Negatief advies windmolens :   Het schepencollege heeft een unaniem negatief advies uitgebracht aangaande de milieuvergunning van het windmolenproject van ENA Wind Farms. Dit gaat nu richting de Bestendige Deputatie van de Provincie Antwerpen, die na het ontvangen van het advies van de provinciale milieuvergunnings-commissie (PMVC) een beslissing moet nemen over het al dan niet toekennen van de milieuvergunning. 

De N-VA Grobbendonk – Bouwel zal in het college aandringen op een lokaal windplan. Dit windplan kan duidelijke gebieden afbakenen binnen de gemeente waar windmolens kunnen geplaatst worden en de randvoorwaarden vaststellen waaraan toekomstige aanvragen moeten voldoen. Daarenboven moeten geïnteresseerde inwoners van de gemeente financieel kunnen participeren in een lokaal windmolenproject als zij dit wensen.

Sportieve evenementen

Op vrijdag 20 december vindt de viering van de sportlaureaten plaats in gc De Volle Vaart. Kent u iemand die het verdiend om gevierd te worden, laat dit dan zo snel mogelijk weten aan de sportdienst, tel. 014 51 02 41. Om wat meer leven in de brouwerij te brengen, wordt de presentatie verzorgd door theatergezelschap ‘Straf Poejer’. Zij verzekeren ambiance voor 400 euro. Onze eigen toneelgroepen hebben het tijdens deze periode te druk met eigen producties.

Op zaterdag 14 september is het opnieuw tijd voor de Grobo Golf-Cup, de 8e editie alweer. Inwoners van onze gemeente kunnen zich inschrijven tot 13 september. Inschrijvingsgeld bedraagt 50 euro voor niet-leden van Golfclub Witbos (Noorderwijk), waar het evenement zoals gewoonlijk doorgaat, en 25 euro voor leden. Deze prijzen zijn inclusief brunch na de wedstrijd. Op het menu staan onder andere soep, quiche van zalm en frikadellen. Meer info: sportdienst, tel. 014 51 02 41.

Slimste gemeente

In 2014 gaat televisiezender VIER weer op zoek naar de Slimste Gemeente van Vlaanderen. Het gemeentebestuur wil die titel binnenhalen en wil daarom graag het slimste duo uit onze gemeente afvaardigen. Op vrijdag 4 oktober wordt om 19u00 een preselectiequiz georganiseerd in gc De Volle Vaart.   Ben je een inwoner van Grobbendonk of Bouwel? Heb jij een brede algemene kennis? Zie jij het wel zitten om onze gemeente te verdedigen op tv? Zoek dan een quizpartner van het andere geslacht (een ploeg bestaat uit 2 personen, man en vrouw) en schijf je in! Inschrijven doe je vóór 27 september 2013 via deslimstegemeente@grobbendonk.be Deelname is gratis!