Kathleen Aerts stelt nieuw jeugdboek voor
Op woensdag 29 november geeft Kathleen Aerts een lezing in de bibliotheek. De lezing is een persoonlijke getuigenis van Kathleen, gebaseerd op haar boek 'Voor altijd mijn mama' en haar pas verschenen kinderboek over Alzheimer 'Lilly en Max in de wereld van oma'.

Over de valkuilen maar ook de mooie momenten van het leven met een jong dementerende moeder. De getuigenis duurt een half uur, achteraf kan je gedachten uitwisselen of vragen stellen. Deze lezing is geschikt voor jong en oud, van 5 tot 99 jaar. De lezing begint om 18 uur en is gratis. Inschrijven doe je bij de bibliotheek.

Ticketverkoop kerstmusical 'De Wraak van Krampella' gestart
Tijdens het weekend van de kerstmarkt op zaterdag 16 en zondag 17 december kan je gaan kijken naar de musical 'De Wraak van Krampella'. Voor de kerstmusical doet de stad beroep op de Geelse regisseur Ief Dams. In het door Ief geschreven verhaal staat de mysterieuze Krampella centraal. Zal haar snode plan om het kerstfeest te boycotten slagen of krijgen we toch nog een happy end?

De voorstellingen van de kerstmusical vinden plaats in zaal De Waai. Een voorstelling van de kerstmusical duurt telkens een klein uurtje. Op zaterdag 16 december wordt vanaf 13 uur tot en met 21 uur elk uur een nieuwe voorstelling gespeeld. Op zondag 17 december is dat vanaf 13 uur tot en met 19 uur.

De tickets voor de kerstmusical 'De Wraak van Krampella' zijn verkrijgbaar bij de dienst toerisme en stadsanimatie. Volwassenen betalen 5 euro in voorverkoop terwijl de prijs aan de kassa 7 euro bedraagt. Voor kinderen jonger dan 14 jaar werd de verkoopprijs vastgelegd op 2 euro. Houders van een vrijetijdspas betalen 2 euro. Snel zijn is de boodschap want het aantal tickets is beperkt.

Geel Wintert!
Geel Wintert! tovert van vrijdag 1 december tot zondag 7 januari de Geelse markt om in een feeëriek wintertafereel. De schaatsbaan vormt het kloppende hart van dit winterevenement. Jonge en iets-minder jonge kinderen kunnen zich uitleven op het ijs terwijl hun ouders, grootouders en vrienden hen van in de gezellige winterbar gadeslaan.

rest van de Markt wordt ingepalmd door kraampjes met kerst- en winterartikelen, van lokale delicatessen over mutsen tot decoratie. Uiteraard zijn er ook standjes met hapjes en drankjes. In de buurt van de kerk vind je de Geelse kerststal en enkele kermisattracties voor de allerkleinsten. Geel Wintert! is elke dag open vanaf 11 uur. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is de sluitingstijd om 22 uur, op vrijdag, zaterdag en zondag om 23 uur. Op zondag 24 en zondag 31 december is de sluitingstijd 16 uur. Op maandag 25 december en maandag 1 januari is de openingstijd 14 uur.

Verkeerssituatie tijdens markten n.a.v. Geel Wintert!
Van 18 november tot en met 15 januari geldt het volgende verkeersreglement tijdens de dinsdag- en zaterdagmarkt van 5 tot 14 uur:
- verkeer- en parkeerverbod op parking Havermarkt, parkeerplaatsen langs Werft, Kameinestraat tussen St.-Amandskerk en Patronaatstraat, Werft tussen Markt en Patronaatstraat, Markt tussen Markt 17 en Palingstraat
- parkeerverbod in Lebonstraat tussen Stationsstraat en Patronaatstraat
- tweerichtingsverkeer in Lebonstraat tussen Stationsstraat en Patronaatstraat
meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Leeskasteel 4+: Sint in de bib
Op zaterdag 2 december vertelt Stijn twee kamishibai-verhalen over Sinterklaas en Zwarte Piet. Nadien speel je het grote pepernotenspel waarbij je zoveel mogelijk sintsnoep proberen te verzamelen. Deze snoepjes moeten natuurlijk verdiend worden. Hiervoor doe je allerlei opdrachten en zoek je de oplossing op vraagjes over Sint en Piet. Het leeskasteel begint om 10 uur en eindigt om 11.30 uur. Reserveer alvast een plaatsje bij de bibliotheek.

Op stap met de gids: Sinterklaas kapoentje
Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje! Heeft Sinterklaas bij jullie ook wat lekkers in jullie schoentje gebracht? Misschien vond je wel een chocoladeventje of lekkere speculaas? Maar hoe krijgt de Sint dat toch telkens voor elkaar? Of zijn het de pieten die voor al dat lekkers zorgen? In de Molen van 't Veld ga je zelf aan de slag. Je maakt speculaas, gaat op zoek naar ingrediënten voor lekkere chocolade, beklimt de molen en zingt liedjes voor de lieve Sint. Kom jij ook? Schrijf je voor 26 november in bij de dienst toerisme en stadsanimatie en kom op zondag 3 december om 14 uur naar de Molen van 't Veld.

Késmis in den Doenkere
Op zaterdag 16 en zondag 17 december kan je je helemaal onderdompelen in de kerstsfeer. Op de Havermarkt staat de traditionele kerstmarkt opgesteld en in zaal De Waai brengen 200 acteurs, figuranten en dansers de kerstmusical 'De Wraak van Krampella'. Mag het voor jou wat meer zijn? Dan kan je op pad met Késmis in den Doenkere. De stadsgidsen loodsen je door het centrum van Geel en vertellen over de herkomst van onze kerstgebruiken. Je brengt een bezoek aan grote en kleine kerststallen.

Ook aan de innerlijke mens is gedacht: onderweg maak je twee culinaire stops waar je geniet van een lekkere portie Zeuntstoverij met frietjes en een gemarmerde cake met koffiedressing 'De Maan' geserveerd met een tas koffie 'De Maan'. Kinderen worden getrakteerd op een lekker ijsje. Késmis in den Doenkere begint op beide dagen om 15 uur en duurt 3 uur. Wil je inschrijven? Tickets zijn beschikbaar bij de dienst toerisme tot en met 12 december.

Een ticket voor volwassenen kost 25 euro, voor kinderen jonger dan 12 jaar 16 euro. Aansluitend kan je een voorstelling van de kerstmusical bijwonen, dit kost 5 euro extra (kinderen 2 euro). Vermeld dit bij je inschrijving.
meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be