Cameranetwerk N13 : Het college heeft een positief advies verleend voor de plaatsing van een cameranetwerk op de N13, die Grobbendonk en Bouwel aan de ene kant verbindt met Herentals, en aan de andere kant met Nijlen. Het volgt daarmee het positieve advies van de korpschef van de politiezone Neteland.

Er zullen slimme observatiecamera’s en camera’s met nummerplaatherkenning geplaatst worden met een trajectcontrole van de bebouwde kom van Bouwel tot de grens met Nijlen, en aan het op- en afrittencomplex van de E313 tot aan de grens met Herentals (Wolfstee). Het schepencollege neemt daarmee de veiligheid van zijn inwoners ter harte. 

Correctie: heraanleg Bevrijdingsstraat

In onze vorige nieuwsbrief stelden we het volgende: “Het college van burgemeester en schepenen heeft zijn goedkeuring gegeven aan een bijzonder bestek voor de heraanleg van de Bevrijdingsstraat. Zowel de rijbaan als het fietspad worden in een nieuw jasje gestoken. Vooral voor de fietsers zal dit een verademing zijn.”

Bij deze willen wij daar een correctie bij aanbrengen. De rijweg wordt niet heraangelegd, deze werken gaan enkel over het fietspad. In het bestek is wel een gedeelte ‘rijweg’ opgenomen, maar dat handelt over de vervanging van de riooldeksels.

Binnenkort BMX’en?

Binnen het schepencollege bestaat een akkoord over de aanleg van een BMX-parcours in onze gemeente. Het grasveld achter het lokaal van Harmonie De Broedermin (vlak naast de voetbalterreinen van KFC Grobbendonk) is daarvoor zeer geschikt. Bovendien staat dit gebied ingekleurd als een recreatiezone.

De gemeentelijke administratie bekijkt de praktische afhandeling van dit dossier en er wordt voor 2015 een budget ingeschreven. Bedoeling is om het BMX-parcours voor iedereen toegankelijk te maken, zodat alle kinderen uit onze gemeente er zich op kunnen uitleven.

Ondertussen is het dossier rond de heraanleg van het skatepark in Grobbendonk in zijn eindfase beland. De offertes werden beoordeeld, zodat er begin oktober groen licht kan gegeven worden.

Breng je archeologische herinneringen binnen

Op 24 oktober  is het tijd voor de vierde editie van de Nacht van het Kempens Erfgoed. In onze gemeente kan je vooruitblikken op het vernieuwde archeologisch museum, dat vanaf het voorjaar 2015 (op Erfgoeddag, zondag 26 april) haar deuren zal openen. Wie eerder z’n gading vindt in de sportwereld, kan terecht in het Kempens Wielermuseum.

Heb je zelf nog foto’s en beelden van opgravingen in Grobbendonk of Bouwel? Breng ze mee! Archeologen vertellen je er meer over en wie weet, krijgen je foto’s in de volgende jaren wel een plaatsje in het museum.

In totaal komen tot en met 2017 drie verhaallijnen aan bod. De eerste (vanaf 2015) zal archeologie in Grobbendonk en Bouwel belichten vanuit de inwoners zelf: wie was erbij betrokken, wie herinnert zich nog wat, zijn er nog verhalen en beelden van de opgravingen, enz. Zo sluit deze verhaallijn ook goed aan bij het thema van Erfgoeddag 2015 (Erf!). De volgende jaren zal het verhaal verder inzoomen op de archeologische collectie.