Glasbakken
Glasbakken worden ter beschikking gesteld bij een nieuwe woning en ter vervanging van beschadigde of verdwenen glasbakken. De voorraad glasbakken is bijna uitgeput. Daarom wordt een nieuwe voorraad van 200 glasbakken besteld bij IOK Afvalbeheer voor een jaarlijkse huurprijs van 400 euro, gedurende 5 jaar.

Subsidies Noord-Zuid
Heistse verenigingen die een activiteit opzetten rond Noord-Zuidthema's kunnen aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie. Het Centrum voor Basiseducatie Open School organiseert op 27 maart een spel in het kader van de lessenreeks 'Ontmoetingen tussen culturen'. In deze lessenreeks worden Vlamingen in contact gebracht met andere culturen en leren ze over diversiteit.

Theatermaakster en kunstenares Sara Dyckmans komt op 27 maart langs met een viertal Afghaanse vrouwen en een geborduurd spelbord. Het spelbord is een aanleiding en een tool om te vertellen en vragen te stellen over het leven van de aanwezige vrouwen.

Het college beslist 50% van de gemaakte kosten voor deze activiteit uit te keren aan Open School, met een maximumbedrag van 100 euro.

Nieuws vanuit de gemeente
Veerkrachtige dorpen
Werken aan het dorp van morgen doe je vandaag! Daarom zoeken we inwoners uit Booischot om samen te denken over en werken aan de toekomst van dit kerkdorp. 

Werken spooroverweg
Er worden werken uitgevoerd op spoorlijn 16 (Lier - Aarschot) aan de overweg van de Isschotweg en aan de overweg van de Lostraat in Heist-op-den-Berg. 

Nieuwe cursussen en uitstappen Cursuscentrum
Wegwijs in de gemeente, praktisch internetgebruik, een uitstap naar Maastricht, ... Voor de cursussen en de uistappen moet je op voorhand inschrijven bij het Cursuscentrum.