Heraanleg fietspad Bevrijdingsstraat van start :  vanaf woensdag 26 november start  firma Crauwels nv met de herstellingswerken van de rijbaan en de fietspaden in de Bevrijdingsstraat. De werken zullen, behoudens slechte weersomstandigheden, twee weken duren. De kostprijs bedraagt 88.328,90 euro (incl. BTW).

De eerste twee dagen zullen op de rijweg en plaatselijk ook op het fietspad freeswerken uitgevoerd worden. Op dag drie start men met het herstellen van de betonnen rijweg, gevolgd door de vervanging van de kasseistrook tussen de rijbaan en het fietspad door betonstraatstenen.

Omleiding voor fietsers

Om de veiligheid van het fietsverkeer te garanderen, worden deze geweerd uit de werkzone. Fietsers en bromfietsers komende van Grobbendonk die richting Bouwel rijden, worden omgeleid via de Oude Steenweg, het jaagpad langsheen het Albertkanaal en net achter de brug opnieuw naar boven naar de Bevrijdingsstraat.

Over een korte afstand verloopt het fiets- en bromfietsverkeer in beide richtingen tot het eerstkomende zebrapad, waar er veilig kan overgestoken worden. Fietsers en bromfietsers komende van Bouwel die richting Grobbendonk rijden, volgen de omgekeerde route.

Lichten voor auto’s

Voor het autoverkeer zal een voorrangsregeling ingericht worden en zullen verkeerslichten geplaatst worden. De ingrepen kaderen in onderhoudswerkzaamheden die als doel hebben het comfort en de veiligheid van de gebruikers, alsook de bewoners, te verbeteren.

Informatie elektriciteitstekort

Het afschakelplan naar aanleiding van het mogelijke elektriciteitstekort deze winter heeft vorm gekregen. De FOD Economie heeft een handige website gelanceerd waarop burgers alle noodzakelijke informatie kunnen vinden: http://offon.be/nl.

De FOD Economie heeft gemeenteambtenaren intussen de nodige informatie gegeven, zodat ze deze vragen vlot kunnen beantwoorden.

Gemeente lanceert duurzame boodschappentassen

Het gemeentebestuur van Grobbendonk zet zich actief in voor een duurzame en veilige gemeente. Het ondersteunt deze beleidsdoelstellingen door duurzame, reflecterende boodschappentassen te lanceren. Het gemeentebestuur wil haar inwoners stimuleren om duurzaam boodschappen te doen én tegelijkertijd sensibiliseren tot meer zichtbaarheid in het verkeer.

Om de tassen te lanceren kunnen de inwoners met een bon die in het gemeentelijk infomagazine Groboscoop zal verschijnen, één boodschappentas per adres afhalen tussen 19 december 2014 en 30 januari 2015, zolang de voorraad strekt. 

Winnaars fotowedstrijd Ten Troon gevierd

De cultuurraad organiseerde dit jaar voor het eerst de cultuurprijs ‘Ten Troon’. Deze werd georganiseerd om het talent van onze inwoners te activeren. De wedstrijd was er één rond fotografie en Het 600-jarig bestaan van Priorij Ten Troon. Een jury samengesteld uit enkele leden van de werkgroep, de cultuurraad en twee externe fotografen, hebben de inzendingen beoordeeld.  Foto Marcel Nelis / NNieuws.