Vraag een plaatje aan in de bib : de bibbezoeker leent steeds minder cd's uit in de bibliotheek. Daarom wordt de collectie in januari 2018 verwijderd. Vooraleer de cd's definitief uit de rekken van de bib verdwijnen, krijg je de kans om je favoriete cd door de boxen te horen galmen.

Kijk eerst in de catalogus of jouw favoriet er nog tussen staat en geef je keuze door aan de bib. Tot het einde van dit jaar draaien ze dan op bepaalde tijdstippen de door jouw gekozen muziek. Als dank voor je tip mag jij deze cd later mee naar huis nemen. Iedereen mag maximum één cd kiezen. Indien meerdere deelnemers dezelfde cd kiezen, telt de stem van de snelste deelnemer. Je keuze gevonden? Stuur een mail naar bibliotheek@geel.be en vermeld de titel van de cd, je naam en telefoonnummer.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Asfalteringswerken
Eind september worden asfalteringswerken uitgevoerd in Klaverhei, in Leeks tussen Doornboomstraat en Klaverhei en in St.-Kristoffelstraat tussen Klaverhei en Leeks. De juiste datum wordt vermeld op aankondigingsborden op de kruispunten.
meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Avant-première Summer 1993
Op maandag 18 september kan je in Studio Geel, Werft 1, gaan kijken naar de film Summer 1993. Summer 1993 vertelt het verhaal van de zesjarige Frida, die na het overlijden van haar ouders naar haar oom en tante op het platteland verhuist. Zij proberen Frida op te nemen in hun gezin.

Dit gaat niet zonder slag of stoot en met name hun eigen dochtertje Anna moet het ontgelden. De film is een activiteit van Het Huis van het Kind in samenwerking met Cinemien. Het Huis van het Kind heeft een uitgebreid aanbod voor gezinnen, dit voor zowel kinderen, adolescenten als (groot)ouders. De activiteiten rond preventieve gezondheidszorg en opvoedingsondersteuning bevorderen ontmoetingen tussen gezinnen.

Het Huis van het Kind geeft, voor de film begint, om 19.30 uur een inleiding over het centrale thema pleegzorg. Je maakt kennis met organisaties en hulpverlening die werken rond pleegzorg in Geel. Na de film is er tijd en ruimte om na te babbelen. De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro. Je vindt meer info en je kan een trailer bekijken op https://cinemien.be/movie/summer-1993/.
meer info: deskundige Huis van het Kind, 014 56 73 44, katrien.gilis@geel.be

Apolloniajogging in Stelen
Op zaterdag 23 september organiseren KWB Stelen en de ouderraad van VBS Kompas de 26e Apolloniajogging. Met de steun van WTC SOS Stelen en vele Stelenaren is gezorgd voor een afwisselend parcours door het dorp en de velden rondom. Vanaf 14 uur beginnen de wedstrijden. De Apolloniajogging maakt deel uit van het criterium Geel Loopt.

De criteriumkaart is verkrijgbaar op de verschillende loopwedstrijden. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de Vrije Natuurloop in Bel, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 15 oktober je cadeautje af aan de kassa van het zwembad. Een overzicht van de loopwedstrijden vind je op www.geelloopt.be.
meer info: www.geelloopt.be

Kennismaking met Huis Perrekes
Het netwerk 'Dementievriendelijke stad' organiseert op donderdag 21 september om 18 uur een ontmoetingsmoment met Koen Dewulf in de bibliotheek, voorafgaand aan zijn voorstelling in cultuurcentrum de Werft. Kwaliteitsvol en betekenisvol leven voor en met personen met dementie: Huis Perrekes legt uit hoe verbinding met cultuur, natuur en kinderen hierin een verschil maken.

Na de toelichting wordt je getrakteerd op een kom soep in cultuurcentrum de Werft om 19 uur en om 20.15 uur begint de voorstelling Kwijt van Koen Dewulf. Kwijt houdt het midden tussen comedy, cabaret en theater en maakt dementie bespreekbaar. Wil je de voorstelling bijwonen? Tickets bestellen kan op www.dewerft.be, res.dewerft@geel.be of 014 56 66 66.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

De imkers komen weer naar de bib
Een bijenvolk kan zich in principe zelf redden. Ze hoeven niet, zoals huisdieren, elke dag gevoerd te worden. Toch wil een imker graag honing oogsten, zijn volken sterk houden en voorkomen dat ze gaan zwermen. Op donderdag 21 september om 14 uur geeft imker Frans uitvoerig uitleg over zijn bijen en laat je honing proeven. Imker Mustapha toont je graag zijn kasten op het dak van de bib. Iedereen is welkom, je moet wel op voorhand inschrijven.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Week van de handhaving
Stad Geel neemt deel aan de week van de handhaving van 18 tot 24 september. De handhavingsweek is een initiatief van de Mooimakers, die zijn samengesteld uit OVAM, Fost Plus en de VVSG. Zwerfvuil en sluikstorten kosten de stad handenvol geld. Ook de milieu-impact is niet gering. Al het materiaal dat in zwerfvuil en sluikstorten terechtkomt, is bovendien verloren voor recyclage. Zwerfvuil is heel storend en draagt bij aan het onveiligheidsgevoel.

Tijdens de week van de handhaving gaan de gemeenschapswachten en de politie verhoogde aandacht schenken aan zwerfvuil en sluikstorten. Dat doen ze door overtreders aan te spreken en alternatieven voor te stellen (sociale controle opvoeren), overtreders te beboeten en positieve acties van burgers te waarderen. Afval kan niet zomaar achtergelaten worden en dat willen de handhavers duidelijk maken door na te gaan wie het zwerfvuil heeft achtergelaten en het afval zichtbaar op te ruimen.
meer info: coördinator gemeenschapswachten Erik Claeys, 014 56 63 72, erik.claeys@geel.be

Multimove voor kinderen
Kinderen van drie jaar zijn nog te jong voor de sportclub, maar zijn al wel oud genoeg om bewegingsvaardigheden te leren. In de lessen Multimove leer je springen, landen, lopen, vangen, werpen, heffen, slaan, trappen, trekken en glijden. Multimove is voor kinderen geboren in 2014, 2013, 2012, 2011, 2010 en 2009. Inschrijven kan vanaf 11 september om 18 uur. Meer info over Multimove en hoe je moet inschrijven vind je op de pagina van de dienst sport op www.geel.be.