Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Heist

Nieuw buitenschrijnwerk voor turnzaal in Schriek

De turnzaal en enkele andere lokalen van de vrije basisschool in Schriek krijgen nieuw buiten­schrijnwerk. Doel van de werken is het verbeteren van de duurzaamheid van het gebouw.
Er worden nieuwe ramen geplaatst in de turnzaal, refter, kleedkamer en vroegere conciërgewoning.

Het lokale bestuur plant de uitvoering van de werken tijdens de schoolvakantie wanneer er geen lessen plaatsvinden en ook geen zomerkampen van Sport en Jeugd. De werken zullen voltooid worden in de loop van augustus.

Toelage voor Natuurpunt voor gronden in Bruggeneindse Goren

Natuurpunt vzw heeft in november van vorig jaar 8,9 hectare bossen en weilanden aangekocht in de Bruggeneindse Goren voor de uitbouw van een natuurgebied. De natuurvereniging zal 1,5 ha nieuw bos aanplanten. Zo werken ze mee aan de doelstelling van het lokale bestuur om één extra boom per inwoner te planten. Ze zullen tegelijk zorgen voor een passend maaibeheer op de verruigde graslanden om de biodiversiteit te verhogen. Ten slotte zal een oude voetweg, die momenteel afgesloten is, vanaf de zomer van 2023 opnieuw opengesteld worden voor wandelaars.

Het lokale bestuur geeft een toelage van 31.000 euro voor de verdere uitbouw van het natuurgebied nabij de Kaasstrooimolen in Bruggeneinde.

Deel dit artikel