U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
27.09.2017 - 14.14u
Door: Herman Gezelle

Help kinderen veilig oversteken
Heb je wat vrije tijd en wil je je inzetten om de veiligheid in de schoolomgeving te verhogen? De dienst onderwijs zoekt vrijwilligers om kinderen veilig te helpen oversteken aan de school. Daarom organiseert de dienst in november twee cursussen gemachtigd opzichter.

Je kan de opleiding volgen op woensdag 8 november om 13.30 uur of op maandag 20 november om 19.30 uur. Ben je ouder dan 18 jaar en zie jij je al met een stopbordje en een driekleurenarmband van Geel op het zebrapad staan? Schrijf je dan voor 31 oktober in bij de school waar je een handje wil helpen.

Dag van de Trage Weg
Zondag 15 oktober neemt de stad Geel opnieuw deel aan de Dag van de Trage Weg. Wandel mee met een Geelse stadsgids en ga op ontdekking langs verschillende trage wegen in het centrum van Geel. Naast de gekende Postpaddekes zijn er nog veel andere, maar minder bekende verbindingen.

de wandeling leer je deze doorsteekjes kennen. Na afloop staat er een drankje voor je klaar. Plaats van afspraak is het stationsplein om 13 uur. Gelieve vooraf in te schrijven via toerisme@geel.be of 014 56 63 80. Algemene info vind je op www.geel.be op de pagina van de Dag van de Trage Weg. Ben je benieuwd of andere gemeentes ook een uitgebreid netwerk hebben aan trage wegen? Neem dan een kijkje op www.tragewegen.be/dtw en ontdek de verschillende initiatieven.

Leer de taal van je baby
Op donderdag 12 oktober organiseert het Huis van het Kind de vorming 'Kijk daar een baby! Hoor hier: een ouder! Voel eens: hun band!' in samenwerking met het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG). Een kind komt op de wereld met een heel andere taal dan een volwassene. Het is dan ook niet zo vreemd dat ouders en baby's elkaar niet dadelijk verstaan.

Natuurlijk kunnen er lichamelijk oorzaken zijn, maar er kan ook een samenhang zijn met de onderlinge afstemming tussen ouder en kind. In de vorming 'Kijk daar een baby! Hoor hier: een ouder! Voel eens: hun band!' ga je proberen te kijken, te luisteren en te voelen. De vorming vindt plaats in zaal Iris (achter de bibliotheek), begint om 19 uur en is gratis. Je schrijft in door een e-mail te sturen naar katrien.gilis@geel.be.
meer info: Katrien Gilis, coördinator Huis van het Kind, 014 56 73 44.

PlayMobiel houdt halt in Holven
De PlayMobiel trekt er weer op uit. Woensdag 11 oktober staat de PlayMobiel in Holven. Je kan komen meespelen van 14 tot 17 uur op het speelplein in Helleblok. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je de gekste spelletjes kan doen. Alle kinderen, samen met hun ouders, grootouders, grote broers of zussen, zijn welkom om gratis mee te spelen. Onze animatoren kunnen niet wachten om er in te vliegen. Kom je meespelen?

Infodag jonge gezinnen
Ben je pas bevallen of zwanger? Of heb je kinderplannen? Kom dan op zaterdag 14 oktober naar de infodag jonge gezinnen in het Sint-Dimpna Ziekenhuis. Je kan er van 10 tot 15 uur doorlopend volgende workshops volgen: baby's badje, gezonde voeding tijdens de zwangerschap en voor het jonge kind, geborgenheid en inbakeren, seksualiteit tijdens de zwangerschap en na de bevalling, positief ouderschap, borstvoeding, roken en je baby.

10 tot 11 uur ontdek je tijdens de lezing 'Baby-praat' hoe je leert luisteren naar je baby. Inschrijven voor de infodag is niet nodig.

