Openluchtfilms zomer 2018
Team Sport en Jeugd organiseert deze zomer opnieuw twee openluchtfilms. Deze vinden plaats op vrijdag 27 juli en donderdag 30 augustus op het kerkplein in Heist-op-den-Berg. De films starten telkens rond 21.30 uur (afhankelijk van zonsondergang) en eindigen rond 24 uur. De toegang tot de films is gratis.

De filmtitels worden gekozen voor een breed publiek en worden later bekendgemaakt.

Deskundige Verenigingsondersteuning
Gemeente en OCMW Heist-op-den-Berg werven een deskundige Verenigingsondersteuning aan voor team Sport en Jeugd. Het gaat om een voltijdse functie van onbepaalde duur, niveau B1-B3. Als deskundige Verenigings-ondersteuning ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de Heistse sport- en jeugdverenigingen, het verzorgen van inspraak en de organisatie van verschillende projecten.

Je bent hierbij hét aanspreekpunt voor de lokale sport- en jeugdverenigingen, waarmee je actief contact onderhoudt. Je bent verantwoordelijk voor de ondersteuning van deze verenigingen zowel bij ad hoc vragen als op structurele basis. Thema's van strategische, bestuurlijke, organisatorische, maatschappelijke en financiële aard zullen veelvuldig aan de orde zijn.

Daarnaast zorg je voor inspraak in het sport- en jeugdbeleid én verricht je beleidsvoorbereidend werk m.b.t. het ondersteuningsbeleid van onze verenigingen én over thema's 'sport' en 'jeugd' algemeen. Ten slotte organiseer je binnen het team Sport en Jeugd tal van sportieve en jeugdige projecten waaronder Hestival.

Solliciteren kan tot woensdag 30 mei. Meer info op www.heist-op-den-berg.be.

Dierenambulance
De interventies van de lokale politie voor het vangen en vervoeren van weggelopen dieren vergen veel tijd en geld. Daarom vraagt de politie om te kunnen beschikken over een dienst of locatie om weggelopen honden en dieren tijdelijk op te vangen.

Het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Neteland (VOC Neteland) is bezig met een onderzoek voor het oprichten van een dierenambulance. Zij willen 'dieren in nood' vervoeren in een camionette.

Het gaat dan om gevaarlijke honden, exoten (slangen) en gekwetste inheemse wilde dieren. In het voertuig zal een chiplezer aanwezig zijn zodat een identificatie van honden mogelijk is. Deze dieren worden ofwel terug naar de eigenaar gebracht ofwel naar een asiel. Er kan ook een tijdelijke opvang voorzien worden in een wachthok op het terrein van VOC.

Het VOC heeft dit project besproken met de federale overheid (Binnenlandse Zaken) en de Vlaamse overheid (Dierenwelzijn). Beiden vinden dit een uitstekend initiatief om de politie te ontlasten en het dierenleed te beperken. Het project kan maar gerealiseerd worden als voldoende gemeentebesturen en/of politiezones willen deelnemen. Anders is dit financieel niet haalbaar.

Het college van Heist-op-den-Berg gaat principieel akkoord om te participeren in dit project 'dierenambulance'. Het college vraagt aan VOC om een samenwerkingsovereenkomst met een duidelijke kostenverdeling en een overzicht van de participerende gemeenten en politiezones op te maken. De jaarlijkse kostprijs wordt geraamd op 30.000 euro.

Nieuws vanuit de gemeenteraad
De toelichting van de gemeenteraad van april 2018 kan je hier nalezen. Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Op dinsdag 22 mei 2018 vindt de volgende gemeenteraadszitting plaats. 

Belastingsbrief zitdagen belastingaangifte
Wie hulp nodig heeft bij het invullen van zijn belastingbrief kan terecht op enkele zitdagen in Heist-op-den-Berg. Deze vinden plaats op 24 en 31 mei en 1 juni, telkens van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 15 uur, in CC Zwaneberg. Meer weten?

Funeraire wandelingen in Heist
Tijdens de Week van de Begraafplaatsen organiseren we twee begraafplaatswandelingen, een in Wiekevorst op 27 mei, en een in Heist-centrum op 3 juni. Deelnemen is gratis maar je moet wel vooraf inschrijven. Meer weten?

Levensloop Neteland
Levensloop Neteland van Kom op tegen Kanker komt op 26 en 27 mei naar Heist-op-den-Berg. Dit feestelijke evenement draait rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Meer weten?