RUP kern Wiekevorst
De gemeenteraad heeft op 22 mei 2018 het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Kern Wiekevorst in Wiekevorst voorlopig vastgesteld. Het RUP Kern Wiekevorst gaat over de herziening en een beperkte uitbreiding van het bestaande RUP Dorp-Zuid in Wiekevorst. De doelstellingen van het RUP zijn:

- het afbakenen van de kern Wiekevorst tot op perceelsniveau waarbij er binnen deze kern een samenhangend ruimtelijk beleid kan worden gevoerd naar kernversterking en kernverdichting;
- het kunnen inspelen op toekomstige uitdagingen voor een landelijke kern;
- het ondersteunen van gedifferentieerde en gebiedsgerichte ontwikkelingsmogelijkheden voor deze kern;
- het bieden van een duidelijk kader met de nodige flexibiliteit voor de realisatie van een duurzame ruimtelijke kwaliteit.

Het volledige plan ligt elke werkdag van 11 juni tot en met 9 augustus 2018 ter inzage bij het team Planning en Ontwikkeling, Leopoldlei 40 in Heist-op-den-Berg. Er is een informatievergadering op dinsdag 12 juni 2018 om 20 uur in de parochiezaal van Wiekevorst, Wiekevorst-Dorp 23.

Dit ruimtelijk uitvoeringsplan kan je raadplegen op www.heist-op-den-berg.be/rup.html.

Opmerkingen en bezwaren over het ontwerp moeten schriftelijk ingediend worden bij de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) en dit aangetekend of tegen ontvangstbewijs bij team Planning en Ontwikkeling, Leopoldlei 40 in Heist-op-den-Berg vóór 10 augustus 2018.

Itegem Feest en Zingt
KWB Itegem en Mannengilde Itegem organiseren op zaterdag 30 juni 2018 het evenement 'Itegem Feest en Zingt'. Bedoeling is om inwoners samen te brengen rond muziek. Er wordt samengewerkt met verschillende Itegemse verenigingen.

Het college voorziet voor dit evenement een subsidie van 250 euro.

Jeugdhuis Vibro
Jeugdhuis Vibro wil een nieuwe discobarinstallatie kopen. Aangezien het gaat om materiaal dat specifiek bedoeld is voor de jeugdhuiswerking, kunnen ze hiervoor gemeentelijke subsidies krijgen. De totale kostenraming voor de aankoop van een nieuwe discobarinstallatie bedraagt 1.674 euro. De gemeentelijke subsidie bedraagt 837 euro.

Nieuws vanuit de gemeente

Rashoevewijk
Hoe maken we van de Rashoevewijk een (nog) fijne(re) plek om te leven? Wil jij mee nadenken over thema's als verkeersveiligheid, speelruimte, groen, ...? Kom dan naar de start van het participatietraject op zaterdag 16 juni. Meer weten?

Landbouwfolies
Van maandag 11 tot en met vrijdag 22 juni (niet op zaterdag 16 juni) kunnen de landbouwers van Heist-op-den-Berg hun landbouwfolies aanleveren op het Diftar-recyclagepark, Herentalsesteenweg 112 in Heist-op-den-Berg. Meer weten?

Voorafgaande zorgplanning voor personen met dementie
Praatcafé dementie regio Heist-op-den-Berg nodigt LEIF Zuiderkempen uit om uitleg te geven over voorafgaande zorgplanning en om een antwoord te geven op je vragen. Het infomoment vindt plaats op 18 juni om 14 uur in CC Zwaneberg. Meer weten?