U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
11.10.2017 - 11.32u
Door: Herman Gezelle

Streekproducten- en ambachtenmarkt in Halloweensfeer : op vrijdag 27 oktober griezel je er op los tijdens de streekproducten- en ambachtenmarkt. Vanaf 17 uur geniet je van Geels lekkers en zie je ambachtslieden aan het werk, maar dit keer heb je stalen zenuwen nodig. De leerlingen van de academies gaan op pad om de Halloweensfeer naar het Geelse centrum te brengen.

De leerlingen van de Academie voor Muziek, Woord en Dans gaan liedjes zingen en toneel spelen in de winkelstraat. De leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunst maken verkleed de straten onveilig en voorzien de plaatselijke handelaars van de nodige 'scary kunst'. Nog niet genoeg gegriezeld? Probeer dan zeker het spookhuis op de Markt uit. Voor de muzikale noot zorgt de dixieband van de Centrumharmonie.

Finale Beker van Geel
De voorrondes voor de Beker van Geel zijn ondertussen gespeeld. Op dinsdag 24 oktober staat de finale op het programma. De beloften van ASV Geel en KFC Zammel zitten al op hete kolen om de felbegeerde beker in de wacht te slepen. De aftrap is om 19.30 uur in het stadion van ASV Geel. Alle supporters welkom!

Playmobiel zakt af naar Zammel
De PlayMobiel trekt er weer op uit. Woensdag 25 oktober staat de PlayMobiel in Zammel. Je kan komen meespelen van 14 tot 17 uur op het speelplein in Kerkenveld. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je de gekste spelletjes kan doen. Alle kinderen, samen met hun ouders, grootouders, grote broers of zussen, zijn welkom om gratis mee te spelen. Onze animatoren kunnen niet wachten om er in te vliegen. Kom je meespelen?

Voorbeeldig Geel landt in Larum
Voorbeeldig Geel is een digitale roadshow doorheen alle parochies. Bel deed al mee en op zaterdag 28 en zondag 29 oktober is Larum aan de beurt. Je ontdekt in de parochiezaal van Larum foto- en videomateriaal van Larum en van het verenigingsleven in Larum over de eeuwen heen. Benieuwd of je iemand herkent? Misschien speel je zelf wel een hoofdrol! Bijpraten en herinneringen ophalen kan in het café, de opbrengst gaat naar Chiro Akspejo Larum. Je kan de tentoonstelling zowel zaterdag als zondag gratis bezoeken van 10 tot 18 uur.

Leraarsconcert Romantiek
Ben je in een romantische bui? Dan mag je het leraarsconcert Romantiek van de Academie voor Muziek, Woord en Dans niet missen. Op zondag 22 oktober om 10.30 uur brengen de leerkrachten het eerste leraarsconcert van het schooljaar. Ze zijn volop aan het repeteren aan een romantisch programma met werk van onder andere Rachmaninov, Mendelssohn, Wolf en Brahms.

Wil jij ook je favoriete leerkracht, collega of idool aan het werk zien, reserveer dan je kaart op het secretariaat van de academie via 014 56 65 80 of info@amwdgeel.be. De toegangsprijs bedraagt 6 euro. Ben je jonger dan 18 jaar, dan betaal je 3 euro, gezinnen betalen 12 euro. Het concert is gratis voor houders van een vrijetijdspas.
meer info: AMWD, 014 56 65 80, info@amwdgeel.be

Repair Café in Luysterbos
Heb je kapotte spullen en heb je hulp nodig om ze te repareren? Op zaterdag 21 oktober organiseert dienstencentrum Luysterbos een Repair Café. Een Repair café is een bijeenkomst waar mensen (samen) kapotte spullen herstellen. Van kledij over elektrische apparaten tot meubels, fietsen en computers. Gereedschap en knowhow zijn aanwezig.

Het Repair Café wordt draaiende gehouden door liefhebbers, gratis en voor niets. Hoe werkt het? Je neemt van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café ga je samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of je kan helpen bij een reparatie van iemand anders. Misschien doe je wel inspiratie op! Het Repair Café begint om 14 uur in Luysterbos.

Leeskasteel Halloween
'Bij de start van de vakantie gaan we griezelen in de bib. Op vrijdag 27 oktober lezen Jitse en Leona spannende verhaaltjes. Tussen de boekenrekken speel je het spannende trick or treat spel. Ten slotte knutsel je een griezelhuis. Wil je bij een vriend(innet)je in de groep zitten? Meld dit dan bij je inschrijving. Het leeskasteel begint om 19 uur en om 21 uur kunnen de deelnemers terug opgehaald worden. De activiteiten zijn enkel voor kids vanaf 6 jaar. Indien gewenst, kunnen ouders in het leescafé wachten. De plaatsen zijn beperkt. Inschrijven is dus de boodschap!
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Mariabeeld Winkelomheide terug op zijn plaats
In Winkelomheide heerste de voorbije weken enige ongerustheid over het plaatselijke Mariabeeld dat verdwenen leek te zijn. Het beeld werd tijdelijk verwijderd om de werken aan de basisschool van Winkelomheide vlot en veilig te kunnen uitvoeren. Bewoners hoeven zich dus niet ongerust te maken dat het gestolen werd. Het Mariabeeld werd intussen terug op zijn oorspronkelijke plaats gezet.
meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Kaap van de 2000 leerlingen gerond
De Academie voor Muziek, Woord en Dans kent de laatste jaren een stijgend aantal leerlingen. Toch was het spannend afwachten of het dit jaar zou lukken om de 2000 te bereiken. Maar het is gelukt: Aagje Decoster schreef zich in voor het eerste jaar notenleer. Daarmee is zij de 2000e leerling dit schooljaar. Aagje werd tijdens haar eerste les verrast met bloemen en Geelse hartjes en bakker Steurs zorgde voor taart voor heel de klas.

Nooit eerder telde de academie zoveel leerlingen. De directie is dan ook bijzonder trots op het dynamische lerarenteam. Dankzij hun enthousiasme en hun niet- aflatende inzet biedt de academie een kunstopleiding op maat van velen.
meer info: AMWD, 014 56 65 80, info@amwdgeel.be

Sluitingsdag 1 november
Naar aanleiding van Allerheiligen zijn de stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten op woensdag 1 november. Het zwembad is tijdens de herfstvakantie op maandag 30 oktober, dinsdag 31 oktober, donderdag 2 november en vrijdag 3 november open zoals op woensdag. Met Allerheiligen, 1 november, gelden de openingsuren van zondag en je kan 's morgens en 's middags banen trekken.
meer info: www.geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto