U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
13.09.2017 - 11.55u
Door: Herman Gezelle

De Kempenatlas ter inzage in de bib
AR-TUR, het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen lanceert de Kempenatlas. De Kempenatlas is niet alleen een tentoonstelling in cultuurhuis de Warande in Turnhout, het is ook een boek boordevol kaarten, kennis en verhalen over de Antwerpse Kempen. Van donderdag 28 september tot zondag 19 november kan je de Kempenatlas in de bibliotheek inkijken.

Het 240 bladzijden dikke boek brengt de ruimtelijke eigenheid van de Kempen en de uitdagingen voor de toekomst in kaart. Geel komt ook aan bod met het OPZ/Kolonie, het Engels Kamp in Kievermont en De Zegge. Voor het beeldmateriaal zorgde Filip Dujardin met medewerking van erfgoedcel k.ERF. Meer info over AR-TUR, de Kempenatlas en de tentoonstelling vind je op https://centrum.ar-tur.be/kempenatlas/.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Herfstopendeur Geel centrum
In Nieuwstraat en Pas wordt op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober de rode loper voor je uitgerold. Je mag je verwachten aan een hapje en een drankje ter gelegenheid van Dag van de Klant. Op zaterdag kan je samen met de stadsgids op het gratis pendeltreintje springen. Ideaal om de Ladies games op de Markt al even te spotten! Op zondag geniet je in Nieuwstraat en Pas van leuke en verrassende straatanimatie.

Musica Divina stelt voor: Monteverdi Forever
Op donderdag 28 september laten Philippe Pierlot en zijn Ricercar Consort de muziek van Monteverdi stralen zoals Venetië op een mooie lentedag. Het programma gaat van Monteverdi's befaamde Lamento della Ninfa tot het vijfstemmige Laudate Dominum. Monteverdi Forever is een concert van Musica Divina. Musica Divina is een festival vol hemelse muziek in de vele abdijen, begijnhoven en kerken die de provincie Antwerpen rijk is. De concertreeks wordt georganiseerd door Het Festival van Vlaanderen Mechelen/Kempen in samenwerking met provincie Antwerpen, IOK en Klara. Het concert vindt plaats in de St.-Amandskerk en begint om 20.15 uur. Tickets kosten 25 euro, of 21 euro als je vriend bent van de Werft.

Op stap met de gids: De Merodekes
De stadsgidsen spreken graag met je af op een onverwachte vertreklocatie. Kom op zondag 1 oktober om 14 uur naar café Vissershuis voor de wandeling De Merodekes. Heeft de familie de Merode banden met Geel? Zeker! De St.-Dimpnakerk pronkt immers met twee van de mooiste kunstwerkjes van Geel: De Merodekes en het praalgraf van Baron Jan III de Merode en zijn vrouw Anna Van Gistel. Je bewandelt een deel van het wandelnetwerk de Merode, waarin ook een stukje van Geel is opgenomen. De knooppunten en de gids voeren je langs een van de meest pittoreske plekjes van dit netwerk.

PlayMobiel in Winkelomheide
De PlayMobiel trekt er weer op uit! Woensdag 27 september staat de PlayMobiel in Winkelomheide. Je kan komen meespelen van 14 tot 17 uur op het speelplein in Kemeldijk. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je de gekste spelletjes kan doen. Alle kinderen, samen met hun ouders, grootouders, grote broers of zussen, zijn welkom om gratis mee te spelen. Onze animatoren kunnen niet wachten om er in te vliegen. Kom je meespelen?

Geelse kerstmusical zoekt zang- & acteertalent
Ook dit jaar staat er een kerstmusical op het menu tijdens de kerstmarkt op 16 en 17 december. Regisseur Ief Dams en Jolien Polleunis staan klaar met een indrukwekkend scenario, Jolanda Luijten zorgt voor de choreografie. De voorstellingen worden dit jaar gespeeld in fuifzaal De Waai.

Wie met de kerstmusical wil meespelen kan zich inschrijven tot en met dinsdag 3 oktober via www.fanvandimpna.be. Ben je geïnteresseerd in een hoofdrol? Schrijf je dan hiervoor in en hou zondag 8 oktober alvast vrij voor de audities. Na dinsdag 3 oktober krijg je meer info via mail. Heb je interesse om mee te acteren of figureren, maar wil je meer over de inhoud van de kerstmusical te weten komen? Of ben je al ingeschreven en ben je benieuwd naar het verhaal?

Iedereen is van harte welkom op de infovergadering op dinsdag 26 september om 19.30 uur in de Leonardozaal van het Sint-Dimpnacollege, Laar 2. Ook wie achter de schermen een handje wil komen helpen kan zich inschrijven via www.fanvandimpna.be.
meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, kerstmarkt@geel.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto