Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist-op-den-Berg steunt projectvoorstel Klimaan over energiearmoede

Kimaan cvso, een energiecoöperatie uit Mechelen, doet een voorstel voor het EU-programma LIFE. Met het project SocialNRG willen ze kijken hoe ze iets kunnen doen aan energiearmoede en hoe ze de deelname van huishoudens met een laag inkomen kunnen vergroten. Samen met de socialehuisvestingsmaatschappij Woonland (Woonmaatschappij Rivierenland) gaan ze een proefproject doen.

Dat proefproject sluit aan bij het project ‘Energiedorpen’ waarmee het lokale bestuur, Landelijke Gilden en Innovatiesteunpunt Boerenbond een energiegemeenschap wil creëren waarin mensen en buurten centraal staan.

Het lokale bestuur wil leren hoe het obstakels kan wegnemen zodat de overgang naar duurzame energie in Europa eerlijk is en iedereen betrokken wordt.

Het lokale bestuur moet niet financieel bijdragen.

Oud ICT-materiaal zorgt voor nieuw bos

Het Heistse schepencollege besloot op 21 november om opnieuw oud IT-materiaal te laten recycleren door de firma Out of Use via de actie ‘Recycleren voor Natuurpunt’. Die actie geeft Natuurpunt de mogelijkheid om bomen te planten in ruil voor afgevoerd IT-materiaal.

Out of Use verwerkt het oude IT-materiaal en schenkt een deel van de waarde aan Natuurpunt. Daarmee zal Natuurpunt 136 m2 bos kunnen planten.

Vorig jaar zorgde het lokale bestuur op deze manier al voor 396 m2 nieuw bos. Ondertussen waren er al enkele boomplantdagen. De locaties en data van de boomplantdagen staan op www.natuurpunt.be/plant-bos-met-natuurpunt.

Deel dit artikel