U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
20.07.2018 - 14.42u
Door: Herman Gezelle

Kleiduifschietstand
De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, dienst Wapens, kreeg een aanvraag voor het organiseren van een éénmalige kleiduifschietstand op zondag 26 augustus 2018 op het terrein langs de Isschotweg 134 in Itegem.

Kleiduifschieten is een sport die op een groot open veld beoefend wordt, waarbij men met een hagelgeweer vliegende schijfjes probeert te verbrijzelen.

Het voorgestelde terrein is gelegen in een agrarisch gebied en beschikt over de nodige vergunningen. Het college geeft dan ook gunstig advies voor de organisatie van dit evenement, mits de sectorale voorwaarden voor schietstanden in openlucht nageleefd worden.

Subsidie jeugdhuis Vibro
In het subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk staat dat jeugdhuizen een subsidieaanvraag kunnen doen voor materiaal dat specifiek voor hun jeugdhuiswerking bedoeld is. In dit kader diende jeugdhuis Vibro een subsidieaanvraag in voor de aankoop van nieuwe materialen voor de discobarinstallatie.

Deze aanvraag werd goedgekeurd op het college van 5 juni 2018.. De subsidie bedraagt 50% van de reële kosten met een maximum van 1.000 euro.

Het college geeft opdracht aan team Financiën om het bedrag van 837 euro uit te betalen aan jeugdhuis Vibro.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto