U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Grobbendonk

Grobbendonk
12.06.2013 - 00.29u
Door: Herman Gezelle

Schepen van lokale economie Eric Van Meensel nodigt alle KMO's van Grobbendonk en Bouwel  uit om deel te nemen aan de wedstrijd "meest fietsvriendelijke KMO”. Motiveert u uw werknemers om met de fiets naar het werk te komen, bv. door een fietsvergoeding, deelname aan  Bike ToWork, kwaliteitsvolle fietsstallingen,... ? Dan is deze wedstrijd beslist iets voor u.  Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de VAB en de Fietsersbond en loopt van 3 juni tot 12 juli.  Via deze wedstrijd worden bedrijven, en in het bijzonder KMO’s die het fietsen promoten bij hun  werknemers, in de bloemetjes gezet. Dit zal gebeuren door in elke provincie op zoek te gaan naar de meest fietsvriendelijke KMO, met name een werkgever die opmerkelijke inspanningen levert om zijn werknemers op de fiets te krijgen.   Deelnemen kan via http://www.vab.be/nl/actueel/dossiers/dossiertekst.aspx?Id=409&cat=2

Meerjarenplanning : structureel tekort van bijna 1 miljoen euro

Het college van 10 juni werd serieus ingekort omdat de burgemeester en zijn schepenen in conclaaf gingen. Samen met het managementteam (MAT) bepaalden we per beleidsdomein wat de speerpunten van de komende zes jaar werden. Niet alle onderwerpen kwamen aan bod en dus zal er op 26 juni verder gewerkt worden. Het college dient een oplossing te vinden voor een structureel tekort van bijna één miljoen euro.  Daarbij zullen alle dienst moeten helpen: de gemeentelijke administratie, het OCMW en de  brandweer. Extra inkomsten heffen via een verhoging van de opcentiemen op de onroerende  voorheffing en/of de aanvullende personenbelasting zijn geen opties .

Plan sluipverkeer

Grobbendonk en Bouwel hebben meer dan ooit last van mobiliteitsproblemen. Sluipverkeer is daar één van. Het plaatselijk sluipverkeer wordt veroorzaakt door plaatselijke knelpunten zoals het kruispunt Lindekens in Bouwel, het op- en afrittencomplex van de E313en het kruispunt van de Industrieweg met de N13. De trajecten die nu het meeste last hebben van sluipverkeer zijn:

- Nijverheidstraat– Heirbaanà sluipverkeer richting Pulle

- Industrieweg – Albertkanaalstraat– Uitbreidingsstraat à bij congestie op De Lindekens zoekt  verkeer tussen N13 en Grobbendonk-centrum zijn weg via deze route. Gelet op de gevaarlijke aansluitingspunten moet dit niet-bestemmingsverkeer hier vermeden worden

- Langenheuvel–Capuynestraatà verkeer naar industriezone Klein Gent in Herentals

-Kabienstraat – Timmermanslei – Pallieterdreef à verkeer vanuit Grobbendonk richting Lier en viceversa sluipt doorheen deze woonstraten om de verkeerslichten op De Lindekens te vermijden.

- Nieuwendijk à sluipverkeer naar Klein Gent en Herenthoutsesteenweg.

Het college heeft op de mobiliteitscel aangedrongen op een globaal plan om het sluipverkeer in Grobbendonk en Bouwel grondig aan te pakken. Er zullen structurele maatregelen dienen genomen te worden opdat ons verkeersnet niet verder dichtslibt.

Nog meer mobiliteit : elektrische wagen  EANDIS

Op donderdag 13 juni 2013 zullen in opdracht van Infrax werken uitgevoerd worden ter hoogte van Schransstraat 9, in het kader van een aansluiting op de riolering. De halve straat dient hiervoor opengebroken worden. Om de werken zo veilig mogelijk te laten verlopen zal het verkeer vanaf 9.00 uur tot het einde van de werken geregeld worden via verkeerslichten.

Distributiebedrijf Eandis overhandigde op 7 juni 2013 een elektrische wagen aan de gemeente Grobbendonk. Deze wagen wordt gedurende drie maanden ter beschikking gesteld van het gemeentebestuur.  Op die manier is Grobbendonk via Eandis partner in het EVA-project, dat de uitdagingen rond elektrische mobiliteit in Vlaanderen onderzoekt en aanpakt.De elektrische wagen die aan het gemeentebestuur van Grobbendonkwerd overhandigd, is een Renault Kangoo.    Het college bekijkt in samenwerking met Eandis eveneens de mogelijkheid tot het huren van kerstverlichting. De huidige verlichting is dringend aan vervanging toe. Er wordt nog steeds met gloeilampen gewerkt. Eandis voorziet een pakket met energiezuinige LED technologie. Deze optie zou dus voordeliger kunnen uitpakken en wat meer animo geven aan onze kerstverlichting.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto