Parking Astridplein : Vanuit het college werd voorgesteld om de in- en uitrit van de parking op het Astridplein te verleggen naar het midden, waar er geen conflicten zijn met kruispunten. De huidige situatie is niet bepaald verkeersvriendelijk en met momenten gevaarlijk.

De situatie werd ter plaatse nagekeken en dit zou met enkele kleine aanpassingen gerealiseerd kunnen worden. De technische dienst zal zo snel mogelijk een kostenraming (borduur aanpassen, klinkers verwijderen en vervangen, borden, belijning,...) op het schepencollege brengen en een aanvullend verkeersreglement opmaken. De uitvoering wordt voorzien ten laatste deze zomer.

Wat de blauwe parkeerzone op het Astridplein betreft, denkt het college na over een gedeeltelijke of volledige afschaffing.  De blauwe parkeerkaarten zorgen voor meer problemen dan dat ze goed doen op de grote parking voor de bibliotheek. Over een eventuele wijziging van de parkeerregeling op andere plaatsen van het Astridplein worden verschillende opties bekeken.

Snelheidszonering

Het gemeentebestuur is  bezig met de uitvoering van een snelheidszoneringsproject. De bedoeling is onze gemeente in te delen in drie zones: 30 km/u in woonwijken en schoolomgevingen (wel variabel met schooltijden), 50 km/u in bebouwde kom en groot deel daarbuiten, en 70 km/u op deel wegen met intergemeentelijk belang.

De uitvoering hiervan zou tegen 1 juni rond moeten zijn. De raming bedraagt 9.282 euro.

Herstellingswerken Industrieweg

De gemeenteraad heeft een voorstel uit het college tot herstellingswerken van de asfaltweg in de Industrieweg goedgekeurd. Vijf firma's werden aangeschreven om ten laatste op 6 maart een offerte binnen te brengen. Deze opdracht wordt geraamd op 64,999,99 euro (incl. BTW).

Wijziging vervoersplan De Lijn

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft in haar nieuw vervoersplan de reisroute van onze inwoners richting Antwerpen gewijzigd. Aan de regeling van snelbus 427 verandert er niets, wel aan die van bus 420. Daarbij moeten de reizigers voortaan in Berchem overstappen op een tram om in Antwerpen centrum te geraken.

Het platform waar onze inwoners dienen over te stappen ligt er echter gevaarlijk bij en zou pas in 2017 heraangelegd worden. Dus stelde het college zijn veto tegen het plan. De regionale directeur van De Lijn komt begin maart het plan verdedigen in het gemeentehuis.

Handelaars opgepast!

Personen die zich voordoen als een lid van 'KLJ Grobbendonk' en die beweren hun clublokaal in De Volle Vaart te hebben, gaan langs bij handelaars. Zij verkopen advertentieruimte aan 30 euro per pagina in een promotieboekje van de KLJ, dat in maart via de post in Grobbendonk zou bedeeld worden.

Er is echter al enkele jaren geen KLJ-afdeling meer in de gemeente. Het gemeentebestuur wenst de handelaars daarom te waarschuwen voor deze oplichters.