Huisdiersticker
De Vlaamse overheid biedt alle gemeenten een uniforme huisdiersticker aan. Deze huisdiersticker wijst op de aanwezigheid van huisdieren. Zo kan de brandweer bij een woningbrand weten welke dieren gered moeten worden.

Het Heistse gemeentebestuur beslist om in te tekenen op dit initiatief en 5.000 huisdierstickers te bestellen. De stickers zullen ten vroegste vanaf midden augustus 2018 beschikbaar zijn op verschillende gemeentelijke locaties.

Bergconcerten
Het college gaat akkoord met de organisatie van de Bergconcerten 2018 en geeft opdracht aan team Cultuur om dit verder uit te werken.

Verschillende Heistse fanfares en muzikanten treden op tussen 1 juli en 19 augustus, telkens op het Kerkplein in Heist-op-den-Berg. Bezoekers kunnen gratis komen kijken. Hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar bij Kaffee Den Afgrond.

De gemeentelijke muziekacademie stelt het nodige slagwerk ter beschikking en de lokale politie zorgt voor aangepaste verkeersmaatregelen.

Landbouwfolies
Het college gaat principieel akkoord om een selectieve inzameling van landbouwfolies te organiseren van maandag 11 tot en met vrijdag 22 juni in het Diftar-recyclagepark, Herentalsesteenweg 112 in Heist-op-den-Berg. De Heistse landbouwers worden op de hoogte gebracht van deze gratis inzameling.
Volgende folies kunnen afzonderlijk aangeboden worden:

kuilfolie en zakken van kunstmest, veevoeders en kalvermelk (dikker dan 0,10 mm)
wikkel- of stretchfolie van gras- en hooibalen.

Behaag onze Kempen
IOK organiseert in het najaar van 2018 de intergemeentelijke actie 'Behaag onze Kempen'. Hiermee wil men inwoners aanzetten om kleine landschapselementen, zoals hagen, aan te planten. Liefst inheemse en standplaatsgeschikte soorten en gemengde hagen. Ook plantgoed, biobloembollen en biobloemenzaad voor bloemenweides kunnen gekocht worden. Dit jaar ligt de focus op bijenvriendelijke planten en bloemen.

In het aanbod zitten enkel inheemse en standplaatsgeschikte soorten, tegen een prijs die vergelijkbaar is met die van boomkwekers en tuincentra. Het prijsverschil tussen aankoop en verkoop wordt gebruikt voor het beheer van de natuur in de Kempense regio.

Het schepencollege beslist om deel te nemen aan de actie en ook om de gemeentelijke loods in de Herentalsesteenweg in te richten als afhaalplaats voor het plantgoed.

Week van de Korte Keten
Tijdens de Week van de Korte Keten van 26 mei tot 3 juni 2018 kan je bij verschillende Heistse organisaties en producenten terecht voor activiteiten waarbij lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers worden gezet. Meer weten?

Heistse Pijl
De Heistse Pijl vindt plaats op zaterdag 2 juni, tussen 13.30 uur en 18 uur, met vertrek in Turnhout en aankomst in Heist-op-den-Berg. Een aantal diensten langsheen het parcours sluit zijn deuren die dag of heeft de openingsuren aangepast. En er gelden ook aangepaste verkeersmaatregelen. Meer weten?

Oude Godstraat
Door verbouwingswerken aan de muziek- en tekenacademie wordt de Oude Godstraat vanaf 30 mei 2018 een éénrichtingsstraat. Je zal vanuit de Herentalsesteenweg nog richting Bergstraat kunnen rijden; in de andere richting rijden is niet meer mogelijk.