U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Grobbendonk

Grobbendonk
05.11.2014 - 17.59u
Door: Herman Gezelle

Handelaars opgepast!  Een aantal handelaars uit Grobbendonk verwittigden het gemeentebestuur van malafide praktijken. Uitgeverij Vilain en Firma Mareel uit Kortrijk sturen facturen van circa €300 naar handelaars voor de publicatie van een advertentie in een infogids. Het gemeentebestuur benadrukt dat deze firma's geen infogidsen uitgeven voor de gemeente.

Het gemeentebestuur van Grobbendonk gaf vorig jaar een gemeentegids uit in samenwerking met Gentle nv. Indien u een vertegenwoordiger voor advertenties in een gemeentegids over de vloer krijgt, vraag dan steeds naar een legitimatiebrief van het gemeentebestuur, ondertekend door de gemeentesecretaris en de burgemeester en voorzien van een gemeentestempel.  Voor meer informatie over de gemeentelijke infogids, kan je contact opnemen met de dienst communicatie op tel. 014 50 78 76.

Tijdelijke hinder Steenbergstraat

Van zaterdag 8 november t.e.m. maandag 10 november (uiterlijk 10.00 uur) zal de Steenbergstraat ter hoogte van de Bergstraat worden afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd bromfietsers klasse A en B.

Een omleiding zal ingericht worden via de Nijverheidsstraat, Vorselaarse baan en Hoogveldstraat. In het begin van de Steenbergstraat (kant Bergstraat) zal een container staan en de straat is te smal om nog verkeer te laten passeren.  

Herdenking Wapenstilstand

Op dinsdag 11 november herdenkt de gemeente Grobbendonk de Wapenstilstand met een misviering om 10.00 uur in de Sint Lambertuskerk van Grobbendonk en een plechtigheid aan het monument op het Astridplein om 11.15 uur.

Om 14.30 uur brengen de Singhende Ghesellen "In Memoriam 1914-1918" in de Sint Lambertuskerk met teksten en muziek uit WO I. De inkom is gratis  en iedereen is van harte welkom.

Militaire oefening

Van 17 tot 21 november  vindt een militaire oefening plaats in de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Olen, Geel, Mol, Balen, Meerhout en Laakdal. Het betreft een oefening van de Mediane Brigade en  steuneenheden. Er zullen ongeveer 950 personen en 150 wielervoertuigen aan deelnemen.

Infoavond levenseinde

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met LEIF (vzw LevensEinde InformatieForum) een infoavond waarop de levenseindebeslissingen, zoals de wilsverklaring euthanasie, worden toegelicht. De infoavond vindt plaats op dinsdag 25 november 2014 om 19.30 uur (duur twee uur) in gemeenschapscentrum De Volle Vaart, Vaartkom 6, Grobbendonk.

Deze avond is gratis en voor iedereen toegankelijk. Geïnteresseerden dienen in te schrijven vóór 17 november 2014 bij Erwin Felix met vermelding van namen en aantal personen via e-mail: erwin.felix@grobbendonk.be of tel. 014 51 02 42.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto