe van maandag 7 tot dinsdag 22 augustus mee aan de kraslotenwedstrijd. Je krijgt een kraslot bij elke activiteit van Pop up Europa, bij een bezoek aan het stadhuis, dienst toerisme, de bib tijdens Pop-up Europa of Geel Zomert op 13 augustus. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de kunstenmarkt op 27 augustus omstreeks 17.30u. De prijzen: een overnachting in een kampeerhut in de Nekker, een gezinsabonnement voor het Zilvermeer en een waardebon van het Arenbergtheater van 20 euro. Op Fiesta Europa (18 tot 20 augustus) en de kunstenmarkt staat een Rad van Fortuin. Draai aan het rad, beantwoord een vraag over Europa en ontvang een leuk prijsje. En je maakt ook nog kans op een leuke goodiebag.

Wegenwerken in augustus
Tot en met maandag 7 augustus voert de firma Hoogmartens wegenwerken uit in Velveken, Voshonink en Wildersedijk. Deze wegen zijn dan afgesloten voor het verkeer. De omleiding loopt langs Herentalseweg – Antwerpseweg – Ring – Larumseweg – Larum en omgekeerd. Bij slecht weer kan de timing van de werken veranderen.
Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 augustus worden asfalteringswerken uitgevoerd in:
- Oosterloseweg tussen Amocolaan en bebouwde kom (met uitzondering van kruispunt Neerstraat)
- Zammelseweg vanaf bebouwde kom Oosterlo tot Veestraat (ook op kruispunten)
- Koning Albertstraat tussen Hulsterveld en Doornboomstraat (ook op kruispunt) en tussen Heerstraat en Ring.

Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk op de as Geel – Stelen – Oosterlo – Zammel. De omleiding loopt langs Antwerpseweg en Grote Steenweg. Stelen is enkel te bereiken via Janssens Pharmaceuticalaan en Amocolaan. Oosterlo is te bereiken vanuit Zammel via Neerstraat en Hagelbos. Bij regenweer kan er niet geasfalteerd worden en verandert de timing.
meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Beker van Geel
De Geelse voetbalclubs strijden ook dit jaar voor de felbegeerde Beker van Geel. Ondersteund door de Geelse sportraad spelen de voetbalclubs elk jaar onderling een vriendschappelijke competitie. De deelnemers zijn KFC Zammel, KFC Beekhoek Sport, KFCV Alberta, KSAV St.- Dimpna, FC Punt-Larum en de beloftenploeg van ASV Geel. Voor de voorronden zijn de ploegen opgedeeld in 2 poules. De twee winnaars van de poules spelen in het najaar de finale in het stadion van ASV Geel. Een overzicht van de wedstrijden:
Wedstrijden poule A
• KFCV Alberta – KFC Beekhoek Sport: 26 juli om 19u
• KFC Beekhoek Sport – ASV Geel: 1 augustus om 19u
• ASV Geel– KFCV Alberta: 16 augustus om 19u
Wedstrijden poule B
• KFC Zammel – KSAV St-Dimpna: 2 augustus om 19u
• KSAV St-Dimpna – FC Punt-Larum: 9 augustus om 19u
• FC Punt-Larum – KFC Zammel: 16 augustus om 19u

meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be

Geel Zomert! volop verder
Op vrijdag 28 juli geniet je van de bekendste hits van Adele met The Adele Project. Hello, Rolling in the deep, Someone like you, Skyfall: wie kent deze nummers niet? Het is slechts een kleine greep uit het ongelofelijke repertoire van Adele. Jolanda Knecht kruipt in de huid van Adele en gaat samen met haar zevenkoppige band op zoek naar de kracht en de magie van Adele.

Stilzitten wordt moeilijk op vrijdag 4 augustus, een avond vol jong talent op het Geel Zomert! podium. Om 20.30u beklimt de groep Aedell Wolff, jonge beloftevolle wolven uit Lichtaart het podium. De groep werd opgepikt door 'De Kunstbende', een wedstrijd voor jongeren tussen 13 en 19 jaar. Na de pauze neemt The Lighthouse het over. Deze jonge Leuvense popband is gekroond tot de nieuwe lichting 2017 van StuBru! Frisse, dansbare popsongs die het midden houden tussen Two Door Cinema Club, Walk The Moon of The 1975. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur.

De zevenkoppige tributeband Diamonds on the Rocks neemt het repertoire van Neil Diamond onder de loep. 'Sweet Caroline' en 'Love on the rocks' zijn maar enkele van de vele hits van singer-songwriter Neil Diamond. Herbeleef het allemaal terug, samen met deze ervaren en gedreven muzikanten www.geelzomert.be

 

imageMeer nieuws

HYC Era Renomar vs Nijmegen 2-1 - herbekijk wedstrijd

Herentals | Internationaal 19.11.2017 - 21.53u

HBBC 85-99 Guco Lier B : HBBC net niet

 HBBC 85-99 Guco Lier B : HBBC net niet
Herentals | Neteland 19.11.2017 - 21.51u

Noordstar - Oosterzonen B : 3 - 0, Noordstar op elan verder

Noordstar - Oosterzonen B : 3 - 0, Noordstar op elan verder
Herentals | Neteland 19.11.2017 - 21.48u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 19.11.2017 - 21.36u

Kunstendag voor kinderen CC 't Schaliken

Kunstendag voor kinderen CC 't Schaliken
Herentals | Neteland 19.11.2017 - 17.19u

Van der Poel maakt klavertjevier in Wereldbeker vol, Van Aert 2e

Van der Poel maakt klavertjevier in Wereldbeker vol, Van Aert 2e
Herentals | Internationaal | Lille 19.11.2017 - 16.50u

Sinterklaas ontvangt tutjes aan de Tuttenboom

Sinterklaas ontvangt tutjes aan de Tuttenboom
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 19.11.2017 - 12.21u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto