U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Grobbendonk

Grobbendonk
02.10.2013 - 13.24u
Door: Herman Gezelle

Streekpact Kempen naar gemeenteraad  : RESOC Kempen (bestaande uit lokale besturen, provincie Antwerpen en sociale partners) heeft voor de periode 2013-2018 een gezamenlijke toekomstvisie ontwikkelt voor de sociaaleconomische ontwikkeling van de streek, het Streekpact Kempen. Dit werd opgemaakt met de stakeholders uit de streek. Het zet de krijtlijnen uit van de gemeenschappelijke ambitie en formuleert concrete doelstellingen en actiepunten. Het pact wordt voorgelegd op de gemeenteraad van 8 oktober.

Het Streekpact bestaat uit vijf speerpunten: ‘Ondernemen, innoveren en internationaliseren’, ‘Leren en werken in eigen streek’, ‘Ruimte om te ondernemen in een vlot bereikbare regio’, ‘Welzijn en zorg voor elke Kempenaar’ en ‘Groene en duurzame Kempen’.

Concessie cafetaria sporthal opgezegd. Sinds 2008 bestond er een concessieovereenkomst tussen de gemeente Grobbendonk en brouwerijHaacht omtrent de cafetaria van sporthal De Molen in Bouwel. Begin september ontving het gemeentebestuur echter een aangetekend schrijven van de brouwerij waarbij zij deze overeenkomst wensen op te zeggen. De opzegtermijn zal aanvangen vanaf 1 november 2013 en eindigen op 30 april 2014. Het college van burgemeester en schepenen heeft kennis genomen van het schrijven van brouwerij Haacht en de gemeentelijke diensten de opdracht gegeven om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Het college zal deze beslissing ter informatie op de komende gemeenteraad voorleggen.

Wandelen in Bouwel

Op 3 oktober opent schepen van toerisme Vincent Van Genechten officieel het Blarendabberspad. Bouwel is een zwarte vlek op het wandelknoopnetwerk en dus was een nieuwe wandeling doorheen Bouwel een noodzaak. Alle derde leerjaren van onze scholen zijn uitgenodigd om de wandeling in te stappen maar iedereen die wil, is van harte welkom! Startpunt is de kerk van Bouwel, uur van vertrek is 13u30. De inwandeltocht bedraagt 4km (klein uur stappen) en wordt afgesloten aan de Bouwelhoeve. De echte wandeling gaat over twee lussen van ongeveer 12km. Voor meer informatie kan u terecht bij de toeristische dienst, Kabienstraat 2a 2280 Grobbendonk.

Vuurwerk en Groboscoop

Het college heeft een aantal zaken goedgekeurd in verband met de jaarlijkse Donatusnacht aan de Spinhoeve in Bouwel, welke de fanfare Sint Donatus op 21 december organiseert in samenwerking met de gemeente en andere Bouwelse verenigingen. Er zal opnieuw vuurwerk afgeschoten worden. Kostprijs bedraagt 2.500 euro (excl. BTW). Er wordt een houten vloer aangelegd (door de verenigingen). De huurprijs wordt ten laste genomen van de gemeentekas en bedraagt 500 euro.

Tot slot is gestart met de informatieronde voor het nieuwe contract omtrent de Groboscoop. Het contract met de huidige drukker loopt eind dit jaar ten einde. De dienst communicatie heeft daarom vijf mogelijke partners gecontacteerd en gevraagd om een ontwerp door te sturen aangaande een voorpagina, de rubriek ‘Informatie’ en de Uitkalender. Deze zaken zullen in rekening gebracht worden bij het afsluiten van een nieuw contract. Vanaf januari 2014 zal de Groboscoop er dus anders uitzien.

imageMeer nieuws

KFC De Kempen - VC Herentals 3-3 : 'Leider verliest 2 kostbare punten' - extra verslag

Herentals | Kasterlee | Kempen regio 19.10.2019 - 22.22u

VC Herentals Dames - Alberta Schilde 21-1 : match gestopt

VC Herentals Dames - Alberta Schilde 21-1 : match gestopt
Herentals | Neteland | Provincie Antwerpen 19.10.2019 - 18.57u

Fijne verwendag 'De bib, de 2e gezelligste huiskamer, en... op de buurtbank'

Fijne verwendag 'De bib, de 2e gezelligste huiskamer, en... op de buurtbank'
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.10.2019 - 17.45u

Studiejaren afkopen in ruil voor meer pensioen? Wacht dan niet te lang met uw aanvraag

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.10.2019 - 16.04u

Salon Vorsarte : aanrader

Salon Vorsarte : aanrader
Neteland | Vorselaar 19.10.2019 - 15.56u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto