Woonbeurs voor ouderen en andersvaliden : Op dinsdag 10 november organiseren het gemeentebestuur en OCMW van Grobbendonk, samen met Kempens Woonplatform, een woonbeurs voor ouderen en andersvaliden in De Volle Vaart. De inkom is gratis. Net als een drankje en versnapering voor alle bezoekers.

Dit staat op het programma:
14.00 u: welkomstwoord door schepen Greet Van de Peer
14.00–14.45 u: infosessie over aanpasbaar wonen en zorgwonen
15.00-15.45 u: infosessie over de thuisondersteunende diensten
16.00–16.45 u: infosessie over wonen voor andersvaliden
De beurs is doorlopend open, met gelegenheid tot het bezoeken van de infostandjes
17.30 u: afsluiting woonbeurs

Energieverbruik daalt sterk
De N-VA heeft in het kader van de financiële meerjarenplanning en met het oog op energie-zuinigheid de beperking van het verbruik van de openbare verlichting doorgedrukt. Onderstaande tabel geeft de resultaten hiervan weer tot en met september.

Kom jij ook 'burten'?
Grobbendonk hecht veel belang aan burgerinspraak en –participatie. Het brengt de burgers namelijk dichter bij het beleid en vormt ook een meerwaarde voor het beleid. In dat kader hebben we het idee van buurtbabbels aangebracht bij onze coalitiepartners en vanaf november zullen er zes buurtbabbels plaatsvinden, drie in Grobbendonk en drie in Bouwel.

Elke buurtbabbel bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt een toelichting gegeven over actuele projecten die betrekking hebben op alle inwoners van Grobbendonk en Bouwel. Daarna wordt er dieper ingegaan op projecten, problemen en thema's die belangrijk zijn voor jouw buurt. Nadien volgt een informele babbel, waar er voldoende ruimte zal zijn om vragen te stellen terwijl je kan genieten van een drankje.

Een buurtbabbel start om 19u30 en eindigt omstreeks 21u30. De eerste vindt plaats nu 9/11.

maandag 9/11/2015: Buurtbabbel Boshoven in De Volle Vaart in Grobbendonk

maandag 16/11/2015: Buurtbabbel Bouwel Dorp in de parochiezaal van Bouwel

maandag 23/11/2015: Buurtbabbel Langenheuvel in de Spinhoeve in Bouwel

maandag 7/03/2016: Buurtbabbel Eisterlee in De Volle Vaart in Grobbendonk

maandag 14/03/2016: Buurtbabbel N13 en Industrieweg in de parochiezaal van Bouwel

maandag 21/03/2016: Buurtbabbel Grobbendonk Dorp in De Volle Vaart in Grobbendonk.

 

Lancering nieuwe reeks winterwandelingen in Grobbendonk en buurgemeenten
Net zoals vorig jaar lanceert Kempens Karakter een unieke reeks winterwandelingen. Van november tot februari is er bijna elke week in één van de gemeenten van Kempens Karakter een wandeling mee te pikken. De winterwandeling van Grobbendonk vindt op 16 januari 2016 plaats.

Deelnemen kost telkens 2 euro. In ruil hiervoor worden de deelnemers tijdens elke wandeling verrast met een proevertje. Aan de wandelreeks is bovendien een leuke wedstrijd verbonden. Deelnemers die aan vijf wandelingen deelnemen, maken kans op één van de twaalf manden met streekproducten. Ter promotie van deze winterwandelingen is er een handige brochure, die ter verkrijgen is op de toeristische dienst (Astridplein 3).