U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel | Neteland
17.08.2017 - 11.06u
Door: Herman Gezelle

Zwembad krijgt onderhoudsbeurt : van 1 tot en met 10 september is het zwembad gesloten voor jaarlijks onderhoud. Vanaf maandag 11 september kan je terug zwemmen en plonzen in de verschillende zwembaden. Heb je het wildwaterbad en de glijbanen al geprobeerd? Of ben je een echte waaghals en durf je van de springplanken springen? Neem een kijkje op www.geel.be voor de openingsuren en dan rest je alleen nog je zwemkledij in te pakken voor een paar uurtjes waterpret.
meer info: sportdienst, 014 56 67 00, sport@geel.be

Kunsten- en Zuidergekte Markt
Zondag 27 augustus wordt een zomerse dag vol zuiderse muziek, Geelse kunstenaars en wereldburgers. Tachtig deelnemers demonstreren en verkopen op de Kunstenmarkt allerlei ambachten en creatieve kunsten van 14u tot 18u. Je vindt op het marktplein unieke handgemaakte juwelen, leuke retrostofjes, toffe creaties uit hout en natuursteen, schilderijen en veel meer. Om het extra gezellig te maken zijn er kinderworkshops en muziek.

Ook de Zuidergekte markt is een bezoek meer dan waard. Je vindt er ngo's (niet-gouvernementele organisatie) en tal van derdewereldprojecten met unieke lokale spullen. Kom genieten van de sfeer op de markt, van de vele verschillende kraampjes, van lekker eten en (h)eerlijk drinken ten voordele van de projecten in het zuiden. Om 17.30u reikt schepen van ontwikkelingssamenwerking Griet Verhesen de Zuidergekke Award uit aan de leden van de Derdewereldraad voor het vele werk dat ze het hele jaar door leveren in Geel en in het Zuiden. Daarna worden de prijzen van de literatuur- en kraslotenwedstrijd van Pop-Up Europa uitgereikt (http://geel.bibliotheek.be).

Diensten lokaal bestuur gesloten op vrijdagnamiddag 25 augustus
Op vrijdagnamiddag 25 augustus sluiten heel wat diensten de deuren wegens een sportdag voor de medewerkers van stad, Sociaal Huis en AGB Sport. Het stadhuis, Sociaal Huis, archief, Gasthuismuseum, cc de Werft, de bib en de diensten jeugd, cultuur en sport zijn in de namiddag gesloten. Het zwembad, de sporthallen en dienst toerisme blijven wel open.

Streekproducten- en ambachtenmarkt
Op woensdag 30 augustus kan je weer van 18u tot 22u proeven van de streekdelicatessen of een ambachtsman/vrouw aan het werk zien op de streekproducten- en ambachtenmarkt. Uiteraard zijn de Geelse streekproducenten aanwezig in al hun glorie. Het Oberbayernorkest staat op het podium en brengt de beste tirolermuziek in aangepaste outfits. De streekproducten- en ambachtenmarkt? Een gezellig uitje voor heel het gezin.

Tentoonstelling van 't pASSt in de bib
De bibliotheek nodigt je uit om in september de tentoonstelling 'Krachtige natuur, krachtige unieke mens' te bezoeken. Deze tentoonstelling is gemaakt door 't pASSt, een initiatief door en voor mensen met autisme en hun omgeving. Mensen met autisme die minstens vijftien jaar zijn, kunnen zich bij kunstatelier 't pASSt in Winkelomheide creatief uitleven. Ze trokken in het voorjaar naar het Zammelsbroek. Geïnspireerd door het landschap en uitgedaagd door hun waarneming van de omgeving maakten de creatievelingen kunstwerken onder begeleiding van Rasa Alksnyte van FoAM. Natuurpunt en Rotary Geel zorgden voor de nodige ondersteuning. Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken van 1 tot en met 30 september in de bibliotheek tijdens de openingsuren.

Kaft je boeken in de bib
Stilletjesaan loopt de schoolvakantie ten einde. De bibliotheek zet samen met jou het nieuwe schooljaar op een leuke manier in. Breng je eigen kaftpapier mee en vrijwilligers Ria en Marleen staan klaar met schaar en plakband om je te helpen. Steek je boeken in een nieuw jasje op zaterdag 2 september van 9.30u tot 11.30u of woensdag 6 september van 13u tot 15u.

Duplicate sluit Geel Zomert! af
Op vrijdag 1 september om 20.30u staat Duplicate op het laatste Geel Zomert! podium van dit jaar. Maar het zijn niet de minsten: na hun succesvolle doortocht in The Voice van Vlaanderen, waarin ze onder de vleugels van Axelle Red de finale bereikten, staan de tweelingbroers Koen en Jo er helemaal met hun liveband. Verwacht je aan een sneltrein van hits en originele mashups van nieuwe en oudere nummers die in medley vorm voorbij razen. Van dance en pop tot disco, house, electro, hiphop en een knipoog naar rock. Put on your dancing shoes en kom naar De Bogaard!
meer info: www.geelzomert.be

 

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto