U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Grobbendonk

Grobbendonk
07.02.2014 - 14.52u
Door: Herman Gezelle

Naar oplossing OCMW-problematiek :  de gemeente en vooral het OCMW van Grobbendonk zijn de voorbije weken veelvuldig in de pers gekomen omtrent interne strubbelingen. Er werd eind 2013 ingestemd met een interne audit naar de werking van het OCMW. De resultaten werden onlangs onder andere voorgesteld aan het college. Spijtig genoeg lekte dit interne document, waarvan zelfs de burgemeester geen kopie heeft, uit naar de pers. De N-VA is hierover allerminst te spreken.

Om de problemen binnen het OCMW toch nog op een zo serene mogelijke manier op te lossen, hebben de OCMW-raadsleden van N-VA en sp.a een tuchtonderzoek laten agenderen en goedgekeurd op de OCMW-raad van 5 februari. Er werd een onafhankelijke tuchtonderzoeker aangesteld die op basis van de audit, op korte termijn, kan oordelen over de verdere gang van zaken en de nodige aanbevelingen hieromtrent kan doen. 

Diamantshow lokt massa volk

Het diamantmuseum mag dan wel zijn deuren sluiten, de laatste diamantshow van 26 januari was een groot succes. Er kwamen meer dan 800 mensen opdagen om ondergedompeld te worden in de authentieke sfeer van de diamantbewerking. Sinds vorige week is het museum dicht om geïnventariseerd, verpakt en verplaatst te worden naar een depot op het militair domein. De collectie wordt op korte termijn wel online gezet via de vzw Briljante Kempen. Wat de toekomst van de diamant in Grobbendonk en Bouwel brengt, is verre van duidelijk. De N-VA verkiest een renovatie van de pastorij van Grobbendonk om daar onder andere onze drie musea te huisvesten. De pastorij is centraal gelegen, heeft in het verleden zijn diensten bewezen en is bovendien sneller én goedkoper te renoveren dan het Hof van Grobbendonk. Voor de renovatie van de pastorij subsidieert Vlaanderen 25% van de kosten, die worden geschat op een dik miljoen euro.

Gemeente kiest voor online inschrijvingen

In november ontving Grobbendonk de Google eTown Award als meest actieve internetgemeente van Vlaanderen. In navolging van deze award kiest het gemeentebestuur in 2014 voor verdere digitalisering. Er kan nu online ingeschreven worden voor alle activiteiten van de vrijetijdsdiensten.

Het gemeentebestuur sloot een samenwerkingsakkoord af met TicketGang. “Grobbendonk ziet de online inschrijving als een extra service voor de burger, zeker naar bijvoorbeeld ouders die overdag werken en hun kinderen willen inschrijven voor activiteiten”, aldus schepen van communicatie Vincent Van Genechten. “Meer en meer mensen beschikken thuis immers over internet.”

Op http://grobbendonk.ticketgang.eu/ kunnen ouders via één login al hun kinderen inschrijven voor alle activiteiten, tickets van thuis uit online reserveren en online betalen met een kredietkaart of via homebanking met een gewone bankkaart.   Uiteraard ben je nog steeds welkom aan het loket van de vrijetijdsdiensten, maar online inschrijven voorkomt natuurlijk lange wachttijden, verplaatsingen en administratiekosten.

Schermen WK voetbal

Eind juni strijden de Rode Duivels mee om de wereldtitel in Brazilië. De gemeente Grobbendonk wil zijn burgers laten meegenieten van dit grootse evenement. Op dinsdag 17 juni (tegen Algerije) wordt een groot scherm geplaatst op de terreinen van Exc. Bouwel, op zondag 22 juni (tegen Rusland) staat er één op de terreinen van KFC Grobbendonk. Beide wedstrijden trappen af om 18u. Kostprijs huur schermen : 2287 euro (incl. BTW). Alle voetbalfans zijn van harte welkom.

imageMeer nieuws

Kerstmagie Kasteel Westerlo gaat door

Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo 25.10.2020 - 19.36u reading time1min

Het nieuwe concept van Kerstmagie mag doorgaan. Dit komt doordat de organisatoren rekening houden met de nieuwe maatregelen en er zelf nog strengere boven op doen. 

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden
Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u

Twee nieuwe speelterreintjes helpen kinderen door corona

Twee nieuwe speelterreintjes helpen kinderen door corona
Herenthout | Kempen regio 24.10.2020 - 11.08u

Huis van het Kind lanceert Pamperpunt

Heist op den Berg 24.10.2020 - 09.50u

Covid : Geel en Mol hotspots

Geel | Kempen regio | Mol | Neteland 24.10.2020 - 07.18u

Wintertijd vannacht : 1 uur langer slapen

Wintertijd vannacht : 1 uur langer slapen
EU | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.10.2020 - 07.01u

Gemiddeld 11.201 bevestigde besmettingen per dag

Gemiddeld 11.201 bevestigde besmettingen per dag
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.10.2020 - 06.55u

Levensloop Neteland 'Tour of Hope' verschuift naar 2021

Levensloop Neteland 'Tour of Hope' verschuift naar 2021
Grobbendonk | Neteland | Vorselaar 23.10.2020 - 23.31u

Leger springt bij in strijd tegen coronavirus: extra ambulances en ziekenvervoer via helikopters

Leger springt bij in strijd tegen coronavirus: extra ambulances en ziekenvervoer via helikopters
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 23.10.2020 - 19.33u

Peter Bellens : 'Alle bewoners WZC Sint-Anna testen negatief'

Peter Bellens : 'Alle bewoners WZC Sint-Anna testen negatief'
Herentals | Neteland 23.10.2020 - 18.08u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto