Cultuurcentrum de Werft in de startblokken : cultuurcentrum de Werft staat te trappelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Het programma van seizoen 2017-2018 vind je in de seizoensbrochure. Heb je nog geen brochure? Spring dan eens binnen bij het cultuurcentrum, dienst toerisme, de bibliotheek of het stadhuis. Je bestelt je tickets online op www.dewerft.be, telefonisch op het nummer 014 56 66 66, door een mail te sturen naar res.dewerft@geel.be of aan de balie in het cultuurcentrum.

De balie is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur, op zaterdag kan je er terecht van 10 tot 12 uur. Cc de Werft nodigt je uit om Vriend van de Werft te worden, je geniet dan immers van interessante voordelen.
meer info: cultuurcentrum de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be

Geel Loopt in Winkelomheide
Op zondag 3 september kan je deelnemen aan de Hei Jogging, georganiseerd door KFCV Alberta. De kidsrun start om 14.30 uur, daarna vertrekken de volwassenen. De Hei Jogging maakt deel uit van het criterium Geel Loopt. De criteriumkaart is verkrijgbaar op de verschillende loopwedstrijden. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen?

Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de Vrije Natuurloop in Bel, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 15 oktober je cadeautje af aan de kassa van het zwembad. Een overzicht van de loopwedstrijden vind je op www.geelloopt.be.
meer info: www.geelloopt.be

Praatcafé dementie
Op donderdag 7 september gaat het praatcafé dementie over communiceren met personen met dementie. Bij dementie verdwijnt beetje bij beetje het vermogen om zichzelf uit te drukken of te begrijpen wat de omgeving wil zeggen. Tijdens het praatcafé wordt het belang van een ondersteunende communicatie aangehaald. Een medewerker van Tandem, het expertisecentrum dementie, geeft je concrete en eenvoudige tips. Familieleden, mantelzorgers, vrienden en kennissen van personen met dementie, senioren en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Het praatcafé vindt plaats in de polyzaal van cultuurcentrum de Werft. Om 9 uur gaan de deuren open, het einde is gepland om 12 uur.

Nieuwe cursus kunstacademie voor volwassenen vanaf 18 jaar
De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst geeft volwassenen vanaf 18 jaar de kans om één avond per week kennis te maken met verschillende kunstdisciplines. Heb je er altijd al van gedroomd om zelf 'iets' met kunst te doen, maar je weet niet goed welke opleiding je wil volgen? Dan is het nieuwe atelier 'Oriëntatie beeldende kunst' voor jou de ideale introductie!

Je krijgt een basisopleiding tekenen en schilderen, maar je maakt ook kennis met keramiek, grafische druktechnieken en ruimtelijke experimenten. Dit atelier vindt plaats op maandagavond van 18 tot 21.30 uur. Vanaf maandag 4 september kan je een gratis proefles volgen alvorens in te schrijven. Je kan voor deze cursus inschrijven tot 30 september.

Algemene muzikale vorming/notenleer voor volwassenen
Ben je ouder dan 16 jaar en heb je spijt dat je vroeger geen instrument hebt leren spelen? Voel je muziekkriebels? Dan heeft de muziekacademie de oplossing. Je volgt gedurende de eerste drie schooljaren een basispakket van 2,5 uur per week AMV (algemene muzikale vorming/notenleer) om noten te leren lezen en een partituur te leren ontcijferen. Daarbij leer je 1 uur per week samen met twee medeleerlingen een instrument naar keuze te bespelen. Het eerste jaar AMV voor volwassenen in Geel vindt plaats op maandag van 19 tot 21.30 uur.
meer info: Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, 014 56 65 80.

Opendeurdag OCMW-dagcentrum
Het dagcentrum blaast dit jaar veertig kaarsjes uit en dat moet gevierd worden. Op zondag 10 september zet het dagcentrum zijn deuren open van 13 tot 18 uur en nodigt je uit om kennis te maken met hun werking. Je komt meer te weten over het aanbod van het dagcentrum en de ondersteuningsmogelijkheden. Het dagcentrum biedt dagopvang aan volwassenen met een handicap. Ze maken zelf producten die je met de opendeurdag tegen zeer schappelijke prijzen kan kopen. In de cafetaria kan je terecht voor een hapje en een drankje. De Nootoplossing brengt Nederlands- en anderstalige covers. Laat je verbazen door Miss Cartoonette, een stijlvol en grappig levend beeld.

Huiswerkklasjes begeleiden: iets voor jou?
Al enkele jaren organiseert dienst gelijke kansen huiswerkbegeleiding voor kinderen in kwetsbare situaties in samenwerking met studenten van het departement Sociaal Werk van Thomas More Geel en van de lerarenopleiding CVO HIK. Wegens groot succes wordt deze werking uitgebreid met huiswerkklasjes op twee locaties. Zo kunnen kinderen in groep begeleid worden in Den Echo in Diestseweg (dinsdag, 16 - 18 uur) en in een lokaal in Eikenstraat (woensdag 14 - 16 uur). Dienst gelijke kansen zoekt hiervoor nog vrijwilligers. Werk je graag met kinderen en kun je een paar uurtjes per week vrijmaken op dinsdag of woensdag? Dienst gelijke kansen verwelkomt je graag om de huiswerkklasjes mee vorm te geven. Je krijgt de nodige ondersteuning via ervaringsdeskundigen in armoede en zorgcoördinatoren van de scholen.

Cursus volgen in Luysterbos? Kom eens proeven
Op zondag 3 september organiseert dienstencentrum Luysterbos een opendeurdag. Vanaf 14 uur kan je een kijkje nemen bij de infostandjes en zijn er demonstraties van onder andere lijndans. Meteen inschrijven voor het uitgebreide aanbod van cursussen is mogelijk. Nieuw dit jaar zijn de cursussen tai chi, kooklessen, smartphone en taallessen Frans en Engels. Wil je eerst eens proeven van een cursus? Dat kan! Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september is het Proevertjesweek in Luysterbos. Een week later gaan de cursussen van start. Een volledig overzicht vind je op www.geel.be en in de activiteitenkalender Uit in Geel of is verkrijgbaar in Luysterbos. Naast de cursussen organiseert Luysterbos ook grootouderateliers en hou zeker de kalender in het oog voor de activiteiten van Geel Bu(u)rt.

Op stap met de gids: Architectuurwandeling De Pas
De stadsgidsen nemen je op zondag 3 september mee op ontdekkingstocht door Pas. De meesten van ons lopen dagelijks langs de etalages van deze winkelstraat, zonder de hele gevel echt te zien. Veel huizen zijn niet gewoon winkels of cafés. Vaak vertellen de bovengevels een heel verhaal. Wat speelde zich achter deze muren af? Wie woonde, leefde en werkte hier? Een toekomstige bisschop, een kloostergemeenschap, een postmeester? De gratis wandeling start om 14 uur aan het zwembad.
meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be