U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland
13.04.2018 - 16.58u
Door: Mark Jaspers

Subsidies jubilerende verenigingen
Samana Heist-centrum heeft 87 Heistse leden en bestaat dit jaar 50 jaar. Dit wordt gevierd op zaterdag 16 juni 2018 om 14 uur in zaal Vélodroom van Cultuurcentrum Zwaneberg. Ze krijgen hiervoor een gemeentelijke subsidie van 217,50 euro.

Chiro Zonderschot telt 251 Heistse leden en bestaat dit jaar 75 jaar. Dit wordt gevierd tijdens het feestweekend van 27 tot 29 april 2018 in de Blokstraat 7 in Heist-op-den-Berg. Zij krijgen hiervoor een gemeentelijke subsidie van 250 euro.

Fairtradepicknick
Op 30 april 2013 verklaarde het college zich principieel akkoord om de titel van 'Fairtradegemeente' te behalen en ondertekende hiervoor een engagementsverklaring. Op 5 juni 2018 wordt Heist-op-den-Berg officieel 'Fairtradegemeente'.

Daarom wil team Heist in de Wereld op 14 juni 2018 tussen 12 en 13.30 uur een fairtradepicknick organiseren voor alle collega's van gemeente en OCMW op het terrein van Speelplein Hest aan de Boonmarkt in Hallaar. Deze activiteit is enerzijds sensibiliserend maar anderzijds ook een gelegenheid tot gezellig samenzijn voor iedereen.

Het college geeft opdracht aan team Facilitair Beheer om hulp te bieden bij het ophalen en terugbrengen van materiaal voor de picknick.

Zitdagen belastingen
De Federale Overheidsdienst Financiën organiseert zitdagen voor de inwoners van Heist-op-den-Berg voor het invullen van hun belastingbrief. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente afgesloten. De gemeente staat o.a. in voor een lokaal en een wachtzaal om het publiek te ontvangen, voor de nodige ICT-middelen, voor het onthaal van de bezoekers, ...

De zitdagen vinden plaats op 15, 17, 24, 31 mei en 1 juni 2018. Meer concrete info volgt later.

Dansfeesten voor senioren
Dansen is gezond en een leuke manier om in beweging te blijven. In april en mei organiseert Heist-op-den-Berg dan ook vijf dansnamiddagen voor senioren. 

Kiezen voor Erfgoeddag
Tientallen gratis activiteiten laten je kennismaken met collecties van verenigingen, unieke voorwerpen, prachtige verhalen en veel meer. Ook in Heist valt er heel wat te beleven. 

Buitenspeeldag
Op woensdag 18 april is het weer Buitenspeeldag! Dit jaar trekken we naar De Averegten en naar buurtspeelplein Heylandweg voor een gezellige namiddag buiten spelen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto