Gezond verstand bij dossier d’Ursel :  Op de gemeenteraad van 11 maart bracht de CD&V-fractie een extra punt op de agenda: de goedkeuring van de erfpachtovereenkomst met graaf d’Ursel omtrent de kasteelhoeve. Dit punt werd verdaagd. De N-VA is van mening dat dit project op dit moment een veel te grote financiële weerslag heeft op de gemeente (kostprijs: +2 miljoen euro). Gezond verstand is hierbij essentieel.

Verslag mobiliteitscel

De resultaten van het geplaatste VAT (verkeersanalysetoestel) in de Hoevepad werden nog niet binnen gebracht. Op de volgende mobiliteitscel zullen deze resultaten besproken worden. Een optie die op tafel ligt, is de Hoevepad gedeeltelijk enkelrichting te maken.

De proefopstelling in de Eikenlei werd aangepast en geschrankt geplaatst. De bakken werden zo gezet dat de fietsers en voetgangers naast de opstelling kunnen passeren. In de Rubensstraat zal terug de oorspronkelijke proefopstelling geplaatst worden. De technische dienst kijkt na ter hoogte van welke huisnummers deze opstelling moet komen en laat dit uitvoeren.

Het college wenst een zone voor ambulante handel voor te behouden op de parking van de Troon (eerste parking links voor de appartementen). De zone moet ongeveer acht meter bedragen en zal via signalisatieborden aangeduid worden.

Het is de bedoeling om snelheidszones in te voeren van 30 – 50 – 70km/u. De gewenste situatie werd op kaart aangeduid. Er werd een inventaris gemaakt van alle borden F1/F3 (begin en einde bebouwde kom). De volgende stap is een overleg met de buurgemeenten. Er werden bij gemeenteZandhoven enkele data opgevraagd om de plannen te overlopen.

Wedstrijd: leukste buurtfeest

Op 16 mei is het de Dag van de Buren. De ideale gelegenheid om het startschot te geven voor een leukste wedstrijd. Organiseer jij tussen 16 mei en 31 augustus 2014 een buurtfeest? Maak er dan een originele foto van en mail die naar info@grobbendonk.be. In september kiest een jury de drie leukste foto’s uit. De drie winnaars ontvangen van het gemeentebestuur Grobbendonkse cadeaucheques t.w.v. € 250, € 150 of € 100; waarmee ze inkopen kunnen doen voor hun volgende buurtfeest. Bovendien worden de foto’s van de winnaars gepubliceerd in de Groboscoop en op de website. Meer informatie hierover krijg je in de Groboscoop van mei-juli.

Beweegmomenten voor iedereen

Het gemeentebestuur wenst via een laagdrempelig beweegaanbod onze burgers aan het bewegen te krijgen en te houden. Voldoende beweging is namelijk cruciaal voor een optimale gezondheid. In dat kader worden opnieuw beweegmomenten georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen.

Het beweegmoment in Bouwel gaat door op dinsdag 29 april van 9-10u op de parking naast de kerk. Het beweegmoment in Grobbendonk vindt plaats op dinsdag 24 juni van 9-10u op het Astridplein.

Bedrijvenvoetbacup

Op zaterdag 24 mei organiseert voetbalclub KFC Grobbendonk voor de tweede maal de ISDL BedrijvenVoetbalCup. Onder de vorm van een mini-voetbaltornooi op gras tracht de club de voetbalsport te promoten en tegelijkertijd een ontspannende, sportieve dag aan de bedrijfswereld aan te bieden. Wil jij met jouw bedrijf meedoen? Meer info: www.bedrijvenvoetbalcup.be.