Naar oplossing OCMW-problematiek :  de gemeente en vooral het OCMW van Grobbendonk zijn de voorbije weken veelvuldig in de pers gekomen omtrent interne strubbelingen. Er werd eind 2013 ingestemd met een interne audit naar de werking van het OCMW. De resultaten werden onlangs onder andere voorgesteld aan het college. Spijtig genoeg lekte dit interne document, waarvan zelfs de burgemeester geen kopie heeft, uit naar de pers. De N-VA is hierover allerminst te spreken.

Om de problemen binnen het OCMW toch nog op een zo serene mogelijke manier op te lossen, hebben de OCMW-raadsleden van N-VA en sp.a een tuchtonderzoek laten agenderen en goedgekeurd op de OCMW-raad van 5 februari. Er werd een onafhankelijke tuchtonderzoeker aangesteld die op basis van de audit, op korte termijn, kan oordelen over de verdere gang van zaken en de nodige aanbevelingen hieromtrent kan doen. 

Diamantshow lokt massa volk

Het diamantmuseum mag dan wel zijn deuren sluiten, de laatste diamantshow van 26 januari was een groot succes. Er kwamen meer dan 800 mensen opdagen om ondergedompeld te worden in de authentieke sfeer van de diamantbewerking. Sinds vorige week is het museum dicht om geïnventariseerd, verpakt en verplaatst te worden naar een depot op het militair domein. De collectie wordt op korte termijn wel online gezet via de vzw Briljante Kempen. Wat de toekomst van de diamant in Grobbendonk en Bouwel brengt, is verre van duidelijk. De N-VA verkiest een renovatie van de pastorij van Grobbendonk om daar onder andere onze drie musea te huisvesten. De pastorij is centraal gelegen, heeft in het verleden zijn diensten bewezen en is bovendien sneller én goedkoper te renoveren dan het Hof van Grobbendonk. Voor de renovatie van de pastorij subsidieert Vlaanderen 25% van de kosten, die worden geschat op een dik miljoen euro.

Gemeente kiest voor online inschrijvingen

In november ontving Grobbendonk de Google eTown Award als meest actieve internetgemeente van Vlaanderen. In navolging van deze award kiest het gemeentebestuur in 2014 voor verdere digitalisering. Er kan nu online ingeschreven worden voor alle activiteiten van de vrijetijdsdiensten.

Het gemeentebestuur sloot een samenwerkingsakkoord af met TicketGang. “Grobbendonk ziet de online inschrijving als een extra service voor de burger, zeker naar bijvoorbeeld ouders die overdag werken en hun kinderen willen inschrijven voor activiteiten”, aldus schepen van communicatie Vincent Van Genechten. “Meer en meer mensen beschikken thuis immers over internet.”

Op http://grobbendonk.ticketgang.eu/ kunnen ouders via één login al hun kinderen inschrijven voor alle activiteiten, tickets van thuis uit online reserveren en online betalen met een kredietkaart of via homebanking met een gewone bankkaart.   Uiteraard ben je nog steeds welkom aan het loket van de vrijetijdsdiensten, maar online inschrijven voorkomt natuurlijk lange wachttijden, verplaatsingen en administratiekosten.

Schermen WK voetbal

Eind juni strijden de Rode Duivels mee om de wereldtitel in Brazilië. De gemeente Grobbendonk wil zijn burgers laten meegenieten van dit grootse evenement. Op dinsdag 17 juni (tegen Algerije) wordt een groot scherm geplaatst op de terreinen van Exc. Bouwel, op zondag 22 juni (tegen Rusland) staat er één op de terreinen van KFC Grobbendonk. Beide wedstrijden trappen af om 18u. Kostprijs huur schermen : 2287 euro (incl. BTW). Alle voetbalfans zijn van harte welkom.