Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Heist

Elzenstraat wordt deels enkelrichting

Het uitrijzicht van de Elzenstraat naar de Dorpsstraat in Booischot is beperkt door geparkeerde voertuigen. Er ontstaat vaak een gevaarlijke situatie omdat voertuigen het voetpad moeten kruisen zonder dat ze zicht hebben op de voetgangers (en soms ook jonge fietsertjes).

Omdat het straatje heel smal is, zijn er ook geen uitwijkmogelijkheden in het begin van de Elzenstraat voor wie uit de Dorpsstraat komt. Autobestuurders zien indraaiend verkeer ook niet aankomen. Daarom besluit het schepencollege om enkelrichting in te voeren in het gedeelte van de Elzenstraat dat aansluit op de Dorpsstraat. De Dorpsstraat inrijden via de Elzenstraat is niet meer mogelijk. Je kan de Elzenstraat nog wel via de Kleine Steenweg in- en uitrijden.

 

Snelheidsverlaging in woonzone Kasteelstraat, Hoge Brugstraat, spoorweg en Mechelsesteenweg

De meeste straten in de woonzone Kasteelstraat, Hoge Brugstraat, spoorweg en Mechelsesteenweg hebben een snelheidsregime van 50 km per uur. Die woonstraten zijn meestal smal en hebben geen fietspad (met uitzondering van Kasteelstraat, Hoge Brugstraat en Mechelsesteenweg die op de rand van de woonzone liggen). Ook voetpaden ontbreken in de meeste straten.

Om doorrijdend verkeer in die woonzone te vermijden, voert het lokale bestuur een snelheidsbeperking van 30 km/uur in. Daardoor zullen routeplanners andere routes kiezen.

Bovendien maakt die woonzone deel uit van een grotere zone waar een vrachtwagenverbod geldt. Om vrachtverkeer verder te ontmoedigen, wordt het geldende vrachtwagenverbod herhaald bij het inrijden van het deel van de Hoge Brugstraat dat parallel loopt met de spoorweg.

 

Wijziging voorrangsregeling Dreef

Voor de zijstraten binnen de bebouwde kom van Schriek geldt een voorrang van rechts. De Dreef is, samen met de Roggeveldenstraat, de enige zijstraat waar het fietspad doorloopt.

Fietsers op het doorlopende fietspad hebben voorrang op het verkeer dat komt uit de Dreef, terwijl automobilisten op de Leo Kempenaersstraat, voorrang moeten verlenen aan het verkeer vanuit de Dreef.

Na advies van de ambtelijke werkgroep verkeer en na enkele meldingen van buurtbewoners, beslist het lokale bestuur om de voorrangsregeling van het kruispunt bij de Dreef aan te passen. Voortaan zal het verkeer op de Leo Kempenaersstraat voorrang hebben.

 

Subsidie voor Bevrijdingsfeesten Wiekevorst

NSB Wiekevorst organiseert samen met Koninklijke Fanfare Onafhankelijkheid Wiekevorst bevrijdings­feesten op 1 september. Beide verenigingen willen tonen dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is en de bevrijding van 80 jaar geleden herdenken. Er komt ook een nieuw monument en een bevrijdingsoptocht waaraan de inwoners van Wiekvorst meedoen.

Het schepencollege besluit een subsidie toe te kennen aan dit gemeenschapsvormend culturele project.

Deel dit artikel