Actieweekend 11.11.11
Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november zie je aan heel wat Geelse supermarkten enthousiaste vrijwilligers van 11.11.11 die wenskaarten, eerlijke chocolade, truffels en stiften verkopen ten voordele van de campagne 'Migratie en vluchtelingen' van 11.11.11.

Ook op de zaterdagmarkt van 11 november kan je je steentje bijdragen. Met jouw steun zorg je mee voor een rechtvaardig migratiebeleid. Meer info over de actie vind je op www.allemaalmensen.11.be. Team Noord-Zuid van dienst gelijke kansen en de Derdewereldraad hebben dit jaar 11.11.11 met het thema 'Migratie en vluchtelingen' gekozen als 'ngo in de kijker'. Daardoor genieten studenten secundair onderwijs tweede graad gratis van de voorstelling Neeland in het cultuurcentrum of van de film Raftan in Studio Geel. Raftan speelt ook op 13 november 's avonds voor het grote publiek, een aanrader.

Sluitingsdag 1 november
Naar aanleiding van Allerheiligen zijn de stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten op woensdag 1 november. Het zwembad is tijdens de herfstvakantie op maandag 30 oktober, dinsdag 31 oktober, donderdag 2 november en vrijdag 3 november open zoals op woensdag. Met Allerheiligen, 1 november, gelden de openingsuren van zondag en je kan 's morgens en 's middags banen trekken.
meer info: www.geel.be

Binnenspeeldag
Wat doe je als het vakantie is en het is buiten koud? Je gaat naar de Binnenspeeldag! Alle kinderen vanaf 4 jaar mogen gratis komen spelen op vrijdag 3 november van 13 tot 17 uur in sporthal De Doelen en de sporthal van Sint Aloysius. In en rond de sporthal is van alles te doen: springkastelen, lasergame, cartimundi, circusworkshop, knutselen, XL games, spelen met boeken en de PlayMobiel. Vervelen zit er niet in! De kinderen zijn welkom om mee te spelen, maar moeten vergezeld zijn door ouders, grootouders, grote broers of zussen. Onze animatoren kunnen niet wachten om er in te vliegen. Kom je meespelen? meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Workshop 'muziek produceren' in de bib
Heb jij je al eens afgevraagd wat muziek produceren eigenlijk is, hoe het werkt en wat je er allemaal voor nodig hebt? Tijdens de introductieworkshop 'muziek produceren' op vrijdag 3 november kom je het allemaal te weten. MusiCasa neemt je mee in de wondere wereld van de muziekproducer tijdens een interactieve één uur durende workshop gegeven door professionele producers met muziek in hun aderen. Zowel jongeren vanaf 12 jaar als volwassenen kunnen deelnemen aan de workshop. Ben jij de nieuwe David Guetta of kijk je op naar Regi Penxten? Schrijf je dan snel in bij de bibliotheek. De workshop is gratis en begint om 14 uur.

Repair Café in den echo
Heb je kapotte spullen en heb je hulp nodig om ze te repareren? Op zaterdag 4 november kan je in den echo terecht in het Repair Café. Een Repair Café is een bijeenkomst waar mensen (samen) kapotte spullen herstellen. Van kledij over elektrische apparaten tot meubels, fietsen en computers. Gereedschap en knowhow zijn aanwezig.

Het Repair Café wordt draaiende gehouden door liefhebbers, gratis en voor niets. Hoe werkt het? Je neemt van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café ga je samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, kan een kop koffie of thee drinken. Of je kan helpen bij een reparatie van iemand anders. Misschien doe je wel inspiratie op! Het Repair Café begint om 14 uur in den echo, inschrijven is niet nodig.
meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Op stap met de gids: Over de doden niets dan goeds
Op zondag 5 november ontdek je de graven van bekende Gelenaars tijdens de wandeling 'Over de doden niets dan goeds'. De stadsgids vertelt in de Sint-Dimpnakerk en op het naastgelegen kerkhof over de begrafeniscultuur in onze streek. Om af te sluiten luister je op de Britse begraafplaats naar boeiende verhalen over soldaten als Rollo en Higgins. Afspraak om 14 uur aan het Sint-Dimpnakerkhof.

Expo Migraphic Story over jongeren en migratie
Vzw ella, het kenniscentrum gender en etniciteit, werkte aan projecten over jongeren, migratie en identiteit. Ze organiseerden, met de steun van de Koning Boudewijnstichting, de teken- en verhalenwedstrijd Migraphic Story waarbij jongeren creatief aan de slag gingen.

Ze leerden aan de hand van een tekening, een verhaal of een gedicht uitdrukken wat migratie voor hen betekent. Dit resulteerde in een reizende tentoonstelling van vijftig tekeningen en verhalen uit de Migraphic Story-wedstrijd. Je kan de expo gratis bezoeken van maandag 6 november tot en met donderdag 30 november in de bibliotheek in het kader van ngo in de kijker. Team Noord-Zuid van dienst gelijke kansen en de Derdewereldraad hebben immers dit jaar 11.11.11 met het thema 'Migratie en vluchtelingen' gekozen als 'ngo in de kijker'.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Omleiding fietsers Geelseweg (N13)
Vanaf eind oktober wordt op de N13 tussen Gerheze en Gerheiden langs beide zijden van de Geelseweg op het fietspad gewerkt. Dit betekent dat vanaf eind oktober tot eind november geen doorgang mogelijk is voor fietsers. De omleiding loopt via het jaagpad.

Voor het autoverkeer verandert er in deze zone niets en blijft er nog steeds éénrichtingsverkeer mogelijk richting Herentals.
meer info: www.slimdoorgeel.be