Verkeersreglementen
Het college besluit een aantal verkeersreglementen aan te passen of aan te vullen.

Opheffen blauwe zone Molenstraat: in 2005 werd besloten een blauwe-zonereglementering met een parkeerduurbeperking van maximum 30 minuten in te voeren langs de Molenstraat in Hallaar, vanaf woning nr. 203 tot en met woning nr. 213.

Door verschuivingen in het winkelbestand langs de Molenstraat is een parkeerduurbeperking echter niet langer nodig. Met de centrumparking in de directe omgeving is er in de buurt voldoende parkeercapaciteit beschikbaar.
Het college besluit dan ook de blauwe zone in de Molenstraat vanaf woning nr. 203 tot en met woning nr. 213 op te heffen.

Zone 30 in de wijk Ter Hagen: de wijk Ter Hagen heeft een uitgesproken woonkarakter met een aanzienlijke aanwezigheid van zachte weggebruikers en spelende kinderen. Het huidige snelheidsregime van 50 km/u is niet meer gepast voor woonstraten met een dergelijk uitgesproken verblijfskarakter.

In 2011 werd een studie uitgevoerd die de woonwijk met een vooropgestelde zone 30 afbakende en de toegangspoorten vastlegde. Het gedeelte van de Hof Van Riemenstraat ten noorden van de Paul Van Roosbroecklaan werd al ingericht als fietsstraat.

Het college besluit een zonaal snelheidsregime van 30 km/u in te voeren in de wijk Ter Hagen, bestaande uit de straten Jan Van Dijckstraat, Schellendijk, Vlemincxhoevelei, René Poortmansstraat, Ter Hagen, Orshagenstraat, Colibrantstraat en Hof van Riemenstraat (ten zuiden van Paul Van Roosbroecklaan).

Pluishoekstraat fietsstraat: het gemeentebestuur wil de verkeersveiligheid in schoolomgevingen verbeteren voor fietsers en voetgangers. Een van de maatregelen om dit te realiseren is het maken van fietsstraten.

Een fietsstraat is een straat waar fietsers de belangrijkste weggebruikers zijn, maar waar ook motorvoertuigen zijn toegestaan en waar er specifieke gedragsregels gelden ten aanzien van fietsers. Fietsers mogen de volledige breedte van de rijstrook gebruiken. Automobilisten mogen de fietsers niet inhalen en de snelheid mag nooit hoger liggen dan 30 km/u.

In de Pluishoekstraat is een school voor kleuter- en lager onderwijs. Er is dan ook veel (potentieel voor) fietsverkeer. Dit leent zich uitermate om in te richten als fietsstraat.
Ter hoogte van de school is al een snelheidsregime van 30 km/u van kracht. In de Pluishoekstraat zijn geen fietspaden of fietssuggestiestroken.

Het college besluit in de Pluishoekstraat, tussen de Lange Molenstraat en het einde van de bestaande zone 30, een fietsstraat in te voeren.

Easy towns 2
In de periode oktober 2015 - september 2017 liep het Easy towns-project, een Europees project waarin tien Europese steden en gemeenten samen werkten rond integratie en diversiteit. Het project werd toen gecoördineerd door de Italiaanse stad Vicenza.

Nu wordt er een nieuw soortgelijk project voorgesteld, 'Easy towns 2', met een aantal dezelfde en een aantal andere partnersteden. Deze keer zal Heist-op-den-Berg de coördinerende rol opnemen.

Het college besluit een subsidieaanvraag in te dienen bij de Europese Unie voor dit nieuwe stedennetwerkproject.

Nieuwe openingsuren Onthaal gemeentehuis
Het onthaal in het gemeentehuis is vanaf 1 maart ook open op maandagavond, zaterdagvoormiddag en tijdens de middag. Meer weten?

Week van de Vrijwilliger
Van 3 tot 11 maart 2018 is het weer 'Week van de vrijwilliger'. Een week om het vrijwilligerswerk te promoten, maar vooral een week om te bedanken! Meer weten?

Art@the bib: Gerard Strobbe
In maart en april 2018 kan je in de bibliotheek komen kijken naar de schilderijen van Gerard Strobbe. Meer weten?