Gewijzigd busaanbod vanaf 18 april :   Buslijnen 420 en 427 brengen de inwoners al jaren tot in het centrum van Antwerpen, tot op de Rooseveltplaats. Daar wil De Lijn vanaf 18 april echter verandering in brengen, ondanks een negatief advies van het schepencollege.

De Lijn wil de 420 niet langer naar de Rooseveltplaats laten rijden. De bussen krijgen Berchem Station als nieuwe eindhalte. Er komt een nieuw knooppunt aan de huidige tramhalte 'Muggenberg' op de Herentalsebaan in Deurne. Dit is de laatste bovengrondse halte van tram 8 richting Astrid. Ook de 420 krijgt hier voortaan een halte.

Door een overstap op tram 8 kunnen reizigers naar het centrum van Antwerpen. Deze heeft enkel nog een stop in het nieuwe metrostation 'Zegel' en rijdt dan rechtstreeks naar het station op het Astridplein.

Reizigers die willen afstappen aan één van de bovengrondse haltes tussen 'Muggenberg' en de Rooseveltplaats, kunnen overstappen op tram 24. Deze blijft zijn huidige reisweg volgen langs de Stenenbrug, Turnhoutsebaan en Carnotstraat.

De snelbussen 418, 427 en 429 wijzigen niet. Zij blijven doorrijden naar de Rooseveltplaats.

Het college gaf op een overleg omtrent dit nieuwe vervoersplan een negatief advies en blijft ijveren voor veilige overstapplaatsen. Deze worden namelijk pas in 2017 (her)aangelegd...

Vernieuwde Lindekenskermis

Dit jaar vindt de traditionele Lindekenskermis plaats op zaterdag 18 en zondag 19 april. Om dit evenement nieuw leven in te blazen, werkt de gemeente samen met Sammy Van den Bergh, uitbater van Café De Lindekens, om een aantal randactiviteiten te organiseren.

Programma:  zaterdag: vanaf 16u braderij en avondmarkt, vanaf 20u live on stage met o.a. De Romeo's.  Zondag: vanaf 14u rommelmarkt, vanaf 16u kindershow met clown Kriekske.

Archeologisch museum maakt comeback

Na een noodzakelijke restauratie van de archeologische stukken staat het archeologisch museum voor een comeback. Op zaterdag 25 april opent de tijdelijke tentoonstelling 'Graven in Ouwen! Een eeuw archeologie' zijn deuren in de kerk van Grobbendonk.

De tentoonstelling is dan ook een stoppunt op de jaarlijkse Week van de Amateurkunsten, die dat weekend plaatsheeft. Ook kinderen zijn zéér welkom! Zij kunnen namelijk hun eigen archeologische tijdlijn in elkaar knutselen.

U kan op zondag 26 april ook op de toeristische dienst terecht voor een hapje, een drankje én een springkasteel naar aanleiding van de opening van het toeristisch seizoen.