Lezing 'Kruiden, goed voor onze gezondheid'
Fytotherapeut Jan Dries geeft op vrijdag 13 oktober de lezing 'Kruiden, goed voor onze gezondheid'. Jan Dries behoort tot de pioniers die in de jaren '80 het belang van de kruiden opnieuw hebben ontdekt en aandacht hebben besteed aan de vele mogelijkheden binnen de gezondheidszorg.

Hij beschikt over een historische kennis en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de opleiding tot fytotherapeut. Dries is vooral bekend als auteur van gezondheidsboeken. Zijn blog 'natuur-en-gezondheid.skynetblogs.be' telt bijna 500 000 volgers. De lezing begint om 19 uur in de Gasthuisschuur op de site van het Gasthuismuseum. De toegang is gratis en je hoeft niet in te schrijven.

De sound van Amy Winehouse in Forever Amy
Met Forever Amy neemt de originele band van Amy Winehouse band je mee op een overweldigende reis door de muziek en de live-optredens van Amy Winehouse. Je krijgt een memorabele show, waarin de extravagante artieste zo natuurgetrouw wordt vertolkt dat je gelooft dat Amy zelf op het podium staat, als stralend middelpunt van haar band. Dat is de verdienste van het Siciliaanse jazz- en soulwonder Alba Plano. Je kan Amy's original band feat. Albo Plano aan het werk zien op woensdag 18 oktober om 20.15 uur in cultuurcentrum de Werft. Tickets kosten 30 euro, de vriendenprijs 26 euro.

Nachtelijke wandeling op het St.-Dimpnakerkhof
Tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed op vrijdag 20 oktober kan je het St.-Dimpnakerkhof in de donkere uren bezoeken. In deze nachtelijke wandeling neemt een gids je mee op sleeptouw over het eeuwenoude kerkhof. Er is gezorgd voor sfeerverlichting, maar breng gerust een eigen lampje mee. Om te bekomen van de spannende tocht, staat de Geelse cultuurraad klaar met een lekkere kom snertsoep.

De gratis wandeling begint om 21 uur en, bij voldoende belangstelling, om 22 uur. Heb je wat meer tijd? Dan staat er die avond nog een andere activiteit op het programma: de Plezaante Aovondtocht. Een tocht van 3 uur waarin verhalen rond Geels lekkers en gezellig samenzijn centraal staan. Start om 20 uur aan Toerisme Geel. Schrijf je voor beide wandelingen in door een e-mail te sturen naar archief@geel.be.

Geel Bu(u)rt: Toneel 'Geluk op grootmoeders wijze'
Op woensdag 11 oktober ontdek je hoe je fit in je hoofd blijft met het toneelstuk 'Geluk op grootmoeders wijze'. Op een ludieke manier laten senioren van de Letterhoutemse Toneelgroep het thema geestelijke gezondheid aan bod komen. Aan de hand van tips uit de 'Fit in je hoofd' campagne pakken ze hun eigen geestelijke gezondheid aan.

Het toneelstuk begint om 14.30 uur in het Onze-Lieve-Vrouw woonzorgcentrum. Je kan daar of bij Luysterbos tot 6 oktober kaarten kopen aan 3 euro of 1,50 euro met vrijetijdspas. Geel Bu(u)rt, dienstencentrum Luysterbos en WZC Onze-Lieve-Vrouw zetten een tas koffie en een stukje taart voor je klaar.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Nominaties Cultuurprijs 2017
De jaarlijkse cultuurprijzen, met de felbegeerde publieksprijs, worden uitgereikt op vrijdag 24 november. Elke Gelenaar kan tot 1 november een persoon, vereniging of zichzelf nomineren om de publieksprijs in de wacht te slepen. Let wel, je nominatie moet gaan over de periode van 1 oktober 2016 tot 1 november 2017. Van 3 november tot en met 19 november kan je op www.cultuurprijs.be stemmen op jouw favoriet. Ben je er graag bij de avond zelf? De Geelse cultuurverenigingen krijgen voorrang, maar daarnaast is iedereen welkom. Je moet wel inschrijven via www.cultuurprijs.be/inschrijven.
meer info: team cultuurbeleid, 014 56 66 85, cultuur@geel.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto