Mondmaskers verplicht

Nu mondmaskers verplicht zijn in publieke ruimtes zoals musea, winkels en bioscoopzalen, vindt het lokale bestuur het een logische stap om daarin te volgen. 

Vanaf 22 juli zal het zowel voor personeel als bezoekers verplicht zijn om in het gemeentehuis en andere gebouwen van het lokale bestuur een mondmasker te dragen. Iedereen draagt een mondmasker bij het binnengaan, in toiletten, gangen, wacht- en vergaderzalen, aan het loket, ... 

Breng dus een mondmasker mee en blijf de geldende veiligheidsmaatregelen volgen: ontsmet je handen en hou afstand. 

GroenZoeker: nooit meer verdwalen in het groenaanbod

Af en toe zijn we wel eens het noorden kwijt als we uit het natuuraanbod moeten kiezen waar we volgend weekend naartoe gaan.  Er is heel wat groen in de provincie, alleen wordt het nergens in één overzicht of kaart aangeboden.

De provincie Antwerpen stelt de nieuwe GroenZoeker voor. Met de GroenZoeker zoek én vind je in 1-2-3 alle mooie stukjes groen op wandel- of fietsafstand van huis.

Al van bij het eerste contact met groenzoeker.be nodigen de zonnestralen en de kwetterende natuurgeluiden je uit om het groen op te zoeken. Je vindt er alle parkjes, speelplekjes, bossen, picknicktafels, landwegen, waterplekjes en domeinen terug die in het groen gelegen zijn.

De GroenZoeker.be is een platform in opbouw. Ondertussen vind je op de website het groenaanbod van de provincie, Kempisch Landschap, Natuurpunt, Vlaanderen (agentschap natuur en bos), de gemeenten Bonheiden, Essen, Herentals, Hoogstraten, Hulshout, Kapellen, Retie en Willebroek.

Ook andere organisaties kunnen hun parken, bossen, domeinen of speelplekjes doorgeven via www.groenzoeker.be .

Bedanking kinderbegeleiders

Huis van het Kind Heist-op-den-Berg wil de kinderbegeleiders van de voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang bedanken voor hun inzet de voorbije (en komende) weken.

Ze stonden bij aanvang van de coronacrisis meteen klaar om de opvang te garanderen voor gezinnen die hieraan nood hadden, ondanks de onzekerheid over financiële tegemoetkomingen. De info en maatregelen wijzigden vaak en moesten snel toegepast worden, maar de opvang in Heist-op-den-Berg bleef gegarandeerd. Dit zowel bij onthaalouders, in crèches als in de buitenschoolse opvang. 

Ilse Verbeeck, coördinator van Huis van het Kind, zag in deze hectische periode veel bereidheid tot samenwerken, tot organiseren van noodopvang, tot uitbreiding van de buitenschoolse opvang naar volledige dagen. De kinderopvang kwam niet vaak in beeld de voorbije weken. Daarom werd gezocht naar een gepaste bedanking. Niet met een applaus, een bloemetje of een praline ...

Maar wel een portie ‘knuffelhormonen’, goed voor ontspanning, vertrouwen, verbinding en geluk...

Net hetgene waaraan we nood hebben in deze coronaperiode. Elke kinderopvanglocatie krijgt een kinderboekje ter beschikking met methodieken, versjes en liedjes gebaseerd op de Happy Kids massage: liefdevolle, respectvolle, gewenste aanraking met aandacht, over de kleding heen gegeven. 

Om zelf te ervaren hoe ontspannend en fijn het werkt, krijgen zij de kans om een Kriebelbox-workshop te volgen. Twee of drie ontspannende uren, met heel veel tips om het in de opvang toe te passen.

Daarmee pleiten we voor een veilige, betrokken, vertrouwde kinderopvang, met veel warmte en knuffels voor onze kinderen, ook in tijden van corona! 

Hou je skatepark proper!

Een dik jaar geleden, op 21 juni 2019, opende het skatepark in Hallaar. Sindsdien is het park een groot succes: er komen skaters samen van alle leeftijden, van beginner tot pro.

Er is een gemeenschap ontstaan waarin de skaters zelf initiatief nemen. Zo is er bijvoorbeeld een donatiesysteem op poten gezet waarbij oud skatemateriaal een tweede leven krijgt met nieuwe eigenaars.

Het lokale bestuur zorgt dan ook met plezier voor de infrastructuur in het park. De skaters van het park en de gemeente roepen op om het proper te houden. Niet alleen de skaters en het beton, maar ook het gras en de bomen verdienen respect.

Binnenkort komt er een vervolg op het succesverhaal: de eerste gesprekken over de vernieuwing van het skatepark in Wiekevorst zijn opgestart. Daarover komt later meer nieuws.

Moederdagmand

Is je moeder een lekkerbek, dan kan je haar verrassen met een mand vol heerlijke streekproducten geproduceerd door Heistenaren. Voor slechts 40 euro krijg je een mooi krat met Heistse wijn, Heists bier, zuivelproducten, vers fruit en heerlijke dessertjes.

Bestellen kan tot 10 augustus.
Tel. 014 26 59 08 

Je krijgt na je bestelling een mail met meer info omtrent de betaling. Afhalen kan op vrijdag 14 of zaterdag 15 augustus bij De Witte Lelie in Wiekevorst (Itegemseweg 98, 2222 Wiekevorst), telkens van 9 tot 21 uur.

Smakelijk!

#hoopdoetleven: Zet jouw coronaheld in de kijker!

Op de website www.hoopdoetleven.be wil men verhalen verzamelen over personen of organisaties die voor anderen tot het uiterste zijn gegaan. Door hun verhalen te verspreiden, wil men coronahelden in de bloemetjes zetten.

Ken jij ook een persoon of organisatie die een dikke bravo en merci verdient? Deel hun verhaal door een filmpje te maken volgens de stappen op www.hoopdoetleven.be.

Ook het Koninklijk Paleis kijkt en luistert mee. Vier inzendingen worden geselecteerd, waarvan de inzender en de coronaheld in kwestie uitgenodigd worden bij Koning Filip om hun verhaal te vertellen tijdens een koninklijke audiëntie.